Ekranı nazikçe silmek için mikrofiber bez veya yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ekranı çizebileceği için kağıt havlu veya sert bezler kullanmaktan kaçının. Ekranda inatçı lekeler varsa, ekranı nazikçe silmek için az miktarda su veya %50-50 oranında su ve beyaz sirke karışımı kullanın.
Cihazlarınızın ekranını temizlemek için elinizdeki deterjanı ya da sirkeli suyu doğrudan ekrana sıkmayın. Mikrofiber beze sıkarak ekranları temizlemek daha doğru bir uygulama olacaktır. Eğer sıvı malzemeleri ekrana direkt sıkarsanız ve bezle üzerinden geçerseniz; daha çok lekelenmeye neden olabilirsiniz.
Islak bez, ekranı temizlerken sıvıyı akıtabilir veya sızdırabilir ve solüsyon ekran çerçevesinden içeri sızarak ekranına kalıcı olarak zarar verebilir.
Temizlik için mutlaka mikrofiber bez tercih etmelisiniz. Mikrofiber bez yerine yumuşak ve ekranı çizmeyecek temizlik bezleri de kullanabilirsiniz. Kesinlikle kağıt veya gazete gibi sert ürünler kullanmamalısınız. Silme işleminden sonra kurularken de aynı şekilde yumuşak bir bez tercih etmelisiniz.
Ekran temizliği yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli husus, asitli ve etil alkol içeren deterjanları kullanmamanız gerektiğidir. Doğal içerikli deterjanlar ekranın ömrünü uzatırken, kolonya, yağ çözücü, aseton, çamaşır suyu gibi malzemeler, ekran renginde açılma ve ledlerde yanma gibi problemlere yol açar.
İlgili 24 soru bulundu
Ekranınıza camsil ile temizleyebilirsiniz, ıslak mendil kullanmayın, ekranı çizebilirsiniz.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
ekranının ilk önce tozunu alır. birinci aşama bitmiştir. daha sonra camsil isimli temizlik maddesini başka bir kuru beze biraz sıkar ve ekranı bu bezle de bir defa daha temizler. dikkat ettiği husus şudur: camsil ile silinen ekranın daha sonra kuru bezle tekrar silinmesi esnasında, ekrandaki o sevmediğimiz küçük *
Bez hafif nemli olmalı, asla ıslak olmamalıdır. Kalan lekeleri silmek için bu bezi kullanın. Monitörü kurutmak için kuru mikrofiber bezin temiz bir bölümünü kullanın. Monitörün dış muhafazasındaki kiri ve tozu temizlemek için dezenfektan bir bez kullanın.
Eşit miktarda su ve sirkeyi birbirine karıştırın. Hazırladığınız karışıma batırdığınız mikrofiber bezi iyice sıkın ve kapalı olan televizyon ekranını dairesel hareketlerle nazikçe silmeye başlayın. Son olarak kuruduktan sona iz kalmaması için bir başka mikrofiber bez ile kurulamayı ihmal etmeyin.
Bu konuda tecrübeli ve bilgili kişilerden aldığımız fikir en doğru ve yanıltıcı olmayandır. Kolonya ya da ıslak mendil ile silinen ekranların ardından kalıcı lekelere maruz kaldığı uzmanlar tarafından doğrulanarak onlar kesinlikle böyle bir yöntemin denenmemesinden taraftır.
En iyi yöntem, tozları bir basınçlı havalı bir spreyle uzaklaştırmaktır. Kasanın yan ya da ön panellerini çıkarın ve daha sonra basınçlı hava kullanarak toz filtrelerindeki tozu temizleyin. Kasanın tabanında bariz görünen toz birikintileri, silinerek ya da çok dikkatliyseniz bir elektrik süpürgesi ile temizlenebilir.
Kolonyalı mendil veya ıslak mendil kullanmayın. Ekran kartı temizliğinde tozları yok etmek yeterli olacaktır.
Dizüstü bilgisayarınızın ekranı yalnızca tozluysa, gözlükleri ve diğer hassas yüzeyleri temizlemek için kullanılana benzer mikrofiber bez tercih etmek doğru olacaktır. Mendil veya gazete gibi kağıtların oluşturabileceği olası çiziklere karşı kumaş bez ikinci tercih olabilir.
Islak mendille silmeyin
Pratik olmasından dolayı ıslak mendil, televizyon temizliğinde kullanılır. Bu nedenle televizyonu ıslak mendille silmeyin. Bu renk değişimlerine ve piksellere zarar verebilir. O nedenle sadece kuru bir bezle temizlik yapmalısınız.
Bilgisayarı suyla ıslatılmış hafif nemli bir bezle temizleyin, ekran için cam temizleyicisi kullanabilirsiniz, temizleyici sıvıyı yumuşak ve temiz bir beze püskürtün, ardından ekranı bezle hafifçe silin, temizleyici sıvıyı asla doğrudan bilgisayara püskürtmeyin veya bilgisayarın herhangi bir bölümünüe sıvı kaçmasına ...
Tozları nemli bezle silebilirsin.
Mikrofiber ya da temiz bir bezi sirkeli suyun içine batırın ve çok iyi bir şekilde sıkın. Daha sonra dairesel hareketlerle televizyon camını silin. Bu işlem televizyonda bulunan tozların yok olmasını ve televizyonunuzun uzun süre tozlanmamasını sağlayacaktır.
Cam temizliğinde mikrofiber bez ile fazla su alınması gerekmektedir. Camlar sirke, bulaşık deterjanı veya sirke ile temizlenmektedir. Ayrıca cam üzerinde herhangi bir kalıntı var ise cam jiletleri kullanılabilir.
Sirke ile cam temizleme
Temizleme konusunda vazgeçilmez olan sirke burada da kullanılıyor. Püskürtmeli bir şişeye 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke ve bulaşık deterjanı ekleyerek camlarınızı silebilirsiniz. Sirke ile silinen camlar, pırıl pırıl bir görüntü elde edecektir.
Temizlik işlemi sırasında yüzeylerin üzerinde küçük ip, toz ve benzeri artık bırakmayan ürünleri kullanmanız gerekir. Silme ve kurulama esnasında ise mikrofiber bez çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Cam temizliği nasıl yapılır sorusunun cevabı aslında bu kadar basittir.
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
Televizyon ünitesi temizlerken her zaman mikrofiber özelliğe sahip iyi bir bez kullanılmalıdır. Sadece su ile temizlik yapmak yüzeysel bir işlem olur. Televizyon ünitesinde sağlıklı ve derinlemesine bir temizlik sağlamaz. Bu nedenle televizyon ünitesini temizlerken mutlaka uygun bir su karışımı hazırlamalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri