Lokanta işletmecisi Beyti Güler'e ait olan işletme, oğulları Cüneyt ve Ahmet ile birlikte işletilmektedir.
Cüneyt Güler geçtiğimiz ay vefat etti. Cumartesi geç saatte Beyti lokantasına gittiğimizde, Beyti Güler de oğlu Ahmet Güler de işlerinin başındaydı... Lokantada işletme sahibi işten anlıyorsa ve işinin başında ise o lokanta yaşıyor. Hem de 70 yıldan beri yaşıyor...
Şanlıurfa ve Adana'da sıklıkla yapılan bu nefis kebap tüm Güneydoğu Anadolu mutfağında da oldukça meşhur.
Bugün sizlere urfa yöresine ait bir lezzeti olan beyti kebabı nasıl yapılır onu araştırdık. İşte beyti kebabı yapmanın püf noktaları... Daha çok Adana ve Urfa yöresinde yapılan bu lezzet hem hamur işlerini hem de kebabı sevenlerin vazgeçemeyecekleri yemekler arasında yer alacak.
1929 yılında Romanya'da doğan Beyti Güler, 1935 yılında ailesiyle birlikte Romanya'dan Türkiye'ye geldi. Bir süre Edirne'de ikamet ettikten sonra İstanbul'a taşınan Güler, ilkokulu İstanbul'da okudu.
İlgili 42 soru bulundu
Güler ailesi 1934 yılında Kırım'dan göç etmiş. Bakkallık ve fırıncılık yapan baba Abdulmuttalip Güler işleri bozulunca 1945 yılında 4 masa ve 20 sandalyeli bir lokanta açmış. Başlangıçta kuru fasulye, pilav satarken zamanla köfte ve ızgara et yapmaya başlamışlar.
Beyti Güler, ilkokulu İstanbul'da okudu. Daha sonra Sultanahmed Erkek Sanat Okulu'nu bitiren Güler, liseden sonra babasının bakkal dükkanında ve fırında çalıştı ve 1945 yılında restoran işletmeciliğine başladı. Güler, halen Florya'da iki oğluyla birlikte Beyti Restaurant'ı yönetmektedir.
Kuzu kıymasını, sarımsakları,maydanozu, tuzu ve baharatları derin bir kapta yoğurun. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
Gaziantep yöresine ait çok meşhur bir kebap olan 'altı ezmeli kebap', sadeliği ve özgünlüğüyle iştah kabartan geleneksel bir tat. İşte orijinal haliyle altı ezmeli kebap tarifi...
Vali kebabı için kıyma, kuşbaşı et, tavuk but, tavuk kanat, patlıcan, biber ve birkaç farklı baharat gerekiyor. Haydi o zaman tüm malzemeler hazırsa vali kebabı yapımına geçiyoruz. Karşınızda şık sunumu ve enfes lezzetiyle vali kebabı reçetemiz.
Köftesi için; kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsak, yarım çay bardağı galeta unu, karabiber, pul biber ve tuzu derince bir kaba alarak yoğuralım. Köfteleri yassı ve uzun şekiller oluşturarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.185 derece ısınmış fırında 10-12 dakika fırınlayalım.
Bu tarifi köy yufkası ile de yapabilirsiniz. Öncelikle iç harcını hazırlayın. Kıymaya rondodan geçirdiğiniz soğan, sarımsak ve baharatları ekleyin suyu da ekleyip güzelce yoğurun 3'e bölün.
Kıymanın içerisine küçük küçük doğradığımız soğanı ve baharatları koyup karıştırıyoruz. Yufkamızı seriyoruz, patlıcanları yan yana diziyoruz. Kıymayı uzunlamasına patlıcanın üzerine yerleştirip sarıyoruz. Dilimliyoruz ve fırında 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Bulgur pilavı ve yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Fiyatı: ₺215,00
Beyti Kebap (1,5) yanında gelenler, soğan salatası, mevsim salatası, ezme, cacık, közlenmiş soğan , közlenmiş domates, közlenmiş biber, ızgara mantar, fındık lahmacun, yeşillik olarak sunumu yapılmaktadır.
1 Porsiyon (Orta) Beyti Kebabı 489,37 kaloridir. Beyti Kebabı içeriğinde 27,50 Karbonhidrat(g), 24,12 Protein(g), 30,73 yağ(g), 2,00 lif(g), 673,07 Sodyum(mg), 541,34 potasyum(mg), 113,60 Kalsiyum(mg), 141,95 A Vitamini(ui), 5,08 C Vitamini(mg), 2,77 ve Demir barındırır.
Kestiğiniz beyti kebabını yağlanmış ya da yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Üzerleri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Beyti Engin (d. 18 Eylül 1981, Çanakkale), Türk tiyatro oyuncusu ve seslendirme sanatçısı.
Beyti - Nişanyan Adlar. Çoğu zaman Beytullah ("Kâbe"), bazen "ehlibeyt yandaşı" ("Alevi") anlamında yorumlanır. Bulgaristan kökenli Alevi topluluklarda yaygındır.
Alkol Menüsü Bulunmaktadır. Pazartesi günleri kapalıdır.
Beyti Pazartesi günleri kapalıdır.
Kuzu böbrek yatağı kemiğinden sıyrılıp rulo şeklinde sarılmasıyla elde edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri