Haşlanmış kabak kalori değerleri şöyledir: 1 porsiyon haşlanmış kabak (150 gr) 29 kcal. 1 adet haşlanmış kabak (100 gr) 19 kcal.
Lezzetinin yanı sıra son derece sağlıklı ve düşük kalorili olan kabak, hem günlük beslenmenin hem de diyet menülerinin vazgeçilmez besinlerinden biridir.
200 gr ağırlığında 2 adet pişmiş kabak kalorisi 40 kalori (kcal) değerinde hesaplanırken, 300 gr ağırlığında bir porsiyon 3 adet pişmiş kabak yaklaşık 60 kalori (kcal) değerindedir.
Haşlanmış kabak kaç kalori sorusu özellikle diyet yapanlar tarafından cevabı oldukça merak edilen bir sorudur. Haşlanmış kabak kalori değerleri şöyledir: 1 porsiyon haşlanmış kabak (150 gr) 29 kcal.
Kabağın 100 gramı 2.05 gram karbonhidrat, 1.6 gram protein, 0.4 gram yağ, 1.1 gram lif içermektedir. Lif bakımından oldukça zengin besinler arasında yer alan kabağın insan sağlığına birçok faydası bulunuyor.
İlgili 22 soru bulundu
Potasyum açısından zengin olan kabak, sıvılarda mineral dengesini korur, kaslara enerji sağlar. Manganez açısından zengin olduğundan dolayı yağ ve glikoz seviyesinin dengelenmesine yardımcı olur.
'Çiğ kabak yemek zararlı mı' sorusu sıklıkla merak edilir ancak kabağın çiğ olarak tüketilmesinde bir sakınca yoktur. Hatta besin değerlerinin kaybolmaması için kabağın aşırı pişirilmesi önerilmez ve özellikle buğuda pişirme gibi yöntemler tavsiye edilir.
Bal kabağı; A vitamini, lif, kalsiyum, potasyum, sodyum gibi vitamin ve mineraller bakımından zengin bir meyve olduğu için sütlü tatlılardan sonra diyet menülerine eklenebilecek niteliktedir.
KİLO KAYBINI KOLAYLAŞTIRIR
Bal kabağının kalorisi oldukça düşüktür. 100 gramı 26 kalori içerir, doymuş yağ ve kolesterol içermez. Diyete yardımcı olan mineraller ve posadan zengindir. Kilo kontrolü programlarında bu özellikleriyle iyi bir seçenektir.
Kilo vermenize destek oluyor: 100 gramında sadece 26 kalori bulunan bal kabağının posadan oldukça zengin olması uzun süre tokluk sağlarken gereksiz enerji alımının önüne geçiyor ve kilo verme sürecine yardımcı oluyor.
Kabak diyette yenir mi? Yüksek su ve lif içeriği, ona düşük kalorili olma özelliği kazandırır. 100 gram kabak, 20-25 kaloridir. Bu sebeple özellikle kilo vermeye yardımcı olan diyetlerin gözde sebzelerindendir.
180 gramlık orta bir kase yoğurt kalori değeri 112 kcal. 100 gr yoğurt kaç kalori? 100 gram yoğurt kalori değeri 62 kcal.
Bol miktarlı lifli içeriğiyle kabak detoksunun faydaları şunlardır: Vücuttaki ödemlerin ve toksinlerin atılmasını hızlandırır.
"Düşük kalorisi, içerdiği vitaminler ve antioksidan özelliği ile kabak, yaz aylarında fit ve zinde kalmak için vazgeçilmez bir besin. Doğru bir beslenme planı ile tüketilen kabak, hızlı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olmanın yanı sıra vücuda enerji sağlıyor; cilt, kalp ve göz sağlığını koruyor.
Diyet yaparken 5 dk da hazırlayıp yanında yoğurt veya çorbayla bir öğün olarak tüketebileceğiniz düşük kalorili tarif. Kabakları doğrayıp çok az suyla diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Fazla haşlamayın sonra suyunu salıp lezzetini bırakıyor.
Bal kabağı, ödemin birikmesini önleyen ve toksinlerden arındırmak için etkili olan potasyum değeri yüksek olması nedeniyle diyette tercih edilebilecek ideal besinlerdendir.
Tahin omega-3 bakımından zengin bir besin olduğu için doğru tüketildiği takdirde yağ yakımı destekler. Tahini pekmez ile tüketirseniz fazla kalori alarak kilo almanıza neden olur. Bu yüzden diyet yaparken tatlı krizlerini önlemek için 1 tatlı kaşığı tahin tüketerek kan şekerinizi dengeleyebilirsiniz.
Bu diyetin başrolünde kabak olmasının sebebi ise kabağın hem düşük kalorili bir besin olması hem de vücutta tokluk hissini uzatan bir etkiye sahip olması. İçeriğinde bolca su ve besin lifi bulunan kabak, ödem atmaya yardımcı olduğu gibi yağ yakımını da kolaylaştırıyor.
- Balkabağı, yüksek miktardaki lif içeriğiyle kabızlığa karşı savaşarak, bağırsak çalışmasını ve dolayısıyla metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı oluyor.
Diyet lifleri hem sindirim açısından hem de kilo vermek isteyenler için oldukça etkilidir. Özellikle kabızlığı önleyerek sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Bal kabağı içerisinde bulunan A vitamini sayesinde beta karoten kaynağı olarak bilinmektedir.
Bal ve pekmezi, bal kabağını pişirdikten sonra üzerine ilave etmeniz daha sağlıklı olacaktır. Vücuda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlayan ve daha birçok hastalığa kalkan olan tahin ile tüketilmesi ise faydasını adeta kat kat arttırıyor.
Domates, soğan, dereotu, kabak ve fesleğen ile hazırlanan kabak bastı yemeği, düşük kalorili olduğu için diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Diyet listelerinde ara öğünlerin yeri oldukça önemlidir. Kabak, tuz ve zeytinyağı ile hazırlanan kabak cipsleri, öğün aralarında tüketerek kilonuzu kontrol altına alabilirsiniz.
Bunun yanı sıra melatonin salgılanmasına yardımcı olarak rahat uyumanızı sağlıyor. Magnezyum bakımından zengin olan kabak çekirdeğinin uykuya dalma sorunu olanlar için faydalı olduğu söyleniyor. Aynı zamanda içindeki kalsiyum seviyesi sebebiyle, kasların gevşemesini de sağlıyor.
Eğer kabağı mutfağınıza sık sık konuk ederseniz, kalp hastalıklarını evinizden uzak tutmuş olursunuz. Antioksidan bir sebze olduğu için, kalbe giden damarları rahatlatır. Damar tıkanıklığını önler ve kalp krizi gibi sorunları engeller. Ağrı kesici özelliği olan kabak, aynı zamanda kalp çarpıntısına da iyi gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri