İşlem bittikten sonra da muhafaza etmek üzere, biberlerimizi saklama poşetlerine yerleştirmeliyiz. Poşetlerin içerisine biberleri yayarak ve daha sonra da poşetlerin havasını alarak üst üste yerleştiriyoruz. Derin dondurucuya koyarken de derin dondurucunun arka kısımlara çok yerleştirmemeye dikkat ediyoruz.
Biberleri yıkayıp kurulayın. İçlerini temizleyip yemeklik doğrayın. Tek kullanımlık miktarlarda poşetleyerek derin dondurucuya kaldırın. Özellikle evde kullanabileceğinizden fazla biber varsa bozulmadan bu şekilde dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Depoda yeterli bir hava hareketi sağlanarak, yer yer sıcak yuvaların oluşması önlenmelidir. Bu koşullarda dolmalık biberler 20 gün kadar depolanabilmektedir. Buna karşın sivri biberler 4 °C ile 5 °C'de %90-95 bağıl nemde 2 ay kadar depolanabilirler.
İlgili 40 soru bulundu
Kısaca, çabuk çürüyenlerle hızlı pörsüyenleri yan yana saklamayın. Elma, domates, armut, avokado, kavun, şeftali, erik, kayısı gibi meyveler dışarıda, mutfak tezgahında olgunlaşır, lezzetlenirler. Biber, üzüm, portakal, limon, çilek gibi meyveler ise mutlaka buzdolabında saklanmalı.
Saklarken buzdolabında hafif hava geçiren bir kapta, çok sıkışık olmayacak şekilde saklayabilirsiniz. Yıkayarak saklayacaksanız iyice kuru olduğuna emin olduktan sonra kuru peçete içerisinde saklayabilirsiniz. Bu şekilde sakladığınız biberler hızlı tüketime uygundur. En geç 1 hafta içinde kullanmanız gerekir.
Dondurucuya Çiğ Biber Nasıl Konulur? Biberler güzelce yıkayıp suyu süzüldükten sonra içlerini temizleyelim. Ve hepsini küp küp doğradıktan sonra poşetlere istediğiniz şekilde doldurabilirsiniz.
Soyup dilimlediğiniz sarımsakları da araya yerleştirin. Bütün biberler, sarımsaklar ve maydanozları bu sıraya göre kavanoza yerleştirin. Kavanozun üzerine bastırarak havasını alın. Zeytinyağı, sirke ve tuzu karıştırıp kavanoza dökün ve kapağını sıkıca kapatın.
Dilimlenmiş biberleri buzdolabı poşeti içine düzgün bir şekilde yerleştirin. Poşetin üzerine eliniz ile bastırıp, havasını alın. Poşetin havasını aldıktan sonra poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içerisine yerleştirin. Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz.
Doğradığınız kırmızı biberleri buzdolabı poşeti içine düzgün bir şekilde yerleştirin. Poşetlerin üzerine eliniz ile hafifçe bastırıp, havasını alın. Ardından poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içine koyun. Sebzeler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz.
Dilimlenmiş ve doğranmış sebzeler nasıl muhafaza edilir diyenler için hafif sulu bir kap öneriyoruz. Doğranmış sebzelerin oksijenle temasının kesilmemesi için yer aldığı saklama kabına biraz su eklemeniz gerekir. Sulu kapta bekleyen doğranmış sebzeleri 3 gün içinde tüketmeye özen gösteriniz.
Güneşi en çok alan yere biberlerinizi asın ve 3-7 gün arası kurumaları için bekletin. Ardından kuruyan biberlerinizi alın. Buzdolabı poşetlerine ya da kavanozlara aktararak saklayın. Dilerseniz evinizin bir köşesine asarak da bekletebilirsiniz.
Pul biber, toz biber, köri gibi sıcaklıktan çok fazla etkilenen baharatları buzdolabında muhafaza edin. Baharatlarınızı satın aldığınız tarihi mutlaka not etmelisiniz ve o tarihten itibaren 1 seneden uzun süre kullanmamaya özellikle dikkat etmelisiniz.
İlk önce dolmalık biberlerin içi güzelce temizlenerek yıkanır ve sonra bir iğne yardımıyla ipliğe sıralanan biberler güneş gören bir yere asılır. Renkleri pembeleşmeye başladığında diziliminizi serin bir yere alabilir ve üzerini bir bez yardımıyla kapatarak uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Yemeklik ya da kızartmalarda kullanılacak şekilde doğrayın. Doğradığınız biberleri buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Buzluğa atın. Yemeklerde kullanacağız durumlarda yemeğe doğrudan ilave edebilirsiniz.
Tavamıza bol yağ koyupk kızdıralım. Kızartma yapacağımız tava derin olursa, kızartmak daha kolay olur. Biberleri ekleyip kızartalım ve süzgecin altına derin kase koyup, biberleri süzgece koyalım ki yağı süzülsün. Bütün biberler bitene kadar bu işlemi yapalım ve soğumaya bırakalım.
Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile yemeklik biberleri buzlukta üst üste yerleştirip, uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Optimum sıcaklık için 18 ile 26 derece arası işaret ediliyor. Biberlerin 15 derecenin altında ve 32 derecenin üstünde verimi düşüyor. 35 derecenin üstünde sıcaklıkta ise büyümesinin neredeyse durduğundan bahsediliyor.
Güneşe serilen biber çok fazla sıcaktan pişip tadı rengi kokusu değişecektir, biberin bazı yerleri yumuşayıp rengi değişecek ve çürümeye başlayacaktır, buna güneş pişiği adı veriliyor. Bu nedenle biberi güneşte değil de fazla güneş almayan doğrudan güneş görmeyen bir yerde kurutmaya dikkat ediniz.
Zengin vitamin ve mineral kaynağı ile lif zengini olması üzerinden yeşil biber, insan sağlığı için çok önemli faydalar getiriyor. - Güçlü bir antioksidandır ve böylece bağışıklık sistemini güçlendirir. - Kolon kanseri ile savaşır ve önemli oranda mücadele gösterir.
Sivri biber veya çarliston biberi, Saplarını kesip, çekirdeklerini çıkardıktan sonra ihtiyacınız ölçüsünde poşetleyin ve dondurucuya kaldırın. Donmuş halde kullanabilirsiniz. Saklama süresi 8-10 aydır. Biberleri kızartıp soğutun, poşetleyin ve dondurucuya kaldırın.
Evinizin, balkonunuzun, bahçenizin ya da varsa terasınızın en çok güneş alan yerine ipe dizdiğiniz biberleri yerleştirin. Havanın sıcaklığına ve güneş ışıklarının kuvvetine göre kuruma süresi değişecektir. Ortalama 3 gün içerisinde kuruma başlar. 7 gün içerisinde de biberleriniz tamamen kurumuş olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri