(2) Çikmaz sokaklar dahil olmak üzere, bir sokagin basindan itibaren sol tarafindaki binalara 1'den baslayarak tek numaralar, sag tarafindaki binalara 2'den baslayarak çift numaralar, birbirini takip edecek sekilde verilir. (3) Genel olarak, her binaya kesirsiz ve harfsiz bagimsiz bir numara verilir.
Site içinde yer alan binalara giriş kapısının solundan başlayarak site giriş kapısını takiben ardışık olarak harfli birleşik numaralar verilir. Birden fazla sokağa açılan kapıları bulunan binalara her sokaktan, bağımsız numara verilir.
Büyükşehirlerde ise bünyesinde bulunan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bağlı Numarataj Şefliğinden alınır. Numarataj Şefliği evrak servisinden temin edilebilecek matbu dilekçe ile Numarataj servisine başvurulur. Bu dilekçede binanın bulunduğu il, ilçe, mahalle belirtilir. Varsa ada, parsel ve sokak ismi de belirtilir.
Numarataj Nasıl Alınır? Adres yönetim şefliği evrak servisine başvurmak suretiyle numarataj alınmaktadır. Bu doğrultuda matbu dilekçe kullanmak suretiyle, numarataj servisine başvuru gerçekleşir. Dilekçe içerisinde ise binanın bulunduğu il, ilçe ve mahalle belirtilir.
Numarataj belgesi nerden nasıl alınır? Büyükşehir ve Büyükşehir olmayan şehirlerde farklılık göstermektedir. Büyükşehir olmayan şehirlerde ilçe belediye yetkisindedir. Büyükşehirlerde ise bünyesinde bulunan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bağlı Adres Yönetim Şefliği'nden alınır.
İlgili 33 soru bulundu
a) Apartmanlarda, bodrum kattan itibaren 1'den başlamak üzere bütün dairelere sıra ile bağımsız numaralar verilir. Bir dairenin giriş kapısından başka servis kapısı olarak kullanılan bir kapısı bulunsa bile, bu kapıya ayrı bir numara verilmez.
b) Binanın bulunduğu sokak üzerinde, bu binadan sonra gelen numara almış binalar bulunduğu takdirde, arsalara tahsis edilmiş olan numaralardan en küçüğü ile en büyüğü arasına "-" işareti konularak oluşan bileşik numara, bina numarası olarak verilir.
Numarataj; belediyelerden alınan, oturulacak evin numaralandırılması hakkında oluşturulan bir belgedir. Bu belge ev sahiplerine verilmektedir. Bu belge temini işleminde belediyeler genellikle ücret talep etmemektedir.
MADDE 11 – (1) Mahalle, köy, mezra, mevki, küme evleri, meydan, bulvar, cadde ve sokaklara ad veya numara, binalara ise numara verilmesi zorunludur.
Edinme Sebebi; tapunun bu kısmında tapu sahibinin ad ve soyadı bilgileri yer almaktadır. Bağımsız Bölüm No; kat mülkiyeti ya da kat irtifakı olan alanlarda daire numarasını göstermektedir.
Türkiye sınırları içerisinde taşınmazlara verilen 10 haneli numaralandırma bilgisidir.
3. Adres kodumu nasıl öğrenebilirim? Muhtarlık, belediye veya nüfus müdürlüklerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca www.dask.gov.tr adresinden ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi üzerinden de adres kodunuzu sorgulayabilirsiniz.
Kişi ya da kişilerin herhangi bir yerde ikamet ettiği konutlara mesken denmektedir. Mesken özellikle devlet kurumları bünyesinde konutlar resmi olarak kayda geçirirken kullanılır.
Bir konutun numeroloji sayısı şöyle hesaplanıyor: Apartman dairesinde yaşıyorsanız… Apartman numaranızın 33, daire kapı numaranızın 4 olduğunu düşünelim. Numeroloji sayısını hesaplarken 3+3+4=10 sonucuna ulaşırsınız.
''19 Eylül 2012'de yayınlanan 1721 numaralı genelgeye göre hatalı blok ya da daire numaralarında bulunan yanlışlıklar tüm daire sahiplerinin Tapu Müdürlükleri'ne başvurmasına gerek kalmadan, Kadastro Müdürlükleri tarafından veya Lisanslı Harita Kadastro Büroları tarafından hazırlanan raporla düzeltilmektedir.
Küme Evler: Bir sokağa bağlan- ması mümkün olmayan, dağınık birden fazla binanın oluşturduğu yerleşim alanları. Mevki: Yerleşim yerleri dışında kalan alanlar. Sabit Tanıtım Numarası (STN): Mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak ve küme evlere karşılık gelecek şekilde standart verilen numaralar.
Eğer Türkiye'de bir ev kiralanıp o evde yaşanacaksa, kişi mal sahibi ile kontratı imzalamadan önce mal sahibinden kiralanacak evin tapu fotokopisini ve yine mal sahibinin belediyeden alacağı numarataj yazısını istemelidir.
Yapı İşlemleri penceresinde “Yapı Numarataj Bilgileri” sekmesini seçtiğimizde, binanın iç kapı numaraları bilgilerine de ulaşılabilir. Bina çizimi yapılırken dikkat edilmesi gerekenler; Bina, başka bir binayı sınır haricinde kesemez. Bina, bir mahalle sınırları içerisinde bulunmalıdır.
Fenomen Üye. Dilekçe verilmesi gerekir. Yalnız dilekçede adres değişikliğinin olmadığının, sadece belediye tarafından yapılan düzenlemeyle sokak ve kapı numaralarının değiştiğini açıkça belirtiniz. Yoklamada da bunları yazdırınız.
Vatandaşların tüm Numarataj birimi ile ilgili iş ve işlemleri için Ankara Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası A Blok adresine başvurmaları önemle duyurulur. Not: 153 ve Mavi Masaya başvurarak sorunlarını iletebileceklerdir.
Kapı Numarası Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kent bilgi Sistemi Müdürlüğü'ne bağlı Adres Yönetim Şefliği'nden alınır.
Büyükşehirlerde ise bünyesinde bulunan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bağlı Numarataj Şefliğinden alınır. Numarataj Şefliği evrak servisinden temin edilebilecek matbu dilekçe ile Numarataj servisine başvurulur. Bu dilekçede binanın bulunduğu il, ilçe, mahalle belirtilir. Varsa ada, parsel ve sokak ismi de belirtilir.
Proje üzerindeki eski bağımsız bölüm numarasını kırmızı ile çiziyoruz, yerine siyahla yeni bağımsız bölümü yazıyoruz ve tarih yevmiyesini belirtiyoruz. İlgilisi yeni bağımsız bölümünün bağımsız bölüm numarasının belirtildiği kısmı bağımsız bölümü okunaksız hale getirmeyecek biçimde imzalıyor.
✏Dış kapı no apartmanımızın kapısının dışında yazan numaraya denir. ✏İç kapı no apartmanımızın içindeki evimizin kapısını dışında yazan numaraya denir. ✏Bu numaralar Mesela bir kişi Eve geldiğinde numarayı söylediğimiz de evi kolayca bulunmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri