Türk Dil Kurumu'nda insan şu şekilde tanımlanır: "Toplum hâlinde bir kültür çevresinde yaşayan, düşünme ve konuşma yeteneği olan, evreni bütün olarak kavrayabilen, bulguları sonucunda değiştirebilen ve biçimlendirebilen canlı."
Yine de herkesin üzerinde ortaklaşacağı şeyleri hatırlatmakta fayda var: Dürüst, namuslu, yardımsever insan, “iyi insan”dır. Belki bazılarımız daha da genişletecek ölçütlerini. Meselâ çalışkan, akıllı, kibar, cesur insan “iyi insan”dır, diyenler olacak. Şüphesiz bütün bu özellikler iyi özelliklerdir.
Kendini kabullenme, hatalardan ötürü yüksek oranda suçluluk duymamak, gereksiz korkulara kapılmamak, kendinden utanmamak demektir. Başkalarını, durumları, olayları kabullenebilmek de kendini kabullenme ile ilgilidir.
İnsan, tüm evrenin tek akli varlığına sahip olan varlıktır. Gerçekçi ve insan bilinci, belirli bir kimliğe sahip olmaktadır. İnsan Nedir? İnsan, özgür iradeye sahip, kendini üretebilen, idare edebilen, düşünebilen ve duygu yönlerine hakimiyet sağlayabilen bir yaratılıştır.
Optimist kişilerin olumlu, rahat ve neşeli halleri çoğunlukla çevrelerindeki insanlara da yansımaktadır.
İlgili 38 soru bulundu
Herkesin kendi farkındalığına göre kalitenin tanımı ve önemsendiği yönü farklılıklar göstermekle birlikte; müşteri memnuniyetidir, tedbirdir, esnekliktir, verimliliktir, bir programa uymaktır, müşteri şartlarına cevap verebilmektir ve etkili olabilmektir. Kimileri için yaşam tarzı, hayat felsefesidir.
Kur'an-ı Kerim'e göre insan; Allah'ın bizzat kendi eliyle yaratarak ruhundan nefhettiği, maddî ve manevî organ ve cihazlarını düzgün ve dengeli bir şekilde düzenleyerek en güzel sureti verdiği en değerli ve en şerefli mahlûkudur.
İnsan merak eden, öğrenme ihtiyacında olan bir varlıktır. Hem kendini hem de kendi dışındaki dünyayı anlamak ister. Elde ettiği bilgiler de onun çevresine uyumunu kolaylaştırır. İnsan yalnızca çevresini, dış dünyayı değil, kendisi ile ilgili olayları da merak eder.
Bu faktörlerin bir kısmı insanın kendi iç yapısında vardır. Bazıları ise dış etkenlerdir. Nefis, irade, akıl, mizaç, huy ve karakter insanın davranışlarını şekillendiren iç etkenlerdir. Çevre, şeytan, aile eğitimi ise dış faktörlerdir.
Gerçek anlamda güçlü olan insan, hiç bir mevki, unvan ya da maddi imkâna sahip olmasa bile kendine güvenen insandır. Güçlü insan, içinde bulunduğu koşullar kötüleşse, sahip olduğu imkanları yitirse bile, kendi gücüyle yeniden başlayabilen, sonuç alabilen insandır.
Büyük insan, kendisini aşmış, cemiyetin üstüne çıkmış insandır. Onlar küçük ferdiyetlerin, bencilliklerin adamı değillerdir. Özel hallerinde de başkalarına örnek olmak kaygısından başka endişe taşımazlar. Çünkü onlar örnek alınan hayatlarıyla iyiliklerin de, kötülüklerin de sebebi olabilecekleri idrakını taşırlar.
toxic insanlar sürüsünü oluşturan, her an yanınızda olmak isteyen ama hiç bir işlevi olmayan, ilişkinizi sona erdirdiğinizde sırtınızdan büyük bir yükün kalktığını hissettiğiniz insan tipi. hayatinizda olmasi veya olmamasi sizin acinizdan pek bir sey farketmeyen insan.frekansinizin uymadigi insan.
Zeki insan ise anlama, kavrama yeteneği çok ileri düzeyde olandır. Onun yanı sıra akıllı insan ise anlama, kavrama yeteneğini geliştirerek hayatında uygulayandır. Zeki bir insan isterse akıllı olabilir ama sadece akıllı olan bir insan zeki olamaz.
Sevilen insanlar çok değerli ve benzersizdir. Kolaylıkla iletişim ağı kurabilirler, iş yerinde uyumu artırırlar, etraflarındaki herkesin en iyi yönünü ortaya çıkarırlar ve genellikle en çok eğlenir gibi görünen onlar olur.
Kur'an bir taraftan örnek alabileceğimiz başta peygamberler olmak üzere muttaki, muhsin, muhlis, muslih, sadık, mütevekkil, sabırlı, mutasaddık, alçak gönüllü, merhametli, iffetli vb. ideal insan tip ve özelliklerinden bahsederken, diğer taraftan zalim, fasık, müfsid, mücrim, cahil, zorba, azgın, hain, nankör, ümitsiz, ...
Zeki varlıklardır; epizodik belleğe, esnek mimiklere, öz farkındalığa ve zihin kuramına sahip canlılardır. Ayrıca insan zihni; içgözlem yapma, kişisel düşünceler edinme, hayal etme, set ve varoluş üzerine görüşler geliştirme yeteneğine de sahiptir.
Kişilik yapısı, bir bireyin kişiliğini oluşturan çeşitli unsurların organizasyonunu ve etkileşimini ifade eder. Bu unsurlar, birlikte benzersiz ve tutarlı bir bütün oluşturan özellikleri, değerleri, inançları, güdüleri ve davranış kalıplarını içerir.
Kişilik psikolojisi, bireylerin kendilerine özgü davranış, düşünce ve duygu biçimleriyle ilgilenir. Günlük yaşamı içinde birey her an hem çevresiyle, hem de kendisiyle sürekli etkileşim halindedir. Birey bu tür etkileşimlerde bulunurken kendine özgü duygu, düşünce ve davranış özellikleri gösterir.
1-Doğru insan sizin sınırlarınızı zorlayarak gelişmenize katkı sağlayan,sizi destekleyen insandır. 2-Yanından ayrıldıktan sonra da kendinizi iyi hissedersiniz. 3-İletişim,anlamak ve anlaşılmak diğer herkese kıyasla daha kolaydır. 4-Tartışmalar kısa ve çözüm odaklıdır.
SOKRATES: İnsan, sorgulayan hayvandır. PLATON: İnsan, toplumsal hayvandır. ARİSTO: İnsan, düşünen hayvandır. SEPTİKLER: İnsan, şüpheci hayvandır.
Hayatın yegane gayesi Allah'ın varlığını birliğini sezmek, O'nun sevgisini kazanmak, O'nun yarattığı biçimde kalmak, hilkate tabi olmak, O'nun istediği gibi yaşamak, yani iyi kulluk etmek, rızasını kazanmak, gerçek insanları ayırt etmek için koyduğu kuralları uygulayarak imtihanı başarmaktır.
İyi insan, kazandığı para ile yetinmesini bilendir. İyi insan, hakkını arayandır. İyi insan, söz verdiğinde sözünü tutmak için elinden geleni yapabilendir. İyi insan, boş vaatlerde bulunarak insanlara gereksiz umutlar vermeyendir.
İnsan güzelliği. Bir kişinin "güzel" olarak vasıflandırılması, ister şahsi görüş olsun ister toplumun ortak değer yargısı olsun sıklıkla, kişilik, zeka, zarafet, cazibe gibi "iç güzelliğinin" ve sağlık, gençlik, ortalamaya yakınlık ve yaygınlık, cilt gibi "dış güzelliğin" bir birleşimine dayanır.
Kalite Kavramı
Kalite kavramının temel özelliği, bir malın veya hizmetin müşteri tatminine yönelik; *Tasarımda kusursuzluk *Kullanımda kusursuzluk *Fiyatta kusursuzluk *Teslim süresinde kusursuzluk *Satış süresinde kusursuzluk gibi bazı önemli özellikleri bünyesinde toplamasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri