Çoğumuz yaşamışızdır bu hissi. Arzu duyulan yiyecek genellikle yüksek kalori içerir. Bu hissin kilo alma veya yüksek vücut kitle indeksi ile ilişkilendirilmesi bundandır. İnsanın canı bir şey çekiyorsa vücudun ihtiyaç duyduğu bir besine dair sinyal verdiği düşüncesi oldukça yaygın.
Vücut bazı durumlarda terleyip vücut ısısını düşürmek için, baharatlı ya da acı yiyecekler istemektedir. Baharatlı yeme isteği aynı zamanda çinko ya da kükürt eksikliğini veya tiroid dengesizliğini gösterebilir. Eğer boğaz ağrısı ya da soğuk algınlığınız varsa da acı ve baharatlı yiyecekleri canınız çekebilir.
Son günlerde et tüketiminizi arttırma eğiliminde iseniz vücudunuzda demir eksikliği olabileceğini belirtelim. Vücuttaki demir oranının azalması ile aklınıza kırmızı et tüketmek gelebilir. Kırmızı etin içerdiğinde bulunan B12 vitamini ve demir, vücudunuzun gereksinimlerini karşılayacaktır.
Düzensiz beslenme, dengesiz egzersiz yapımı, kadınlarda regl dönemi gibi birçok durumun sonucunda kan şekeri düşebilir. Kan şekeri düştüğünde vücut enerji ihtiyacı duyar ve bu ihtiyacı karşılamak için tatlı yeme isteği uyandırır. Yani çikolata krizi vücudun enerji eksikliğinde verdiği bir reaksiyondur.
İlgili 15 soru bulundu
Gece saatlerinde acıkmanın en temel nedenlerinden biri gündüz saatlerinde düzenli beslenmemek. Gün içerisinde kan şekerinde oluşan dengesizlikler geceleri de etkiliyor ve gündüz dört saatten uzun aç kalmış veya öğün atlamış kişiler gece atıştırmalarına daha fazla ihtiyaç duyuyor.
Araştırmalara göre kadınların yüzde 50'si adet dönemi yaklaştığında çikolata krizi yaşıyor. Bunu açıklayan hiçbir biyolojik gerçek olmasa da muhtemelen bu dönemde düşen enerjimizi yükseltmek ve biraz daha mutlu hissetmek için çikolataya başvuruyoruz.
Limon, sirke gibi asitli gıdaları isteyecek olursanız, mide asidiniz düşük olabilir. Güçlü mide asidi vücudunuzun ilk savunma hattıdır ve yiyeceklerinizi sterilize etmek, mideyi dezenfekte etmek ve gıdalarınızı (özellikle proteinleri) parçalamak amacına hizmet eder.
Kırmızı eti fazla yemenin en bilinen sebebi demir eksikliğidir. Kırmızı et aynı zamanda esansiyel bir vitamin olan b12'nin kaynağıdır. Yemediğiniz halde canınız kırmızı et tüketmek istiyorsa demir ve b12 suplementleri kullanılabilir.
Yetersiz B12 vitamini de anemiye, yani kansızlığa neden olabilir. Aneminin en yaygın belirtileri arasında yorgunluk, nefes darlığı ve düzensiz kalp atışı bulunmaktadır. Anemi durumuna sahip bireyler dil ya da ağız ağrısı, beklenmedik kilo kaybı, soluk veya sararmış cilt, ishal ile adet sorunları ile karşılaşabilirler.
Sonuçta, vücudunuzun yiyeceğe ihtiyacı olmasa bile kendinizi aç hissedersiniz. Yeme faaliyeti, insanın kendini sinirli hissettiğinde oluşan ekstra enerji için kullanışlı bir çıkış noktasıdır. Bu nedenle, yemek yeme, kişiyi tedirgin eden şeylerden uzaklaştırır. İnsan, hiç yemek yemeyerek de stresini yönetebilir.
Aşırı yemek yiyen bazı kişilerin, tıkınırcasına yeme bozukluğu (Binge Eating Disorder: BED) denilen bir rahatsızlığı vardır. Bu rahatsızlığı olan kişiler, kısa bir süre zarfında kompülsif bir şekilde çok fazla yemek yerler; sonrasında kendilerini suçlu veya utanmış hissederler ve bunu sıkça tekrarlarlar.
Stres altındaki birçok insan yüksek şeker ve yağ veya her ikisini de içeren besinleri tercih etme eğilimindedir. Sık acıkma nedenleri arasında susuzluk, aşırı tuz tüketimi, menopoz, kullanılan ilaçlar, alkollü ve gazlı içecekler de sayılabilir. Sık acıkmamak için neler yapabiliriz?
Şef, genellikle belirli bir mutfağa odaklanan, yemek hazırlamanın tüm yönlerinde uzman, eğitimli, profesyonel bir aşçı ve esnaftır.
Çok fazla kahve tüketimi B12 eksikliğine sebep olabilir. Bu durumda da kişilerde halsizlik hali ortaya çıkabilir. Kahvenin bol miktarda kafein içermesi tüketiminde stres hormonlarını tetikler.
Özel Medline Konya Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Müjgan Or, yorgunluk, egzersiz kapasitesinde kısıtlanma, hareket edildiğinde nefes nefese kalma ve kalp çarpıntısı gibi pek çok belirtisi olan kansızlığın yaz-kış üşüme, el ve ayaklarda daima soğukluk hissi gibi şikayetlere de neden olabileceğini söyledi.
Süzülmezse ne olur ? İstemediğimiz bakterilerin artmasına ve kötü kokuya neden olabilir.
Genelde insan saçını tercih eden bitler; aşırı çoğalma ve üremeye sahiptirler. Bir anda üreyerek kafa içerisinde binlerce yumurta bırakarak artarlar. Bitlerin yumurtalarına sirke adı verilir.
Sorumluluklarınızın arttığı ve dolayısıyla da çok yorulduğunuz bir dönemdeyseniz, bu psikolojik olarak sizi zeytin yemeye itiyor olabilir. Bu durumdan kurtulmanız için zamanınızı iyi programlamanız, günün hangi saatini hangi işe ayırdığınızı iyi belirlemeniz gerek.
FESTAL Bitkisel Karışımlı Çikolata
Günümüzde yaşanan ve önlenemeyen stres, bunun ardından gelen fiziksel olarak yorgun hissetme, sigara ve benzeri maddelerin kullanımı erkeklerde cinsel isteksizlik oluşturmaktadır. Festal Çikolataları cinsel gücü cinsel performansı arttırmaya, Ereksiyon süresini uzatmaya yardımcıdır.
Birçok kadın regl öncesinde ve sırasında aşırı şeker ya da çikolata tüketimine yönelir. İşte bunu yapmayın. Eğer engellenemez bir tatlı yeme ihtiyacı duyuyorsanız meyve tercih edin. Ama şeker oranı düşük olanları tüketin.
Yapılan tıbbi çalışmalarda, çikolatadaki kakao ve feniletilamin seks sırasında ortaya çıkan endorfin hormonlarını tetiklediği ve böylece cinsel arzuyu artırdığı belirlendi. Tabii çikolatanın içindeki yüksek şekeri ve kaloriyi de göz ardı etmemek gerek. Çikolata aynı zamanda cinsel uyarıcı ve keyif vericidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri