Yöresel tat olan biberli ekmek, Hatay halkının yanı sıra kente gelen misafirlerden talep görüyor. Hatay'ın bazı semt ve ilçelerinde "katıklı" veya "içli ekmek" olarak da bilinen biberli ekmek, sıcak veya soğuk olarak tüketilebiliyor.
Kahvaltıların Vazgeçilmezi:Biberli Ekmek
Katıklı ekmek olarak da bilinen bu yöresel lezzet, Hatay'ın en meşhur ürünlerinden bir diğeridir.
Antakya lezzetlerinden olan biberli ekmek, görüntü olarak lahmacunu andırsa da, Antakya'da kahvaltıda bile severek tüketilen bir ürün. Bol baharatlı, salçalı, biberli, soğanlı, bazı yörelerde yöresel peynirlerin de katıldığı, kokusu ağız sulandıran bir lezzet.
Biberli ekmeklerimizi önceden ısıttığımız 200°C fırında 25-30 dakika pişmeye bırakalım. İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Dilerseniz küçük küçük porsiyonlar halinde dilerseniz de bütün bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hatay'a gidenlerin mutlaka denemesi gereken Hatay usulü biberli ekmek için herhangi bir saat dilimi yoktur. Biberli ekmeği ister Hataylılar gibi kahvaltılarda ister çay saatinde ister akşam yemeğinde normal ekmek niyetine masalarınıza konuk edebilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
Katık Tdk'ya ve genel kullanıma göre ekmeğin yanında yenen peynir, zeytin, domates gibi her nevi eşlikçi anlamına gelir.
BİBERLİ (KATIKLI) EKMEK
İçeriği ile hem sağlıklı, besleyici, pratik ve lezzetli olan katıklı ekmek, buzdolabında ortalama (tabi kalırsa) 1 hafta, derin dondurucuda ise 6 ay dayanır.
Diğer Boyutlar: 1 adet - 156kcal, 100 g - 312kcal, devamı için...
Yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Biberli ekmekler piştikten sonra fırından çıkartıp, sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz.
Hatay evlerinde tandırda yapılan, incecik hamuru ve üzerindeki sürülmüş lezzeti ile pişen, ve tadına doyum olmayan nefis bir ekmek tarifi 💯🙌🏻💯,,. Fırınlarda ve tandırda vermiş olduğum tarif ile yapılıyor👍🏻,, kimileride evlerinde normal fırınlarda daha kalın hamurla poğaça tarzındada yapabiliyor.
Sovital: Spesiyal ekmek ve küçük ekmek üretimi için; çavdar unu, çavdar kırması, soya kepeği, keten tohumu, susam ve ayçekirdek içi içeren hazır karışım.
Fetil Ekmek - Malatya
Hamur mayalanarak yoğrulur, bekletilmeden oklava ile ekmek açılıp saçta pişirilir. Fetil ekmek işin çok acil olduğu zamanlarda yapılır.
Ev yapımı zahter, havuç reçeli, çökelek, tuzlu yoğurt, kırma zeytin, güveçte peynir, katıklı ekmek gibi sayısız lezzet kahvaltınızı süsler.
Türkiye'nin en pahalı ekmeğini Rizeliler yiyecek. Rize Fırıncılar Odası, 250 gram ekmeğin 7,5 TL olmasını istedi. Fırıncılarıncı ustalarının memleketi olarak bilinen Rize'de ekmeğin 7.5 TL'ye çıkarılması farklı yorumlara neden oldu.
Tebbule, humus, sarmaiçi, Şam oruğu, Lübnan Cevizlisi, zahter salatası, biber yoğurtlama, taş fırında Antakya peyniriyle pişen sarımsak, Ali Nazik, naneli köfte, tepsi kebabı, et öcce, kaz başı, peynirli irmik helvası, kaymaklı künefe favori lezzetleri.
Biberli Ekmekler elinize ulaştıktan sonra buzdolabında saklayınız. Buzdolabında 2-3 hafta derin dondurucuda 6 ay dayanma ömrü vardır. Tüketeceğiniz miktarda biberli ekmeği herhangi bir fırında veya tavada (ekmek tarafı tavaya gelecek şekilde) ısıtıp ilk günki gibi afiyetle tüketebilirsiniz.
En meşhur Fransız ekmeği hiç kuşkusuz bagettir. Baget, genelde 250 gr ağırlığında olan uzun ince bir ekmek.
Biberli ekmek de nefis vegan seçeneklerden biri. Pizzanın da pidenin de lahmacunun da yerini rahatlıkla tutabilir. Üstelik çok da besleyici.
1 tane lahmacun kaç kalori? İnce hamurlu lahmacunlar yaklaşık olarak 180 ile 200 kalori arasındadır. Kalın hamurlu lahmacunlar ise en fazla 240 kaloridir.
Yarım ekmek kaç kalori? Yarım beyaz ekmek (150 gr) 384 kcal içerir.
Su molekülleri karbonhidrat moleküllerinden ayrışıyor. Bu da ekmeğin aslında hiç de hoşunuza gitmeyen bayat bir hale gelmesine sebep oluyor. Derin dondurucuya koyduğunuzda ise ekmek donuyor ve bu kristalleşme yavaşlıyor. Bu süreç buzdolabının soğutucu bölgesinde çok daha hızlı oluyor.
Ekmek dondurucuda çok daha uzun süre saklanabilir. Dondurucudan çıkarıldıktan sonra çözünen ekmekler, dondurulmadan saklanan ekmeklere göre daha yumuşak ve tüketilebilir özelliktedir. Ekmek kilitli buzdolabı poşetlerinde saklanmalıdır.
Dondurulmuş besinler sadece bir kerede çözdürülüp kullanılmalıdır. Çözdürülmüş olan bir besin kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri