"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BINHO.E, EDATA.E, FONET.E, LIDER.E, ORCAY.E ve TERA.E payları 29/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 28/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BINHO.E, DOGUB.E, EKOS.E ve PAPIL.E paylarında 07/12/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 05/01/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak.
Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AVHOL.E payı 15/06/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 14/07/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek.
Bu kararın hisse fiyatları ve yatırımcı davranışları üzerindeki etkilerinin izlenmesi gerekecek. Tedbirin amacı, hisse fiyatlarındaki aşırı dalgalanmaları sınırlandırmak ve piyasa düzenini korumak olarak görülüyor.
Alınan karara göre Mia Teknoloji A.Ş. (MIATK) payları payları 03/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 01/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. Bu durumda Mia Teknoloji MIATK hisse cezası 4 Aralık 2023 tarihli seans itibariyle sona erecek.
İlgili 24 soru bulundu
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Mia Teknoloji'nin bedelsiz sermaye artırım başvurusunu 10 Kasım 2023 tarihi itibarıyla onayladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklama yapan şirket, bölünme tarihini 20 Kasım 2023 olarak duyurdu.
#MIATK %1200 bedelsiz sermaye artırım kararı aldı. Buna göre portföyünde 100 lot Mia Teknoloji hissesi bulunanın 1300 lotu olacak. Güncel fiyatı 108,20 TL olan şirket bu fiyattan bölünürse 8,32 TL'den işlem görecek.
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BINHO.E, EDATA.E, FONET.E, LIDER.E, ORCAY.E ve TERA.E payları 29/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 28/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
İhtiyati tedbir kararı, kararın verildiği tarihten itibaren bir hafta içerisinde uygulamaya konmazsa kendiliğinden kalkar. Dava öncesinde verilmiş olan ihtiyati karara istinaden iki hafta içerisinde esasa ilişkin dava açılmaması halinde de ihtiyati tedbir kararı kendiliğinden kalkacaktır.
6100 sayılı HMK m.389/1'e göre öncelikle mevcut durumda meydana gelebilecek bir değişme nedeniyle hakkın elde edilmesinin önemli ölçüde zorla- şacağından ya da tamamen imkânsız hale geleceğinden endişe edilmesi halle- rinde ihtiyati tedbir kararı alınabilecektir.
(AVHOL) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerde piyasa dolandırıcılığı fiilinin işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle Erhan ÖZCAN, Erkan ÖZCAN, Erkan TÜRKOĞLU, Gürkan KUBİLAY, Hakan BALCI, Halil İbrahim BODUR, İsmail ERDEM, Mustafa KARAKUŞ, Osman TELLİ, Şenay ÖZCAN, Şevket KESTANE ve Vedat İŞÇİ hakkında ...
İnternet emir yasağı bulunan hisseler için uygulamamız üzerinden hisse detay sayfasına ulaşarak ''Al'' veya “Sat” butonuna tıklayabilir ve emrinizi iletebilirsiniz. Talebiniz Müşteri Temsilcimiz tarafından sisteme girilerek Borsa İstanbul pay piyasasına iletilecektir, bu sebeple emrin gerçekleşmesi daha uzun sürebilir.
(YAYLA) payında 02/08/2022 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması" tedbirleri uygulanacaktır. Tedbirlerin uygulanacağı son tarih 01/09/2022'dir.
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AZTEK.E, ELITE.E ve TATEN.E paylarında 01/09/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 29/09/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
İtiraz eden, itiraz sebeplerini açıkça göstermek ve itirazının dayanağı olan tüm delilleri dilekçesine eklemek zorundadır. Mahkeme, ilgilileri dinlemek üzere davet eder; gelmedikleri takdirde dosya üzerinden inceleme yaparak kararını verir. İtiraz üzerine mahkeme, tedbir kararını değiştirebilir veya kaldırabilir.
Uzaklaştırma tedbiri bitince tedbir de kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Ancak tedbir süresinin sona ermesi ile beraber şiddet uygulayan kişi şiddet mağdur/mağdurlarına yaklaşma hakkı bulunmaktadır. Fakat mahkeme şiddet tehlikesinin devam ettiğin düşünürse tedbir kararı süresini uzatır.
Tedbir kararı, ilgilinin talebi, Bakanlık veya kolluk görevlileri ya da Cumhuriyet Savcısının başvurusu üzerine verilir. Tedbir kararları en çabuk ve en kolay ulaşılabilecek yer hakiminden, mülki amirden ya da kolluk biriminden talep edilebilir. Tedbir kararı ilk defasında en çok altı ay için verilebilir.
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BINHO.E, DOGUB.E, EKOS.E ve PAPIL.E paylarında 07/12/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 05/01/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır.
İhtiyati tedbir kararı, kararın verildiği tarihten itibaren yedi gün içinde uygulamaya konmazsa kendiliğinden kalkar. Dava öncesinde verilmiş olan ihtiyati karara istinaden iki hafta içinde esasa ilişkin dava açılmaması halinde de ihtiyati tedbir kararı kendiliğinden kalkacaktır.
Hisse senedinin brüt takasa alınması, her işlemin netleştirme olmaksızın ayrı ayrı hesaplanacağı anlamına gelir. Bu da yatırımcılara işlem sırasında çeşitli kısıtlamalar getirir. Bu kısıtlamaların başında alım işlemleri için hesabınızda hissenin değeri kadar nakit bulunması zorunluluğu gelir.
Hisse senetlerinin bölünmesi, fiyat düşürmesinin yanı sıra likiditeyi artırır. Daha fazla hisse senedinin piyasaya sürülmesi, işlem hacmini artırır ve alım satım işlemlerinin daha kolay gerçekleşmesini sağlar.
Hisse bölünmesi hissenin değerini etkileyen bir durumdur. Bölünen hisselerin değeri de bölündüğü oranda düşecektir. Zaten bölünmede amaçlanan da tam olarak budur. Şirketler bu bölünmeden olumsuz olarak etkilenmezler çünkü hisse bölünse bile hissenin değerinde bir artma ya da azalma olmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri