Birçok kişi, uyurken kulaklık kullanmaktan gerçekten keyif alması doğaldır. Hafif, sizi rahatlatacak bir müzik eşliğinde, dış sesleri duymadığınız bir uyku fena olmayabilir. Ses tarafından bakarsak gece kullanım için yaklaşık 10-20 DB aralığında dinlemenin sağlığınız açısından bir zararı da yoktur aslında.
Sorunuzun cevabı kesinlikle evet. Düşük ya da yüksek ses şiddeti farketmeksizin 6.5-7 saat boyunca kulak zarına sürekli sinyal iletimi son derece zararlı bir durumdur.
Kulaklıkla müzik dinlemenin zararları nelerdir? Kulakiçi kulaklıklar, özellikle yan yattığınızda uyumak için rahatsız edici olabilir ve bazı gizli tehlikelerle birlikte gelir. En kötü olanı, kan akışının olmaması nedeniyle vücudunuzun dokusunun öldüğü nekrozdur.
Bluetooth kulaklıkların yaydığı radyasyon oranı neredeyse Sar Endeksi/4 gibi bir şey.
Bluetooth kulaklıkların bağlantı hızından sonraki en önemli özelliği pil ömrü oluyor. Kablosuz kulaklıkları kullanımınıza bağlı olarak her gün şarj etmeniz gerekebiliyor. İçerisinde iki pil bulunan bluetooth kulaklıklar bulunuyor. Bu kulaklıkların pili yaklaşık 20 saatlik kullanıma dayanabiliyor.
İlgili 26 soru bulundu
Uzmanlar 85dB'e kadar gelen ses seviyelerindeki kulaklık kullanımının 8 saat olduğunu söylüyor. 8 saatten fazla bu ses şiddetine maruz kalınırsa kulak sağlığımızın bozulma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu da belirtiyorlar. 88 dB için 4 Saat, 91 dB için 2 Saat ve 100 desibel için 15 dakikanın üzerine çıkılmamalı.
Daha hatasız ve iyi bir kullanım deneyiminde batarya performansı büyük önem taşıyor. Batarya performansını geliştirmek için güncelleme yapmayı ihmal etmeyin. Bluetooth, oldukça fazla pil tüketiyor. Bu nedenle kulanmadığınız zamanda Bluetoot'u kapatın.
Bluetooth kulaklığın yaydığı dalga da mikrodalganın yaydığı elektromanyetik dalga gibi. Bluetooth kulaklıklar, enerji olarak güneş ışınlarından 1 milyon kat daha enerjisi düşük bir dalga yayıyor. Enerji ya da radyasyon bakımından zararlı mı sorusuna cevap verecek olursak buna hayır diyebiliriz.
Kablosuz kulaklıkların uzun kullanımı sonucu yayılan elektromanyetik dalgalara maruz kalıyoruz ve sağlığımızı riske atmış oluyoruz.
Pil ömrü modelden modele değişir, ancak neredeyse tüm bluetooth kulaklık modelleri, birkaç saat içinde 8 saat özerklik elde etmenizi sağlayan pratik bir şarj kutusuna sahiptir . En iyi modeller 30 saate kadar sürekli kullanım ömrü sunabilir , ancak çoğu kulaklığın türüne ve kullanım sıklığına göre değişir.
Ayrıca kulaklık ile uykuya dalmak, kulaklığın uzun süreli dış kulak yolunda kapalı bir ortam oluşmasına neden olmaktadır ve havanın geçişini de engellemektedir. Bu da özellikle mantar ve çeşitli bakteri enfeksiyonlarına sebebiyet vererek dış kulak yolu enfeksiyonlarının oluşmasının önünü açmaktadır.
Bazı insanlar ise uykuya dalarken dalga sesi, rüzgâr sesi gibi dinlendirici müzikler dinlemeyi tercih edebiliyor. ABD Ulusal Uyku Vakfı gibi kurumlar yatmadan önce rahatlatıcı müzikler dinlemeyi tavsiye ediyor.
en iyisi ve tabii ki en rahatı sırtüstü eller göğüste birleştirilip gözler tavanı izler vaziyette yatmaktır. fakat bir süre sonra hep aynı pozisyon sıkacağından telefonu sağ tarafa koyup kulaklığın kablosunu sağ kolunun üstünden geçirilip sol tarafa dönülür ve kulaklığın kablosu boyundan akıp gider rahatsız etmez.
Bu durumları önlemek için kullanım sırasında cihazın en yüksek ses seviyesinin 80%'i kadar olacak şekilde günde en fazla 90 dakikayı aşmamak uygun olur. Daha uzun sürelerde dinlemek isteniyorsa ses seviyesi 60%'ı geçmemelidir.
Kulaklıklara virüs bulaşma gibi bir şey olamaz merak etme. Kulaklıkta herhangi bir elektronik devre bulunmaz. Direk kablolardan gelen ses sinyalleri, ses mıknatıslarına frekans sağlar ve ses oluşturur.
QCY uygulamasında uyku modunu açmanız yeterlidir, Kulaklık dokunma işlevini otomatik olarak engeller. Uykuyu bozmak için rastgele dokunma konusunda endişelenme.
Amerikan Kanser Derneği'nin yaptığı bir başka açıklamaya göre ise söz konusu cihazlardan yayılan elektromanetik dalgaların insan hücrelerine direkt müdahale edebilecek ve kansere neden olabilecek gücü yok.
Araştırmalara göre kanal içi kulaklıklar, kulak içi veya kafa üstü kulaklıklardan daha düşük seviyelerde sesle tatmin sağladıklarından daha güvenli olarak kabul edilmektedir. Prensipte dışarıdan en az ses alan kulaklıklar tercih edilmelidir. Kulaklıkların tek taraflı kullanılması da uygun değildir.
Virüs taşıyan kişilerde semptomlar hemen görülmeyebilir. Dolayısıyla ortak kulaklık kullanımı kolaylıkla virüsün yayılmasına sebep olabilir. Kabakulağın birincil belirtisi; yanakların şişmesine sebep olan şişmiş tükürük bezleridir.
Kulak kirleri içine yerleşen bakterilerden hayvan besleyen kişilerden geçebilen akarlara kadar pek çok bulaşıcı hastalık, kulaklıklardan hızla yayılıyor.
Dinleme süresi kısıtlanmalı, yüksek kaliteli kulaklık kullanılmalı, kulak üstü olan kulaklık kullanılmalıdır ve ses seviyesi en yüksekte olmamalıdır. Dünya Sağlık Örgütü 60-60 oranını tavsiye ediyor. Yani 60 dakikadan uzun süre kulaklıkla dinlemeyin ve ses seviyesi en yüksek sesin yüzde 60'ı kadar olmalı.
Bu sorunun cevabı çok açık, herhangi bir sorun olmaz. Bu yalnızca eski zamanlar için evet zararlıdır diyebileceğimiz bir konu. Ancak günümüz teknolojinde bu tarz bir konunun geçerliliği bulunmuyor.
Evet etki eder ancak ölüm kalım kadar şarj sıkıntınız yoksa sorun olmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri