Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Bir kestane ağacı kaç kilo meyve verir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Bir kestane ağacı kaç kilo meyve verir?

Büyük yabani kestanelerin aşılanması halinde bir ağaçtan 150 kg meyve alınabilmektedir. Kestane yetiştiriciliğinde anaç seçimi ve toprak yapısına bağlı olarak çeşit kadar önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Kestane ağacı fidanı kaç yılda meyve verir?

Dikilen Kestane Fidanı Ne zaman Meyve Verir? Uygun koşullar altında dikilen 2 yaşlı yabani kestane anaçlı bir kestane fidanından 3-4 yıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.Verime oturması ise 5. Yıldan sonra olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Kestane ağacı ne kadar verim verir?

Ancak haşlanırken tohumu az dağıldığından şekerleme yapımında kullanılır. Verimli ve her yıl ürün verir. Ortalama 58-114 adet /kg.'dir. Bahçe Yerinin Seçimi Toprak geçirken derin, iyi havalanabilir olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: afyonkarahisar.tarimorman.gov.tr

Kestane ağacı ne kadar zamanda yetişir?

Ağacın meyve verme durumu ise fidanın dikilmesinden sonra toprağa yerleşmesi sonrasında oluşur. Bu durum ortalama olarak 3 ila 4 yıl sürebilmektedir. Kestane ağacının meyvesinin en verimli hale gelebilmesi için gereken süre ise 5 yıldır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kestane Fidanı kaç para?

Kestane Fidanı fiyatları Türkiye'de en uygun fiyatlar ile 80 TL'ye fidansec.com'da! Aşılı kestane fidanı satın almak istiyorsanız fidansec.com doğru adres.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidansec.com

iki yaşındaki aşılı kestane fidanlarının meyve oluşumu

İlgili 22 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kestane kaç ayda yetişir?

Kış mevsiminde neredeyse her köşe başında satılan ve içimizi ısıran bir meyve olan kestanenin hasadı ekim ve kasım aylarında yapılmaktadır. Ekim ve kasım aylarında yapılan hasadın pazara ve tüketiciye sunulması ise Aralık ayını bulabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Kestane Fidanı suyu sever mi?

Kestane ağacının sulamasının yapılması gerekir. Düzenli sulama yapılmadığı takdirde ağacın kuruması söz konusu olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kestane ağacı su ister mi?

Kuraklığa hassastır. Özellikle sonbahar mevsimi çok kurak geçerse meyvenin dikenli kabuğunun çatlaması durur. Bu nedenle kurak ve sıcak geçen yıllarda ürünün nitelik ve verimini arttırmak için temmuz-ağustos-eylül ayında ağaçların sulanması gerekir. İlk dikim yılında fidanlar toprağın nem durumuna göre 2-3 kez sulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Kestane ağacı aşı ister mi?

Çiçek döneminde yağan fazla yağış döllenmeyi etkileyeceği için fazla yağışı sevmez. Fazla yağış mantar hastalığı nedeniyle yaprakların dökülmesine yol açar. Aşısızdır, aşılama yapılabilir. Meyve verimi sağlar ancak meyveler küçük ve kabuğu kolay soyulmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidanistanbul.com

Kestane ağacı kaça kaç dikilir?

Bunlar dışında kestane ağaçları dikim aralığı 10-12 m'dir. Kestane ağaçları normal bir bakım uygulandığı zaman ve dikim aralığına uyulduğu zaman 15 metreye kadar yükselebilir. Fide dikilecek çukurlar önceden 40*50 cm derinlikte açılarak dikim çukurlarına kompoze gübre verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

1500 rakımda kestane yetişir mi?

Kestaneler deniz seviyesinden itibaren genel olarak 700–800 m yüksekliklere kadar yetişebilirse de bu durum çeşitli ekolojilere göre değişiklik göstermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Kestane hangi toprağı sever?

Kestane ağaçlarının en verimli yetişeceği toprak türleri potasyum bakımından zengin, mümkünse volkanik bileşenlerin bolca bulunduğu besinli topraklardır. Kireçli ve killi toprakları çok sevmez, mümkün olduğunda az kireç içeren topraklar kullanılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ufuktarim.com

Kestane Fidanı kaç metre ara ile dikilir?

büyümeden sonra sıra arası 70x80 cm sıra üzeri 30 cm ara ile şaşırtılır. Katlanmadan ekilen tohumların çimlenme oranını yükseltmek için 8-10 cm derinlikle harçlı toprağa ekilir ve tohumların üzeri 4-5 cm harçlı toprakla kapatılır.Harçlı toprak 1 kısım toprak 1 kısım yanmış çiftlik gübresi kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbul.tarimorman.gov.tr

Hangi kestane yenmez?

Dolayısıyla at kestanesi çiğ olarak kesinlikle tüketilmemelidir. Eskulin maddesi DNA hasarına yol açtığından tehlikelidir. Baş ağrısı, mide bulantısı, felç, koma ve ölüme neden olabilir. Bu nedenle at kestanesi halk tarafından çok fazla kullanılan ve tercih edilen bir bitki değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Kestane kaç rakımda yetişir?

1000-1200 m yüksekliği olan yerlerde yaşayabilen kestane ağaçları, kireç miktarının fazla olduğu bölgeleri sevmezler. Fazla topraklı ve toprağın gevşek olduğu bölgelerde yetişmeyi tercih ederler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kisikates.com.tr

Kestane ağacı hangi illerde yetişir?

Kestane üretim ve tüketimi

Kestane Türkiye'de en çok Aydın ilinde yetiştirilir. Ege Bölgesi toplam üretimde yaklaşık %70 payla ilk sıradır. Aydın'dan sonra, İzmir, Kastamonu ve Sinop kestane üretiminde ön plana çıkan illerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Kestane neden toprağa gömülür?

Toprağın uygun nem ortamı sağlaması ve serin olması kestanenin bozulmasını önler. Çok eski bir yöntem olan toprağa gömme işlemi, meyve ve sebzelerin daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Kestaneler hava geçirmeyen bir kaba koyulduktan sonra dikkatlice ağzı kapatılır ve toprağa gömülür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.sabah.com.tr

Kestane fidanı ne zaman dikilir?

Aşılı açık kök kestane fidanları yaprak dökümüyle beraber (Genelde Aralık ayı 1 ile 2. Haftasından itibaren) , Bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının sonhaftasına kadar dikilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Kestane ağacına hangi gübre verilir?

Çünkü Rekor Gelişim sınıfının en ekonomik, en ucuz, en az kullanım oranına sahip, en etkili doğal ve organik toprak düzenleyicisidir. Kestane ağaçları ve diğer bütün ağaçlar için 1 dekara sadece 12 Kg Rekor Gelişim kullanmanız yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kestaneagaci.net

Kestane ağacı neyi sever?

Ilıman iklim meyve türlerinden olan kestane, nemli ve ılıman alanları sever.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Kestane hangi gübreyi sever?

Kestaneler, derin profilli, hafif asitli topraklarda ve yüksek potasyum içeriğinde uygun bir yetiştirme ortamı bulur. Ancak dengeli gübreleme için gerekli bitki besin maddelerinden olan K'nin uygulanması kaçınılmazdır. boyunca % 62 oranında artmıştır. En düşük K içeriği kumlu tınlı topraklarda kaydedilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egitim.tarimorman.gov.tr

Kestane en çok hangi ilde yetiştirilir?

Türkiye'nin en çok kestane veren bölgesi Ege'dir. Ege bölgesinde ise en fazla kestanenin üreten il ise Aydın ilidir. Aydın ilinde yaklaşık yüzde 70'lik bir ihtiyaç karşılanmaktadır. Ege Bölgesi'nin haricinde Karadeniz ve Marmara bölgelerinde de kestane yetiştirilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kestane soğukta yetişir mi?

Kestane ağaçları her ne kadar ılıman iklimi sevse de soğuk hava şartlarında da yetişir. Kestane yetiştiriciliği için süzek ve gevşek yapıda toprak olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Kestane ağacı güneşi sever mi?

Kestane, ılıman ve sıcak iklimleri sever. Kestane ağacı, güneşi ve nemi fazla olan bölgelerde yetiştirilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Kestane ağacı dayanıklı mı?

Kestane ağacı neme dayanıklı olması ve su ile temas ettiğinde dahi yapısını koruması sebebiyle mobilya üretiminde sıklıkla tercih edilir. Yapısındaki bol tanenden dolayı pratik bir şekilde boyanır. Kolay bir şekilde kırılıp bükülebilen bir yapıya sahip olan kestane ağacı, zahmetsiz bir şekilde işlenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nills.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT