Filtreye 2 yk kahveyi dökelim. Üzerine azar azar sıcak suyu döküp kahvenin süzülmesini bekleyelim. Kahve tamamen süzülünce demliğin yarısı kahve ile dolmuş olacak demliğin diğer yarısını da buzla tamamlayalım ve servis edelim.
Soğuk kahve, hepimizin bildiği filtre kahvenin yapılıp dolaba atılarak soğutulmasıyla elde edilir. Cold brew ise soğuk suyla uzun sürede demlenir ve ayrıca soğutulmasına gerek kalmaz. Lezzet olarak farkı ise soğuk kahvede demlenen filtre kahve sıcak olduğu için soğutulunca acılaşır, tuzlu ve asidik tatlar ortaya çıkar.
Demlenmiş filtre kahveyi buz kalıbına döküp dondurun. Donuk kahveli buz küplerini bardağa alın. Üzerine süt ekleyin. Afiyet olsun.
En iyi lezzet aktarımı için suyun sıcaklığının 90 derece ile 96 derece arasında olması önemlidir. Daha soğuk su kullanımı düz ve aromasız bir lezzet ile sonuçlanırken, çok sıcak olan su da kahvenin tadında ve kalitesinde bir kayba neden olacaktır. (Ancak, soğuk demleme herhangi bir ısıya ihtiyaç duymaz.)
Soğuk kahve hazırlamanın en pratik yöntemi belki de en kolayı instant kahve diye adlandırılan hazır kahvelerle, yani granül yapıdaki kahvelerle hazırlamaktır. Dilediğiniz kadar Granül kahveyi 1/4 bardak soğuk suda eritin, üstüne bardağın 1/4'ü kadar buz ve kalanına da süt ekleyerek kahvenizi hazırlayabilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Süreci genel olarak ele alacak olursak soğuk kahve aromatik yoğunluğunun bir kısmını kaybeder ve arkasında çok fazla asit bırakır. Bu yüzden soğuk demlenmiş kahvenin tadı pürüzsüz, tatlı ve çikolatamsı olur.
Yaz sıcaklarında enerji ve zindelik veren kahveyi soğuk içmek artık çok popüler. French press'inizin içine, French press'e özel öğütülmüş kahvenizi dökün.
Filtreye 2 yk kahveyi dökelim. Üzerine azar azar sıcak suyu döküp kahvenin süzülmesini bekleyelim. Kahve tamamen süzülünce demliğin yarısı kahve ile dolmuş olacak demliğin diğer yarısını da buzla tamamlayalım ve servis edelim.
Tıpkı sıcak kahve gibi, soğuk demlenmiş kahve de dinlenme metabolizma hızınızı %11'e kadar artırdığı söylenilen kafein içerir. Özetle, soğuk demlenmiş kahvede bulunan kafein, dinlenirken yaktığınız kalori miktarını artırabilir ve bu durum kilo vermenizi ya da kilonuzu korumayı kolaylaştırabilir.
Süt tozlarında yağ oranı oldukça yüksektir.
Diyetin kalori yükünü azaltmak için yağsız süt, badem sütü veya soya sütü ile tüketilebilir.Sonuç olarak sade bir fincan Türk kahvesi ya da filtre kahvenin diyet yaparken kilo kaybetmenize olumsuz bir etkisi yoktur.
Nasıl Yapılır? French press'te ya da filtre kahve makinenizde demlediğiniz filtre kahveyi buz kalıplarına doldurun ve dondurun. Canınız buzlu kahve içmek istediğinde bardağa önce donuk kahve küplerini, sonra da üzerine soğuk sütü ilave edip karıştırın ve afiyetle tüketin.
Kahveyi tekrar ısıtmak doğru mu? Genel olarak, #kahve ek ısı ile daha acı hale geldiğinden kaçınmalısınız. Ancak, düşük ısıda ve yalnızca 60 °C'ye (140 °F) kadar sıcak kahve kullanırsanız, kahveyi yeniden sıcak ve oldukça içilebilir hale getirebilirsiniz .
Cold Brew ekipmanı da alabilirsiniz, rahatlıkla French Press de kullanabilirsiniz. 100-150 gram iri çekilmiş kahvenin üzerine 1 litre soğuk su koyun ve 12-16 saat bekletin. Sonrasında kahve konsantresini bir filtreden geçirin. Hepsi bu! İster buzlu ister diğer içeceklerle birlikte karıştırın için.
Bir fincan soğuk kahve içtiğinizde alacağınız kalori miktarı: 1 fincan soğuk kahve 75 kaloridir.
En çok tercih edilen kahve çekirdekleri Arabica çekirdekleri olduğundan soğuk kahve yapımında da bu çekirdekler kullanılır. Filtre kahve ya da espresso yapımında kullandığınız çekilmiş kahveyi de soğuk kahve tarifi denerken kullanabilirsiniz.
Kahve çekirdeklerinin aromasını ve kafeini çıkarmak için sıcak su kullanmak yerine, soğuk demlenmiş kahve, onları 12-24 saat soğuk suda bekleterek zamana güvenir. Bu yöntem, içeceği sıcak kahveye göre daha az acı yapar.
Kahve diyeti adıyla bilinen beslenme programında sık sık tüketilen içecek kahve olmaktadır. Türk kahvesi önerilen, Türk kahvesi olmadığı durumda şeker ve krema içermeyen kahvelerin uygun görüldüğü bu diyet pek çok kişinin zayıflama hayalini gerçekleştiriyor.
Şekersiz filtre kahve içmek kilo alımına sebep olmaz. Sade kahve kalori değeri olarak oldukça düşük bir enerji miktarına sahiptir. Bu nedenle süt, krema ve şeker gibi ilaveler yapılmadan içilmesi halinde filtre kahve kilo alımına sebep olmaz.
Siyah kahvenin (türk kahvesi veya filtre kahve, ekspresso) metabolizmayı, kalp atışlarını hızlandırdığı için yağ ve şeker yakımını sağlar ve kilo aldırmak yerine kilo vermeye yardımcıdır.
Sütlü kahve sevenlerin favorisi olan latte, normalde sıcak tüketilmesine rağmen soğuk haliyle de oldukça lezzetli olan bir soğuk kahve çeşidi… Orijinalinde espresso ile yapılan bu kahveyi, moka pot kahvesi kullanarak da yapabilirsiniz.
Metabolizmayı hızlandırır
Sıcak yaz günlerini fit geçirmek isteyenler için kilo vermeyi veya formunuzu korumanıza yardımcı olabilir. Soğuk kahve içerek metabolizma hızınızı arttırabilirsiniz. Metabolizma hızınız ne kadar yüksek olursa, istirahatte de o kadar fazla kalori yakarsınız.
Çünkü yapılışı oldukça pratik. Kahve, şeker ve su bir karıştırıcı da krema kıvamı alana kadar çırpılıyor. Tabanını buz küpleriyle doldurduğumuz servis bardağına aktarılıyor. Ardından soğuk süt ilave edilerek, kahve son halini alıyor.
Normal pişirme tekniği ile pişirdiğiniz Türk kahvesini bir fincana alın. Sonrasında soğuk süt ve buz ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra servis edeceğiniz bardağa alın. Evet, bu kadar kolay bir şekilde hemen hazırlayabilirsiniz.
Vücudunuzun enerji üretmek için gıdaları kullandığı sürece etki eden soğuk kahve metabolizma hızını %11'e kadar arttırabilir. Metabolizma hızınız ne kadar yükselirse o kadar hızlı kalori yakarsınız. 8 erkek üzerinde yapılan bir araştırmada, kafein alımı, kalori yakmada % 13 artış ve yağ yakımında 2 kat artış sağladı.
diğer yöntemlere göre çok yumuşak içimli bir kahve elde edilir. sıcak su ile temas gerçekleşmediğinden ötürü kahveyi acı ve ekşimsi yapan asitler ve yağlar kahveye geçmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri