1 Beygir gücü 75 kilo ağırlığı 1 saniyede 1 metre yukarı kaldırabilecek güç miktarı olarak tanımlanmakta. Beygir gücü motora ait bir değer ve bu değerler dynometer ile ölçülmekte. Beygir gücü ve tork değerleri vites kutusu ve teker çapı gibi etmenlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Aracın beygir gücü ruhsatın içinde bulunur. Araç ruhsatında beygir gücü yerine KW ifadesine yer verilir. Aracın KW gücü ile 1.341 çarpılarak HP yani beygir gücü elde edilir.
Beygir Gücü Yüksek Hızları Temsil Eder
Beygir motor gücü, bir taşıtın ulaşabileceği maksimum sürati belirler. Beygir gücünün fazla olması, taşıtın düz bir yolda daha yüksek hızlara çıkabilmesini sağlar.
Beygir gücü (BG), orijinal ismiyle Horse Power (HP), buharlı araçların icadından beri motorların gücünü ifade etmek için kullanılan bir terimdir. İlk olarak 1872 yılında James Watt tarafından kullanılmıştır.
-Pistonlar,sıkıştırma oranı,Strok ve tabiyki turbo diye mukemmel bir alet ile harika sonuçlar elde edilebilinir. Bu parçaların düzenli bir şekilde çalışması ile basınç elde edilir.Bu başınç sayesinde bir enerji ortaya çıkar ve kw cinsinden motorun ürettiği max değerler elde edilir.
İlgili 32 soru bulundu
Bir motorun silindir hacmi 1.6 litre denildiğinde aslında bu yuvarlak bir rakamdır. Gerçek rakam 1598 cc ya da 1580 cc olabilir. Örneğin 4 silindirli bir motorda dört silindirin hacimleri toplamını gösterir.
Watt, bir atın 45 kilogram değerindeki yükü 1 saniye içerisinde 1.1 metre uzağa taşıdığını test etmiştir. Fakat söz konusu bu bilgiler, atın sahip olduğu performans değeridir. Bu sebeple Watt, hesapladığında atın 1 saniye içinde 1 metre çekebilme kabiliyetini 75 HP olarak almıştır.
Aracınızın beygir gücünün artması için hava filtresini spor olarak değiştirmeniz ve bunun yanında çeşitli motor modifikasyonları yapmanız hava filtresinin de spor olarak değişmesiyle size beygir gücü olarak yansıyacaktır.
Yerli otomobil, 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek.
92 beygir güç üreten yepyeni 755 cc'lik çift silindirli motoru, 190 kg'lik ağırlığı ve gelişmiş sürüş teknolojileriyle Yeni Hornet, şehri karıştırmaya geliyor.
Tork mu Beygir mi? Aracın çekiş gücü iyi olsun isteniyorsa tork devri yani tork verisi önemli. Tork ne kadar yüksekse, aracın yük taşıma kapasitesi de o kadar fazla olacaktır.
Araçların çekiş gücünü belirleyen faktör torktur. Özellikle yokuş yukarı çıkmaya çalıştığınızda aracın performansının iyi olmasının asıl sebebi torkun yüksek olmasıdır.
Düşük motorlarda rastlanan 55 KW motor gücü, 75 HP olarak satılmaktadır.
1.2 motor araba yokuş çıkar mı konusu birçok kişi tarafından merak edilen konular arasındadır. 1.2 motor hacmine sahip araba modelleri doğru sürüş tekniği kullanıldığı takdirde yokuşları çok rahat bir şekilde çıkabilmektedir.
Motor gücünün kaç HP olması gerektiği, kullanıcının ihtiyaçları ile doğru orantılıdır. Aracın beygir gücü ne kadar yüksekse aracın performansı da o kadar fazladır. 1 HP 746 watt güce karşılık gelir. Araç genellikle şehir içinde kullanılıyorsa aracın 90 HP ve üstünde güce sahip olması gerekir.
Aracınız ile yüksek hızlara çıkacaksanız da beygir gücü'nün yüksek olması gerekir. Şehir içerisinde araç kullanacaklar için 90 HP ila 100 HP aralığında beygir gücü yeterlidir. Araçtan çekiş ile ilgili beklentileri olan sürücülerin ise tork değerine bakması gerekir.
TEKNİK ÖZELLİKLERİ
160 kW / 218 Beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10X RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 314 ve 523 kilometrelik menzillere sahip olacak.
Aracın arkadan itişli 200 HP ve dört tekerden çekişli 400 HP olmak üzere iki farklı motor gücünde üretilmesi planlanmaktadır. Son hızı 180 km/sa olacak aracın 400 HP versiyonunda 0-100 km/sa hızlanması 4,8 saniye, 200 HP versiyonunda ise 7,6 saniyedir.
Ünlü Amerikan modifiye şirketi Hennessey'in dokunuşlarıyla zaten güçlü olan otomobil daha da güçlendirilmiş ve tam 1000 beygir gücüne ulaştırılmış. Otomobilin 0'dan 100 km/s hıza ulaşması 2.7 saniye sürüyor! 6.2 litrelik V8 silindirli motor maksimum olarak 330 km/s hıza kadar ulaşabiliyor.
1 beygir 745,712 watta eşittir. Bu sebeple yapılan hesaplamalarda 745,712 katsayısı esas alınır. 1 beygir yaklaşık 14-17 cc'ye eşittir. Hp ve cc hesaplamalarında birçok değer esas alındığı için hesaplaması yalnızca bir katsayıya bağlı olarak belirlenemeyebilir ancak yakın değerlerin bulunması mümkündür.
Sulzer ve Wärtsilä firmalarının ortak yapımı olan Wärtsilä-Sulzer RTA96-C dizel motor tam 109.000 beygir güç üreterek dünyanın en güçlü motoru unvanını elinde tutuyor. RTA96-C dünyanın en güçlü motoru olmasının yanı sıra en büyük hacme sahip motoru unvanını da ele geçiriyor.
Genel olarak motor beygir gücü arttıkça aracın ulaşabileceği son hız artar.
Tabi aslında böyle bir şey yok. Bir at (eski adıyla beygir), bir beygir gücüne eşdeğer değil. Aslında hiç olmamıştı. Bu yanlış anlamayı hızlı şekilde ortadan kaldıralım: Bir at, uç performansta çalışırken yaklaşık 14.9 beygir gücü üretebilir; insan ise yaklaşık 5.
Aracın gerçek beygir gücünü bulabilmek için ruhsatta yazan kW değeri ile 1 kW'a işaret eden birimin çarpılması gerekir. Bu işlemler sonucunda aracın gerçek beygir gücü değerlerine pratik bir şekilde ulaşılır.
İmpo - 8'' Dalgıç Motoru - 90 HP (66 Kw) - Yıldız Üçgen.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri