Ürün Özellikleri : Avustralya ve İngiltere gibi bazı bölgelerde, bu tatlının popülaritesi o kadar fazladır ki, basitçe "muhallebi" olarak bilinir. Ana malzemesi mısır nişastasıdır. Mısır nişastası ve badem aroması gibi maddelerden oluşan custard tozu, süt ve şekerle karıştırılarak hazırlanır.
Süt, yumurta ve şekerle hazırlanan ve pastacılıkta kullanılan katkı maddesi.
Custard'ı tuzlu reçetelerin baz kreması ya da sosu olarak kullanmak da mümkün. Örneğin, kiş yapımında tutucu krema olarak da custard kullanılıyor. Tatlı reçetelerde ise bazın içine şeker veya çeşitli aromalar eklenebiliyor.
Temel malzemeleri süt, şeker ve yumurta olan custard için akıcı bir muhallebi ya da pastacı kreması demek mümkün.
Ayrı bir yerde şeker ile yumurta sarılarını 2-3 dakika çırpın. Isıttığınız sütün yarısını yumurtalara ekleyip ılıştırın. Ardından yumurtaları süt tenceresine ekleyip orta ateşte 3-4 dakika karıştırın. Kaşığın arkasını kaplayacak kadar koyulaştığında custard'ı ocaktan alın.
İlgili 44 soru bulundu
Tart tabanlı “oldurmak” fiilinden türeyen bir Fransız custards tatlısıdır. Geleneksel olarak taze meyvelerle birlikte fırında pişirilerek yapılır. Pişmeden önceki custard'ın kıvamı pankek hamurunun kıvamı gibidir.
Ürün Açıklaması Kryolan Ultra Cream powder yağlı ve karma cilt tiplerinin kullanımına uygun doğal bir fondöten. İpeksi yumuşaklıkta ve su geçirmez özellikteki ince pudra tabakası, ürünün ciltte kalıcı olmasını sağlar.
Katsan Ovalette 1 kg toz krem patiseri, mükemmel kıvama sahip pasta kreması elde etmek için kullanılan toz karışımdır. Bu ürünle pasta kreması yapmak oldukça kolaydır. Pastanelerdeki pastaların meşhur kremasını bu ürünle kolaylıkla elde edebilirsiniz. Bu ürün uzun vadede çatlama ve ekşime yapmaz.
Krem Patiseri (Creme Patisserie) Yoğun bir kıvama sahip olan krem patiseri, pasta tariflerinin birçoğunda kullanılır. Vanilya aroması ile hazırlanan bu tatlı hem sade, hem de başka tatlılarla birlikte sunulmaktadır. Krem patiserinin ana malzemeleri süt ve yumurta sarısıdır.
Tart, içi dolguyla doldurulan bir pasta çeşididir ve üzeri tamamen açıktır. İsteğe göre meyve dilimleri eklenebilir. Tartın dolgu malzemesinde genelde pürüzsüz ve kremsi tada sahip olan kremalar tercih edilir. Tart ve turtanın en önemli farkı, tartın üzerinin açık, turtanın ise kapalı olmasıdır.
Fazla un piştikten sonra hamurunuzun sert olmasına yol açar. Ben kalın hamur sevmediğim için yarım santimden fazla kalın yapmam, ama biraz daha kalın açmanın hiçbir sakıncası yok.
Bisküvili tartı dolaptan alın ve üzerine çikolatayı dökün. Ben buzdolabında 1 gece beklettim. 4-5 saat de yeterli oluyor. Afiyet olsun!.
Hamurun pişerken kabarmaması için bir diğer yöntem de hamura delikler açtıktan sonra üzerine buruşturduğunuz ve açtığınız bir yağlı kağıt sererek üzerine fasulye ya da nohut gibi baklagiller koyarak ağırlık vermeniz. Bu şekilde hamurun kabarmasını kolaylıkla engelleyebilirsiniz.)
Tart hamurlarını geceden hazırlar buzdolabında dinlendirirseniz, açarken zorlanmazsınız ve pişerken çekme yapmaz. Yani ne kadar dinlenirse o kadar iyi. Dinlenmeyen hamuru açmakta zorlanırsınız ve piştikten sonra çok kırılgan bir yapıda olur.
& Hamuru bir arada tutması için yoğurt veya süt yerine soğuk su ve tercihen yumurta sarısı kullanılabilir.
Turta ve tart birbirine çok benzer hamur işlerinden olsa da aslında farklıdır. Turta tarifleri görünüş olarak tart hamurlarına benzese de üzerinin bölümlerle ya da tamamen hamur ile kapalı haline turta diyoruz. Tart ise içi meyve ya da krema dolgulu bir hamur işidir.
İlk olarak tartöleti ele almak gerekirse kısaca tartın küçük versiyonu diyebiliriz. Tek kişilik küçük boyutlar halinde hazırlanıp üzerine meyveler dizilir dolgu krema ile servis edebilirsiniz. Tartolet: Tek kişilik küçük boyutlar halinde hazırlanıp üzerine meyve dizilen dolgu kremalı tatlı.
Pay nedir? Pay üzerinde ince bir hamur veya yufka bulunan yine ince tart veya turta kalıbında yapılan fakat genellikle tuzlu olan bir yemektir. Tatlı olanları da vardır fakat genellikle tuzlu yapılır. Galetta nedir?
Tereyağını derin bir kaba alıp mikserle krem gibi olana kadar çırpılır, ardından yavaş yavaş pudra şekerini ekleyip, kıvam alana kadar çırpılır. Kıvam alınca istenilen uç sıkma torbasına eklenir ve sıkma işlemi başlatılır.
Süt, tereyağ, un, yumurta gibi malzemelerin oluşumunu sağlayan özel bir lezzet olan krem patiseri, bütün mutfaklarda yerini almıştır. Torpil, ekler, sufle, pasta, tart ve kurabiyelerin arasına dolgu olarak kullanılmaktadır. hem tek başına hem de krem şanti ile karıştırılarak krem patiseriyi kullanabilirsiniz.
Fransız mutfağının temel soslarından biri olan mousseline kreması, yumuşak dokusu ile tereyağı bazlı bir kremadır. Pasta, ekler, profiterol gibi ürünlerle birlikte kullanılır. Vanilya esansı ile aroma katılır.
Pâtisserie, hamur işi ve tatlılar konusunda uzmanlaşmış bir Fransız ya da Belçika fırını türüdür. Bu tür yiyecekler için bir terim, genellikle aksan kullanılmadan kullanılan İngilizcedir.
Crème Mousseline: (okunuşu: krem muselin) Pastacı Kreması ve Çırpılmış Krema Karışımıdır. Crème Diplomat: (okunuşu: krem diplomat) Pastacı Kreması, çırpılmış krema ve jelatin karışımı yumuşak bir kremadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri