Güvenli su kaynaklarına erişimin yaygınlaşmasıyla birlikte bu işlemin sıkça gerçekleştirilmesine ihtiyaç kalmamıştır. İlk kullanımdan önce ve belki daha sonra periyodik olarak sterilizasyon işlemi gerçekleştirilebilir. Ancak her kullanımdan sonra biberon sterilizasyonuna gerek yoktur.
Cam biberon temizliği, ısıya dayanıklı plastik biberonların temizliği ile aynıdır. Kaynamış suya sirke veya karbonat ekleyerek cam veya plastik biberonunuzu 5-10 dakika kaynatabilir ve sonra durulayarak steril hale getirebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken tüm parçaların ayrı ayrı temizlenmesidir.
Biberon Temizliği Nasıl Yapılır: Elde Yıkama
Biberonun, içindeki süt veya mama kalıntılarından arınması için akan su altında parçaları yıkayın. Bir kaba sıcak su doldurun ve bir sünger yardımıyla doğal biberon yıkama deterjanı ile iyice köpürtün. Köpüklü su içinde tüm parçaları özenli bir şekilde temizleyin.
Ateş üzerinde kaynattığınız suyun içerisine biberon, emzik modelleri ve diğer aparatları koyun. Bu ürünlerin suyun tamamen içerisine gömülmesini sağlayın. Daha sonra, en az 5 dakika boyunca biberon ve emziği kaynatın. Kaynayan su, bakteri ve diğer dışşal etmenlerin kaybolup gitmesini sağlayacaktır.
Bununla birlikte süt zamanla bakteri oluşumuna neden olur. Bu bakteriler de biberon iyi bir şekilde temizlenmezse, bebeği hasta edebilirler. Bu yüzden biberonları çok iyi şekilde temizlemek gerekir.
İlgili 27 soru bulundu
Kaynatma işlemi emzikte oluşacak bakteri ihtimallerini tamamen ortadan kaldırmanızı sağlayacaktır. Bu işlemi de bebeğinizin her beslenmesi öncesinde mutlaka gerçekleştirmenizi öneririz. Tabii bu aşamaları çok fazla tekrarlamak da biberonun yapısına zarar verebilir.
Kullandığınız biberon bulaşık makinesinde yıkamaya uygun ise makinenin ilgili programını kullanarak ve doğru deterjan seçeneği ile yıkayın. Kullandığınız biberon bulaşık makinesinde yıkamaya uygun değil ise sıcak su, biberon fırçası ve biberon yıkama deterjanı ile temizlik sağlayabilirsiniz.
Biberonun temizleneceği su tencere içinde yüksek ateşte kaynatılmalı, Kaynatılan suyun içerisinde biberon parçaları en az 10 ya da 15 dakika boyunca bekletilmeli, Parçalar tahta bir maşa ile alınarak temiz bir yerde soğuyana kadar bekletilmelidir.
Bebeğinize başkalarının da bakmasını planlıyorsanız birkaç tane de yedek biberon bulundurabilirsiniz. Biberonların emziklerini her 3 ayda bir değiştirmenizi öneriyoruz.
Biberon temizliği için elde yıkama yapabilirsiniz. Bu amaçla bir leğene sıcak su koyup bebek bulaşıkları için özel olarak üretilmiş deterjan ile elde yıkama ile temizlik sağlayabilirsiniz. Bu işlem için önce biberon, biberon emziği gibi kısımları ayırın. Her parça, mutlaka ayrılmış olmalı.
Philips Avent biberonun sütle temas eden tüm parçalarını daima her kullanımdan sonra temizleyin ve sterilize edin. Tüm parçaları elde veya bulaşık makinesinde yıkayarak temizleyebilirsiniz. Biberon parçalarını 5 dakika kaynatarak veya bir Philips Avent sterilizatörde sterilize edin.
Biberonun, her kullanımdan sonra biberon temizleyici ile temizlenerek mama kalıntılarından arındırılması da bebeğiniz için dikkat etmeniz gereken hijyen kurallarından biridir.
Bunun için öncelikle bir biberon fırçası temin etmelisiniz. Böylece dipte kalan en ufak parçalara ulaşmanız ve biberonu derinlemesine temizlemeniz daha kolay olacaktır. Önce su ile çalkalayacağınız biberonu, daha sonra organik biberon temizleyici ürün kullanarak iyice steril hâle getirebilirsiniz.
İlk Kullanım Öncesi Biberon Temizliği
Seçtiğiniz biberonu ilk kez kullanmadan önce, temiz bir tencere içerisinde biberonun tüm parçalarını suda kaynatarak dezenfekte edebilirsiniz. En az 5 dakika kaynayan su içerisinde biberonun tüm parçaları temizlenecektir. Daha sonra soğuk su ile durulamanız yeterlidir.
Bu nedenle siz de biberon temizlerken her aşamada mutlaka sıcak su kullandığınızdan emin olmalısınız. Fakat biberon plastik ise; kaynar su kullanmamaya özen göstermelisiniz. Biberon fırçası ve sıcak su kadar biberonu arındırmak için kullanacağınız deterjan da son derece önemli.
İlk kullanımda emzik, mutlaka kaynamış suda 5 dakika kaynatmak suretiyle temizlenmelidir. Emzik, geleneksel yöntem olan su ile kaynatılarak temizlenebileceği gibi sterilizatör kullanılarak da sterilize edilebilir. İlk 6 aylık dönemde emziğin her gün dezenfekte olması gereklidir.
İlk aydan itibaren kullanılabilir. Tek deliklidir. Anne göğsüne benzer geniş emzik yapısı biberondan emzirmeye geçişi kolaylaştırır. Doğal hareket için esnek spiral tasarım ile ekstra yumuşak biberon emziği göğüs hissini taklit eder.
2 Delikli Biberon Ucu Kaç Aylık? 2 delikli biberon uçlarında çift delik bulunur. Orta akışlı ve 3-6 ay bebekler için uygun olan bu ürün sayesinde acıkma sıklığı artan bebeğin gelişimine uygun şekilde beslenmesi mümkün olur.
Emziğin İdeal Değişim Süresi 4 Hafta
Genel olarak tavsiye edilen süre, ayda bir biberon emziklerinin değiştirilmesi yönündedir.
0-6 ay kullanımı için 1 numara biberon emziği ile az akış sağlar. Kaynatılıp sterilize edilebilir.
Eğer biberonun içinde mama ve süt artıkları kalmış ve artık kötü koku iyice kendini ortaya çıkarmışsa doğal temizlik ürünleri kullanarak detaylı temizlik yapmak gerekir. Biberondaki kötü kokuyu engellenenin en pratik yöntemi biberon fırçası ve biberon deterjanı kullanarak doğal yollardan hijyen sağlamaktır.
Öncelikli olarak Lansinoh Biberonları temizlemek oldukça kolaydır. İlk kullanımdan önce ürünlerin hijyenden emin olmak için; Biberon, emzik ve tüm parçaları 5 dakika kaynayan suyun içerisinde bekletiniz ve durulayarak tüm parçaları kurumaya bırakınız.
Kaynar suda yaklaşık 5-10 dakika kaynatılan emzikler bütün bakteri ve mikroplardan arınarak hijyenik hale gelir. Bunun dışında emzik ve biberon temizliği için özel üretilen sterilizatörlerin kullanımı da hijyen ve sağlık açısından oldukça faydalıdır.
Özellikle biberonların kapak takma oyuntuları ve emziklerin parça birleşim yerleri gibi küçük kenarların el ile temizlenmesi oldukça zordur. Bu sebeple bebeklerin eşyalarını düzgün bir biçimde temizlemek için biberon sterilizatör gerekli mi sorusunun yanıtı kesinlikle evettir.
- Emziği kaynayan suyun içerisinde 5 dakika süre ile kaynatarak ilk temizliğini yapın. Sonraki kullanımlarda emziği doğal sabun ve ılık su vasıtasıyla güzelce yıkayın. - Yıkama işleminin ardından, emziği bol su yardımıyla, üzerinde hiçbir sabun artığı kalmayacak şekilde durulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri