Ortalama bir butik kafe açma maliyeti belgeler ve demirbaş malzemeler ile birlikte 2020 yılı için 60.000-65.000 lira gibi bir maliyete ulaşırken, nargile kafe ve internet kafe gibi özel konseptlerde, bütçenizin 100.000 lira ve üstüne çıkması konseptlerinizin tam anlamıyla yansıtılmasına yardımcı olabilirken, ...
Buna göre, gündüzleri kafeterya geceleri ise cafe-bar olarak işlettiğiniz tesisinizde verilen hizmetlerin tamamının genel oranda (%18) KDV ye tabi tutulması gerekmektedir.
Restoranlar için ortalama net kar marjının %10 ile %25 arasında değiştiği bildiriliyor. Bununla birlikte, her restoran türünün kendi ortalama kar marjı vardır, bu nedenle bir işletmenin rapor edilen ortalamadan daha yüksek veya daha düşük bir yüzdeye sahip olması mümkündür.
Kafe / Cafe açmak için, öncelikle kurulacak şiretin türü belirlenmedir. Şahıs şirketi kurulabileceği gibi, işin özellikleri ve büyüklüğüne göre, sermaye şirketleri de (Limited şirket, Anonim şirket ) tercih edilebilir. Şirketin bireysel veya sermaye şirketi olmasının, kanunlar açısından önemi yoktur.
İlgili 16 soru bulundu
Cafe Ruhsatı Kaç Günde Çıkar? Cafe ruhsatı alım süreci gerekli tüm belgelerin hazırlanması ve başvuru yapılacak kurumlar dikkate alındığında ortalama olarak 4 ila 6 iş günü sürmektedir. Vergi levhanızı belediyeden aldıktan sonra işyeri açma ve çalışma ruhsatınızı almak için birkaç gün yeterlidir.
Bir Cafe En Az Kaç Metrekare Olmalı? Bir cafe için en az 150 m2 kapalı alan gerekiyor ve iç yükseklik, en az 350 metre olmalı. Ayrıca, cafede çift tuvalet bulunmalı ve bedensel engellilerin de kullanabileceği şekilde düzenlenmeli. Klima ve havalandırma sistemi de iyi bir şekilde tasarlanmalı.
Örnek olarak alış fiyatı 500 TL, satış fiyatı ise 750 TL olan bir maldan elde edilen kazanç oranı (750 - 500) X 100 / 500 = 250 X 100 / 500 = 50 (yani %50) olmaktadır.
Kosgeb tarafından verilen hibe destekleri, proje onay aldıktan sonra ödenmeye başlar. Kosgeb, kafe açmak isteyenlere 60 bin TL ile 370 bin TL arasında hibe desteği vermektedir.
Satış tutarından alış çıkarılarak hesaplanan brüt kar, 100 ile çarpılıp alış tutarına bölündüğü zaman kar oranı elde edilmektedir. 10 * 100 / 50 = 20 yani % 20 kar oranıdır.
Kafe açmak isteyenlerin gerekli belgeleri temin edebilmeleri için önce vergi dairelerine başvurmaları gerekmektedir. Ardından belediyeye gitmelidirler. İş yeri açma ruhsatını aldıktan sonra esnaf kefalet odasına gitmelidirler. Sonrasında iş yerlerini açarak işletmeye başlayabilmektedirler.
Umuma açık istirahat ve eğlence yerinin açılması ve faaliyette bulunmasına belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içinde belediye, bu alanlar dışında il özel idaresi tarafından izin verilir.
ÖZET: Yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca 14 Şubat 2022 tarihinden geçerli olmak üzere KDV oran uygulamasında aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır. ✓Gıda maddelerinde KDV oranı %8'den %1'e düşürülmüştür.
Lokanta ve kafe gibi işletmelerde müşterilerin verdiği siparişleri getiren garsonlara alakart garson denir. Lüks işletmelerde çalışan ve müşterileri karşılayan garsonlara şef garson denir. Hem mutfak hem de servis departmanında çalışan personellere ise ''runner garson'' adı verilir.
Barista, kahve dükkanlarında, profesyonel kahve ekipmanlarıyla kahve hazırlamak ve sunmakla görevli kişiye verilen isimdir. Barista kelimesi İtalyanca kökenlidir.
Cafe müdürü, bir kafede işletme yönetimi ve müşteri hizmetleri sorumluluğunu üstlenen kişidir. Personel yönetimi, stok takibi, sipariş yönetimi ve müşteri memnuniyeti gibi görevleri yerine getirir.
İş yeri belgesi aynı zamanda ruhsat yerine de geçiyor. Dükkan açmak için gerekenler nispeten zor aşamalar olarak tanımlanmıyor. İşyeri açma belgesi alabilmek için sahip olunması gereken kriterler ise şunlar: 4 yıllık mesleki ve teknik lise mezunu olmak.
İş Kurmak İsteyenlere KOSGEB Kredileri
Yeni iş yeri ve şirket açmak isteyenler için iki farklı kategoride hibe verilir. Geleneksel Girişimcilik Destek Programı 65 bin TL, İleri Girişimcilik Destek Programı 270 bin TL geri ödemesiz destek sağlar.
Belediye İşyeri Açma Ruhsatı Vermezse Ne Yapılmalıdır? Belediye, işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelikte geçen hususların tamamlanmasına ve hükümlere uygun olmasına karşın ruhsat vermezse bu işleme karşı süresinde idare mahkemesinde dava açılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri