Denetim masası açıldıktan sonra Kullanıcı Hesapları adındaki bölmeyi açıyoruz. Karşınıza gelen sekmede Başka Bir Hesabı Yönetin diyoruz ve daha sonra parola koymak istediğimiz kullanıcıyı seçiyoruz. Bu işlemi de hallettikten sonra açılan ekranın sol kısmında parola oluştur seçeneği çıkıyor.
Klavyeden Windows Tuşu + L yapmanız Windows'un tüm sürümlerinde anlık olarak bilgisayarınızı kilitlemenize yarar. Bu kısayolu uyguladığınızda kilit ekranına gider ve geri döndüğünüzde parolanızı girerek işleminize devam edebilirsiniz.
Görev çubuğunun ortasındaki [Başlat] simgesine① tıklayın ve ardından [Ayarlar]② öğesini seçin. [Hesaplar]③ öğesini ve ardından [Oturum açma seçenekleri]④ öğesini seçin. Parola öğesini seçin ve ardından [Ekle]⑤ öğesine tıklayın. İstediğiniz Parolayı ve Parola ipucunu girin⑥ ve ardından [İleri]⑦ öğesini seçin.
İlgili 41 soru bulundu
Aşağıdaki seçeneklerden birini kullanın: Klavyede: Arama + L tuşlarına basın. İsterseniz Başlatıcı + L tuşlarına da basabilirsiniz.
Ctrl + Alt + Delete kısayolu ile Windows giriş ekranına ulaşın ve seçenekler arasından “Parola Değiştir”e tıklayın. Mevcut ve yeni şifrenizi girin ve Gönder'e tıklayın.
Ekran kilidini ayarlama veya değiştirme
Ayarlar uygulamanızı açın: Güvenlik ve ayarlar'a dokunun. Bir ekran kilidi türü seçmek için Ekran kilidi'ne dokunun. Önceden bir kilit ayarladıysanız farklı bir kilit seçmeden önce PIN'inizi, deseninizi veya şifrenizi girmeniz gerekir.
Bilgisayar ayarlarını açmak için
Ekranın sağ tarafından içeri doğru çekip Ara'ya dokunun (veya fare kullanıyorsanız ekranın sağ üst köşesine gidip fare işaretçisini aşağı indirin ve Ara'ya tıklayın), arama kutusuna Kişisel bilgisayar ayarları yazın ve sonra Kişisel bilgisayar ayarları'na dokunun veya tıklayın.
Klavyede Caps Lock, Num Lock ve Scroll Lock olmak üzere 3 adet kilitleme tuşu bulunur.
Parola, bilgisayarda veya çevrimiçi hesaplarda oturum açmak ve başka kullanıcıların erişimini engellemek için kullanılan gizli anahtarlara denir.
Denetim Masası'nı açtıktan sonra 'Kullanıcı Hesapları' sekmesini bularak ve çift tıklayarak açmanız gerekir. Karşınıza gelen ekranda Başka Bir Hesabı Yönet'e tıklayarak şifre koymak istediğiniz kullanıcıyı seçmeniz gerekir. Seçtikten sonra ekranın sol kısmında bulunan parola oluştur seçeneği çıkıyor.
Bilgisayarın kilidini açmak üzere CTRL+ALT+DELETE tuşlarına basın. Son oturum açan kullanıcının oturum açma bilgilerini yazın ve ardından Tamam'a tıklayın. Bilgisayarın Kilidini Aç iletişim kutusu kapatıldığında, CTRL+ALT+DELETE tuşlarına basın ve her zamanki gibi oturum açın.
Tuş kilidini kaldırmak için standart olarak tüm cihazlarda “Ayarlar” menüsü içerisinden “Güvenlik” sekmesine ve daha sonrada tuş kilidi veya güvenlik kodu bölümüne girmeniz gerekir.
BitLocker, sürücünüzü şifreleyerek ve kilidini açmadan önce bir veya daha fazla kimlik doğrulaması faktörü gerektirerek verilerinizi yetkisiz erişime karşı koruyan Windows şifreleme teknolojisidir. Windows, verilere erişmeye yönelik olası bir yetkisiz girişim algıladığında bir BitLocker kurtarma anahtarı gerektirir.
Tüm uygulamalarınızın, ayarlarınızın ve dosyalarınızın yer aldığı Başlangıç menüsünü açmak için aşağıdakilerden birini yapın: Görev çubuğunun sol ucunda Başlangıç simgesini seçin. Klavyenizde Windows logo tuşuna basın.
Uygulama Kilidini Etkinleştirme
Ayarlar > Güvenlik > Uygulama Kilidi > Etkinleştir bölümüne gidin, ardından Uygulama Kilidi şifresini ayarlamak ve kilitlenecek uygulamaları seçmek için ekrandaki talimatları uygulayın.
Domain Şifresini değiştirmek için 192.168.100.167 RDP (Uzak Masaüstü Bağlantısı) yapıyoruz. Kullanıcı Adı ve Şifre girip sunucuya erişim sağlıyoruz. Desktop (Masaüstü) iken klavyeden ctrl+alt+end tuşlarına aynı anda basıın ve gelen ekranda Change Password (Şifre Değiştir) seçeneğini seçin.
Görev çubuğunda yer alan arama kutusuna "kontrol paneli" yazın. Buradan "Denetim Masası" seçeneğini bularak tıklayın. Ardından "Kullanıcı Hesapları" seçeneğine tıklayarak, adını değiştirmek istediğiniz kullanıcıyı seçin. Sonrasında ise Hesap Adını Değiştir seçeneğine tıklayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri