BİSKİN Kremabör, çikolata sosları, çeşitli krema yapımı ve kurabiye çeşitlerine özel, bitkisel pastacılık margarinidir. Mikserde çabuk kabarır, sertleşme ve sulanma yapmaz, kokusuz ve aromasızdır, doğal bir yapıya sahiptir. Diger yağlarla karışıma uygundur. Kurabiye ve bisküvilerde tazelik ve gevreklik sağlar.
Pastanelerden alınan yiyeceklerin içerisinde Alba yağ bulunur.
Vita bitkisel susuz yağ çeşidi özellikle kurabiye, börek, kek, baklava gibi hamur işlerinin yapımında tercih edilir. Bu ürünlerin kendine has gevrekliği, çıtırlığı ve lezzetinin yakalanmasına yardımcı olur. Vita yağ, açma işlemi gerektiren baklava gibi hamur işlerinde hamurun açılmasını kolaylaştırır.
Pasta ve Böreklik Yağlar. Asta yağ, pastacılıkta kullanılan hamur işlerinin yapımında kullanılan özel bir yağ çeşididir.
Pastacıkta en çok kullanılan yağlardan biri olan Alba Yağı pastacılıkta kullanılan bir margarin çeşididir. Alba Yağı, tatlı ve tuzlu kurabiyeler, bisküviler, kekler ve mayalı hamurlar gibi birçok üründe kullanılmaktadır.
İlgili 23 soru bulundu
Tereyağı; hamur işlerinin içerisinde enfes bir kıvam verici ve bağlayıcı olarak kullanılıyor. Kurabiyelerde, poğaçalarda aradığınız o kıyır kıyır, ağızda dağılan kıvamının sırrı tereyağından geçiyor.
BİSKİN Kremabör, çikolata sosları, çeşitli krema yapımı ve kurabiye çeşitlerine özel, bitkisel pastacılık margarinidir. Mikserde çabuk kabarır, sertleşme ve sulanma yapmaz, kokusuz ve aromasızdır, doğal bir yapıya sahiptir. Diger yağlarla karışıma uygundur. Kurabiye ve bisküvilerde tazelik ve gevreklik sağlar.
Pastahane de ki ustalar bizim kullandığımız margarinleri ve unu kullanmıyorlar. ( biskin, alba) kullanıyorlar. Siz de bu yağları kullanmak isterseniz gross marketlerden teneke ile alabilirsiniz. Pastahanelerde ki ustalar poğaçaların da kesinlikle sıvı yağ kullanmazlar katı yağ kullanırlar. . .
Kızartma yağı olarak genellikle ayçiçek yağı, mısır özü yağı gibi yağlar tercih ediliyor. Bu yağların ısıya daha dayanıklı yağlar olduğu düşünülüyor.
Nutella'nın 100 gramı 22 gram palmiye yağı içeriyor.
Kızartma yağı en fazla 3 kez kullanılmalıdır. 3 kullanımdan sonra yağın içinde yoğunlaşma meydana gelir. Bu da sağlık açısından olumsuz sonuç verir. Özellikle kabak ve patlıcan gibi kararmalara neden olan sebzeleri kızartıyorsanız, yağın kullanımı 3'ü geçmemelidir.
Zeytinyağı ve kanola yağı gibi bitkisel yağlar tekli doymamış yağ asitleri açısından zengindirler ve doymuş yağ asitlerine göre kan kolesterol düzeyini daha iyi düzenlerler. Mısırözü yağı, ayçiçek yağı ve soya yağı çoklu doymamış yağ asitleri açısından zengindirler ve kalp sağlığınızı korumaya yardımcı olurlar.
Motor bloğu ve silindir kapağı arasında işlevsel mukavemet sağlayan silindir contası, aynı zamanda yağ ve suyun birbirine karışmasını önler. Yüksek hararet nedeniyle silindir contası arızası olursa su ve yağın birbirine karışması gerçekleşir.
Sağlıklı yağ dediğimizde akla gelen ilk yağlardan olan zeytinyağı, doymamış yağ asitleriyle margarin, palm yağı gibi zararlı ve doymuş yağ asitlerine kıyasla çok daha sağlıklı. Doymuş yağ asiteri yerine doymamış yağ asitleri tüketmeniz kanınızdaki kolestrol seviyesini de düşürecektir.
Satın alınacak yağın berrak olmasına dikkat edilmeli. Yağın rengi, elde edilen bitkiye göre değişebilir. Yağın kalitesini rafine ünitesinin teknolojisi ve işleme metodu da belirliyor. O sebeple markalı yağları tercih edin.
Kanola yağı, zeytinyağı gibi yüksek oleik aside sahiptir. Aynı zamanda E vitaminince zengin olması nedeniyle bilinen en iyi bitki yağlarından biridir ve K vitamini içinde önemli bir kaynaktır. Yapısındaki linolenik asit miktarı bakımından ise soya yağına benzemektedir.
Kızartma yaparken hangi zeytinyağı kullanılır? Kızartma yaparken zeytinyağı kullanmak, yapılan bir araştırmaya göre kanola ya da ayçiçek yağı kullanmaktan çok daha sağlıklı ve faydalı. Özellikle zeytinyağının asidik seviyesi ne kadar artarsa o kadar dayanıklı bir hale geliyor.
Ayçiçek yağı, mısır özü gibi yağlar ısıya diğer yağlar kadar dayanıklı değillerdir. Kızartma yaparken ısıya en dayanıklı yağlardan biri olan zeytinyağını kullanmanızı öneririz. Zeytinyağı hem daha az yağ çekmesini hem de lezzetinin çok daha hafif olmasını sağlayacaktır.
Tercih edilmesi gereken yağ zeytinyağı. Hem de rafine edilmişi bile değil, doğalı, yani sızması. Çünkü sızma zeytinyağının dumanlanma noktası diğer bitkisel yağlardan çok daha düşük.
Gerçek pastane poğaçasının sırrı içindeki mahleptir ve katı yağdır. Mahlep ile hakiki pastane poğaçasına en yakın tadı elde edersiniz. Poğaça yaparken bir diğer önemli konu mayadır. Mayanın tam olarak çözülmesi ve kabarma işleminin tarifdeki gibi olması gerekiyor.
Mayalı poğaçalarda kullanılan mayanın türü ne olursa olsun bir süre hamurun bekletilmesi önerilmektedir. Kuru ve yaş maya ile hazırlanan hamur, güzelce yoğurma işleminden geçtikten sonra en az 30 dakika bekletilmeli. Bekleyen hamur, daha çok kabarır ve fırından çıkan poğaçaların uzun süre yumuşak olmasını sağlar.
Pastane açması tarifinde kullanılan yağ biskin ya da alba yağı gibi endüstriyel yağlar kullanılıyor.
Ortalama bitkisel yağlar da saklama koşullarına uygun olarak bekletilme süresi maksimum 2 yıl fakat bu tüm bitkisel yağlar için geçerli bir süre değildir. Bitkisel yağ satın alırken mutlaka üretim ve son kullanma tarihlerine dikkat edin.
İçindekiler. İÇİNDEKİLER (BİLEŞENLERİN LİSTESİ) : Bitkisel yağlar değişen miktarda (hurma,shea,pamuk,hindistan cevizi,kanola,ayçiçek,keten tohumu),su,tuz (en fazla 0,2)Emülgatör(yağ asitlerinin mono ve digliseridleri)asitik düzenleyici(sitrik asit,)Renklendirici (Betakroten)İz miktarda süt/süt türüvleri içerebilir.
İçerisinde su veya süt bulunmaz. Tamamen doğal ve bitkisel bir içeriğe sahiptir. Bu özellikleri ile kullanıcıların rağbet ettiği bir yağ çeşididir. Biskin bitkisel susuz yağ çeşidi ise çok amaçlı kullanım sunan bir yağ çeşididir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri