Bu duruma neden olan birçok faktör sayılır. Askerde silahı kaybetmenin cezası ise 3 ay ve 24 ay arasında değişim gösterir. Kayıp olan silah bedeli silahı kaybetmiş olan kişiden tazmini yapılır. Ceza işlemi tamamlandıktan sonra da kalan gün sayıları kadar askerliğe dem eder.
Devlet malı motorlu araçları, muhabere araçlarını, silah veya mühimmatı ihmal nedeniyle kaybetmek disiplinsizliği 7068 sayılı kanunda düzenlenmiş olup onaltı ay uzun süreli durdurma cezasını gerektiren fiiller içerisinde yer almaktadır.
askerde silah kaybetmenin cezası 3 ay ile 24 ay arasında değişmektedir. kaybedilen silahın bedeli tazmin edilir. ceza tamamlandıktan sonra kalan gün sayısı kadar askerlik yapılır.
Askerde Yaşanabilecek En Büyük Gerilimlerden Biri: Zimmetli Silahı Kaybetmek. Askerlikte bütün silah, teçhizat, araç-gereç genelde bölük astsubayına zimmetlidir. Bir senet karşılığında ilgili askere veya kullanıcıya teslim edilir ve senet karşılığı geri alınır.
Subay ve astsubaylar hizmet dışında da resmi veya sivil elbise ile zati tabancalarını göze görünmeyecek şekilde taşıyabilirler.
İlgili 33 soru bulundu
Uzman erbaşlar ilk sözleşmelerini müteakip bedeli karşılığında zatî tabanca edinebilirler ve görevli olmadıkları zamanlarda da resmî veya sivil elbise ile zatî tabancalarını göze görünmeyecek bir şekilde taşıyabilirler.
'Askerî eşyayı kasten terk veya kısmen yahut tamamen tahrip eden, özürsüz kaybeden veya harabolmasına sebebiyet veren veya özel menfaati için kullanan asker kişiler, eşyanın değeri, önemi, meydana gelen hasarın miktarı ve fiilin işleniş şekline göre üç aydan iki seneye kadar hapis cezası ile cezalandırılırlar.
Askerde telefon bulundurmak suç değil disiplin cezasını gerektirir.
tarafından verilmektedir. Hizmetten men edilme disiplin cezasını gerektiren eylem ve hal; aylıktan kesme ya da hizmet yerinin terk edilmesi cezalarını gerektiren durumları kapsamaktadır. Verilmiş olan disiplin cezası yedi günden daha az olmaması şartı ile on beş güne kadar sürebilmektedir.
Tahkikat sonucunda düzenlenen dosyanın bir sureti Şahsi Silah Şube Müdürlüğüne gönderilir. Personelin ihmal ve kusuru var ise, zayi olan silahın Devlet Malı statüsünde olması nedeniyle ödettirmeye esas işlemler başlatılır. Belgelerin alınmasını müteakip envanter kayıtlarından Zayi olarak düşüm yapılır.
(Yargıtay 8. Ceza Dairesi 2020/14843 E., 2021/15425 K.) 13. Maddenin 3. fıkrasına göre ateşli silah bir adet ise ve mutat sayıda merminin ev veya işyerinde bulunması halinde hapis cezası 1 yıldan 2 yıla, adli para cezası ise yirmi beş günden yüz güne kadar olacaktır.
Tabancaların hasara uğraması halinde, personelin kusurlu olup olmadığı yapılacak idari tahkikat neticesinde Disiplin Kurullarınca karara bağlanır. (Değişik:RG-31/10/1998-23509) Personelin kusuru olmadan arızalanan tabancaların tamiri Genel Müdürlükçe bedelsiz olarak yapılır.
Görev başında veya üniformalı olmadığı müddetçe polis askeri gözaltına alır. Gözaltında işlem yapamaz bağlı bulunduğu kıtaya bildirir. sivil şahısla kavga etmesi durumunda da mahkeme önünde eşit yargılanırlar.
- on dört günden az olmamak üzere (...) veya iki seneye kadar hapis ile cezalandırılır. seferberlik halinde ise; - suçlu altı aydan az olmamak üzere hapis, düşman karşısında ölüm, az vahim hallerde bir seneden az olmamak üzere muvakkat veya müebbet ağır hapis ile cezalandırılır.
son derece normal bir durumdur. polis askere, asker polise görevi ve yetkisi dahilinde kimlik sorabilir. kimliğini çıkarır gösterirsin.
Artık Mehmetçik, sivildeki cep telefonu hatlarını vatani görevi süresince de kullanabilecek.
Askere giden kimse bilmez , ben disiplin mahkemesinde boş kalınca iç hizmet kanununu okurken örnek kararlarıyla birlikte birçok şey öğrendim, ve iç hizmet kanununa göre komutanın askere dayak atması suçtur. Yani bir komutan sizi döverse hakkınızı sonuna kadar arayın korkmayın.
askerde sigara içilebiliyor mu? içiliyor serbest.
Üstün Asta Hakaret Etmesi Cezası
477 sayılı Disiplin Mahkemeleri Kanunu'nun 55. maddesi uyarınca, astına sövenler, hakaret edenler veya askeri usul ve kurallara aykırı davrananlar, disiplin suçu niteliğindeki hakaret suçundan dolayı iki aya kadar oda veya göz hapsi cezası ile cezalandırılabilir.
Örneğin bir kişi görevinden kurtulmak amacıyla görev yerinden, bağlı olduğu resmi kurumdan izinsiz uzaklaşmasıyla beraber ortaya çıkmaktadır. Askeri Firar Cezalar Paraya Çevrilir Mı? Askeri firar cezaları para çevrilememektedir.
İlgili düzenlemede, hizmete ilişkin emri hiç yapmayan asker kişilerin bir aydan bir seneye kadar, emrin yerine getirilmesini söz veya fiili ile açıkça reddeden veya emir tekrar edildiği halde emri yerine getirmeyen asker kişilerin ise üç aydan iki seneye kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı düzenlenmiştir.
Ateş emri verilmemiş olsa dahi her asker silahını kullanabilir. Ancak silahını kullanılacağı zamanın ve kullanma derece ve tarzının tayini her olayın cereyan ettiği haller ve şartlar göz önünde tutularak silahını kullanacak asker tarafından bizzat takdir olunur.
Madde 46 - Erbaş ve erlerin, sivil memurlara ve sivil şahıslara ait şikayetlerinin işlemi de askerî makamlar vasıtasiyle yürütüldükten sonra ait olduğu makama verilir. Ve o makamın icraatı alınıp şikayetçiye bildirilir. Subay, askerî memur, astsubay ve sivil personelin şikâyetleri de bu tarzda yürütülebilir.
Uzman çavuşluktan ayrılan askerler; infaz koruma memurluğu, katip, belediye personeli, güvenlik personeli, koruma personeli, zabıta, polis vb. pek çok benzer mesleğe ve kuruma memur olarak atanmaları mümkündür.
Yönetmelikle subay, astsubay olacakların cinsel hayatlarıyla ilgili yeni bir düzenleme geldi. Evli olanlar, hamile olanlar ve çocuğu olanlar, sevgilisiyle aynı evde yaşayanlar, daha önce evlenip boşananlar, eşcinseller subay olamayacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri