Diş fırçalama, diş ipi kullanımı sonrasında gargara kullanımı önerilir. Az miktarda (5 çay kaşığı kadar) gargara, genellikle 30 saniye kadar ağızda çalkalanarak tükürülür. Gargaraların bazılarında çalkalama süresi 1 dakikaya kadar çıkabilir. Ürünler ağız duşu cihazlarıyla beraber de kullanılabilir.
Ağız gargarasını ağzınızın her yerinde dolaştırarak gargara yapmalı ve sonra tükürmelisiniz. Durulayın: Etiket talimatlarında yazıyorsa eğer gargarayı tükürdükten sonra ağzınızı çalkalamalısınız.
Bir su bardağı ılık suyun içine bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırarak hazırlayacağınız gargarayı dişlerinizi fırçaladıktan sonra uygulayarak hem ağız içerisindeki mikropları önemli ölçüde azaltabilir, hem de boğazınızı yumuşatabilirsiniz.
1 su bardağı suyun içine 2 yemek kaşığı sirkeyi ekleyin ve karıştırın. Suyu az miktarda ağız içine alın ve çalkalama işlemine geçin. Çalkalamadan sonra kirli suyu tükürün. Birkaç uygulama sonrasında nefesinizin ferahladığını ve dişlerinizin beyazladığını fark edeceksiniz.
Bir bardak suyun içerisine tuz koyup karıştırılarak hazırlanabilecek tuzlu suyla gargara yapabilirsiniz. Tuzlu suyla yapılacak gargara diş etinin çekilmesinden kaynaklanan ağrıların azalmasına yardımcı olabilir.
İlgili 42 soru bulundu
Diş fırçalama, diş ipi kullanımı sonrasında gargara kullanımı önerilir. Az miktarda (5 çay kaşığı kadar) gargara, genellikle 30 saniye kadar ağızda çalkalanarak tükürülür. Gargaraların bazılarında çalkalama süresi 1 dakikaya kadar çıkabilir.
Tuzlu Su ile Gargara
Yarım çay kaşığı tuzu bir bardak ılık suya ekleyerek bu karışımı ağızda birkaç dakika boyunca çalkalayın. Tuzlu su, iltihabı azaltmaya ve ağızdaki bakteri miktarını azaltmaya yardımcıdır.
Dişleri Temizler: Dişlerin tam anlamıyla temizlenmesi, lekelerin giderilmesi ve koku oluşmaması için gargara yapmak önemlidir. Karbonat gargara yöntemiyle karbonat ve su karışımı yaparak ağız sağlığı konusunda iyi bir adım atabilirsiniz.
Diş İpi ve Ağız Bakım Suyu
Diş fırçalamak ağız hijyeninin en önemli faktörüdür. Fakat diş ipi ve ağız bakım suyu fırçanın ulaşamayacağı yerler için etkilidir. Diş aralarına sıkışmış yemek artıklarını her yemekten sonra diş ipi ile temizlemek mikropları kolaylıkla yok edecektir.
Tuzlu su gargarası; tuz, su ve karbonat karışımından oluşur. Doğal içeriklerle oluşturulmuş bu gargaralar; boğaz ağrısı ve diğer ağız ağrılarında kullanılan bir nevi ev ilacıdır. Doktorlar ve diş hekimleri genellikle ağız ve boğaz ağrısını hafifletmek için tuzlu su gargaraları kullanımını önerirler.
Tuzlu su ile gargara yapmak, birçok iltihap ve enfeksiyonun iyileşmesinde etkili olduğu gibi boğaz iltihabının iyileşmesinde de adeta ilaç rolü üstlenir.
Aksi durumda çeşitli mide ve solunum yolu rahatsızlıklarına veya zehirlenmelere yol açabilir. 30 saniye ve 1 dakika arasında yutmadan ağızda tutulan gargaralar hemen durulanmaz ve gargara uygulandıktan hemen sonra yiyecek ve içecek tüketilmesi tavsiye edilmez.
Tuzlu su ile gargara: Az tuzla hazırlanmış tuzlu su solüsyonu ile gargara yapmak şikayetlerin azaltılmasında faydalı olabilir. Boğazın tahriş edilmesinin önlenmesi: Sigara dumanı gibi boğaz dokularını tahriş edecek etkenlerden uzak durulmalıdır.
5-15 ml KLOROBEN ile her 1,5-3 saatte bir 30 saniye süre ile gargara yapılır. Sürekli olarak 7 günden fazla kullanılmamalıdır. Yanma ve batma hissi oluşursa gargara su ile seyreltilmelidir.
Gargara yapmak, üst solunum yollarınında oluşan boğaz enfeksiyonunu ve solunum problemlerini hafifletir. Bu, solunum sistemi ve sindirim sistemindeki enfeksiyon ve virüs riskini bir dereceye kadar azaltmaya yardımcı olur. Bunun için günde 3 defa tuzlu su ile gargara yapmanız gerekmektedir.
Gargara diş fırçalanmasının yardımcısıdır, diş fırçasının tamamlayıcısıdır. Dişler mutlaka fırçalanmalı, ağız gargarası dişler fırçalandıktan sonra yapılmalıdır.
Sıcak içecek ve yiyeceklerden, baharatlı, tuzlu yiyeceklerden ve turunçgillerden kaçınılmalıdır. Tuzlu su ve soğuk su ile gargara yapılmalıdır. Meyve aromalı buzlu çubuklar ağızda yanık varsa faydalıdır. Karbonatlı su ile günde 3-4 defa gargara yapılması pamukçuk yaralarına iyi gelir.
Terapötik ağız gargaraları, bakterileri öldüren ve hem plak hem de diş eti iltihabını azaltan aktif bileşenler içerir. Terapötik ağız gargaraları reçetesiz olarak temin edilebilir veya diş hekiminizin bu ürün için özellikle reçete yazması gerekebilir. Kozmetik gargaralar ağız kokusuna neden olan bakterileri öldürür.
Gargara, diş ipi gibi dişler arasında kalan yemek artıklarını temizler ve antibakteriyel etkiye sahiptir. Dengeli beslenme; düzenli olarak şekerli yiyeceklerden kaçınmak gerekir. Düzenli ve bol miktarda su içmek ise ağız sağlığınız için önemlidir.
Karbonat diş çevresinde oluşan iltihabı ve ağrıyı yok edecektir.
Sirkenin antioksidan özelliği boğazda meydana gelen toksinlerin kısa süre atılmasını sağlayarak boğazın kısa sürede rahatlamasına yardımcı olur. Sirkeli suyla gargara yapmak, boğazları bir anlığına rahatlatıp öksürük boğaz ağrısının geçmesini sağlar.
4. Cildinizi yenileyecek tek şeyin karbonat olması çok güzel değil mi? Yüz için olan birçok peeling'in ana maddesi karbonattır. Bunun nedeni ise hem bakteri öldürücü yapıya sahip olması hem de suda kolay erimemesidir.
Diş eti şişmesi İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen kürü ile de tedavi edilebilir. Saraçoğlu'nun diş eti şişliğine karşı önerdiği bitkisel çözüm nar suyudur. Nar suyu diş eti iltihaplarını yok ederek dişteki şişliği ve ağrıyı azaltır.
Elma sirkesi: Elma sirkesi tükürük akışını uyarır, iltihap önleyici ve antibakteriyel etkiye sahiptir.
Diş eti iltihaplanmasına karşı tuzlu suyla gargara yapmak eskiden beri bilinen ve sıkça kullanılan bir yöntemdir. Bir çay kaşığı tuz ve bir bardak ılık su karışımını ağızda yaklaşık 30 saniye boyunca gargara yaparak, ardından tuzlu suyu tükürüp ağız durulanarak uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri