Haşere ilaçlama işlemi bahar ayının başlangıcı ve yaz mevsiminin bitiminde olmak üzere senede iki kere yapılır. Bu düzen evinizi böceklerden korumak için yeterli bir aralıktadır.
Evinizi oluşabilecek haşere sorunundan korumak adına böcek ilaçlama ve genel olarak haşerelere karşı haşere ilaçlama uygulaması için en uygun zamanlar Nisan, Mayıs ve Ekim, Kasım aylarıdır. Bu dönemlerde periyodik olarak ilaçlama yaptırırsanız böcek ve haşere sorunu ile karşı karşıya kalmamış oluruz.
Her Saat İlaçlama Yapılmaz
İlaçlamanın yapılacağı zaman, mümkünse sabah ve akşam saatlerinde olmalıdır. Gündüz ve sıcak saatler, ilaçlama için uygun saatler değildir. Bu arada rüzgara da dikkat etmek zorundayız. İlaçlama yaparken karşıdan esen rüzgar, ilacı doğrudan bizim üzerimize getirecektir.
Ev ilaçlamasından sonra ortalama 1-4 saat içinde evinize dönebilirsiniz. Kokusuz ilaçlamada süre 1 saatken, kokulu ilaçlamada 4 saate kadar evin kapalı kalması gerekebilir.
Evin ilaçlanması sonrasında ilk 1 hafta temizlik yapılması da ilacın etkisinin azalmasına sebep olacaktır. Bu amaçla temizlik yapmaktan kaçınmak gerekir. İlaçlama sonrasında tekrar böcekler ile karşılaşmanız mümkündür.
İlgili 35 soru bulundu
Limon yağı, portakal yağı, lavanta yağı, nane esansı ve sedir yağı gibi bitkisel yağlar da böceklerin hoşlanmadığı şeyler arasında yer alıyor. Bu ve benzeri yağları evinizin belli bölgelerine damlatabilir ve böceklerin uzak kalmasını sağlayabilirsiniz.
Uygulamadan sonra ilaçlama yapılan yerin birkaç saat kapalı tutulması gerekir. İlaçlama yapılan yerin en az yarım saat havalandırılması gerekir. Kokusuz ilaçlamada ise böyle bir uygulamaya ve ilaçlama yapılan yerin terk edilmesine gerek yoktur.
Kokusuz ilaçlamadan sonra ev temizliği sırt pompası ile spreyleme şeklinde yapılırsa. Haşere ilaçlama sonrası temizlik ortalama bir hafta kadar yapılmamalıdır. Fakat kuru temizlik yapılmasında bir sorun olmayıp ıslak temizlik ilacın etkisini tam olarak göstermesinden sonra uygulanır.
3) ilaçlama sonrası 2-3 saat kapalı tutulan mekan her hangi bir hastalığı bulunmayan sağlıklı bir kişi tarafından içeri girilerek pencere ve balkon kapıları gibi hava sirkülasyonu sağlayan bölümleri açarak süratle dışarı çıkmalı içeride gereksiz yere durulmamalıdır.
Cevap: Kokusuz İlaçlama yapılırken veya ilaçlama bittikten sonra evden veya işyerinden ayrılmanız gerekmez. Yalnızca kokulu ilaçlama yapılırsa ilaçlanan yeri 2 -3 saat kadar evden çıkıp kapalı tutmanız gerekiyor. Daha sonra gelip pencereleri açıp 1-2 saat havalandırmanız gerekir.
İlaç yumurta halindeki böceklere etki etmediği için yumurtadan çıkan yavruların ölmesi için de bu sürenin geçmesi önemlidir. Bütün haşere ilaçlamalarında haşerelerin eve hiç girmemeleri beklenmemeli, girenlerin ilaçlı bölgeyle temas edince yaklaşık 10 dk. içerisinde öleceği bilinmelidir.
Bahar aylarında, sıcaklıkların artmasıyla birlikte böcekler de çoğalmaya başlar. Bu dönemde, bahçe ve çevre temizliği yaparak, böceklerin üreme alanlarını engelleyebiliriz. Yaz mevsiminde, daha sıcak ve nemli hava koşulları nedeniyle sivrisinek, karasinek, hamam böceği, güve ve pire gibi böcekler daha sık görülür.
Uygun zaman diliminde yapılan ilaçlamalar %100 etkilidir. İlaçlama yapıldığında böcekler öleceklerini anlarlar ve yumurtalarını bırakırlar. Yumurtalar ilaçtan etkilenmeyeceği için kesin çözüm olması adına ikinci kez ilaçlama yapılmaktadır.
Böcek ilaçlama sonrası temizlik ilacın süresini etkileyecektir ve bu nedenle temizliğin nasıl yapılacağına önem verilmelidir. Eğer ilaçlama sonrası temizliği düzgün bir şekilde yaparsanız, ilaçlamanın etkisi ortalama 3 ay devam edecektir.
Sivrisinek, karasinek, hamam böceği, karınca, bit, pire, mayt (mite), akar, tahtakurusu, örümcek, kene, akrep gibi böceklere karşı 3 aya kadar kalıcı öldürme ve uzaklaştırma (repellent) etkisine sahip genel böcek ilacıdır.
Kokusuz ilaç kullanılarak yapılan ilaçlamalarda evden bir saat uzak kalmalısınız. Eğer ilaçlamada kullanılan ilaç kokulu ise eve en az beş saat boyunca girmemeniz gerektiğini hatırlatmakta fayda var. Bunun beraberinde tüm evi en az iki saat boyunca havalandırmak gerek.
Ev ilaçlama işe yarıyor mu? Evet, profesyonel olarak uygulandığında ev ilaçlama işlemi, haşere sorunlarını etkili bir şekilde çözmekte oldukça başarılıdır.
Profesyonel ekibimizce uygulanan jel hamam böceği ilaçları yaklaşık 3 ay bozulmadan kalabilmekte, daha sonra çatlayan hamam böceği yumurtaları üzerinde de etkili olarak sorunsuz çözüm sağlamaktadır.
Ev ilaçlama ne kadar sürer? Böcek ilaçlama uygulaması en az 20 dakika maksimum 2 saat sürmektedir. İşlem birkaç saat içerisinde tamamlansa dahi hemen eve girilmemelidir.
Bu gibi durumlarda yüzünüzü bol su ve sabunla yıkayınız. Gerekirse duş alınız ve böcek ilacıyla temas eden cildinizi ilaçtan arındırınız.
Bu işlem ortalama 45 dk ile 1 saat arası sürmektedir. Pire ilaçlanmasında bu haşere ilaçlama yani pest control süresi biraz daha uzaya bilir çünkü pireler çok küçük oldukları için evin her tarafına saklana bilmektir veya kanla beslenmeyi çok severler.
Daireler ve evler için, yaygın zararlıları etkili bir şekilde önlemek için veya yeni bir eve veya daireye taşındığınızda, üç ayda bir veya hatta iki ayda bir düzenli haşere kontrol tedavilerini öneriyoruz. Daha ciddi istilalar için 3 ila 6 ay boyunca aylık ilaçlama önerilir.
Bunu önlemek için her sabah oda temizliği yapılırken Chrysamed Bug-Ex ile kısa bir uygulama yapılarak bu sorunu başlamadan önlemek mümkündür. Uzun süre devam eden ciddi bir tahtakurusu sorunu oluşmuş ise, bunu Chrysamed Bug- Ex ve Chrysamed G-06 ile çapraz uygulama yaparak kolayca çözmek mümkündür.
Tahtakurusu İlaçlama Yöntemleri
Tahta kurusu ilaçlama şekli kapalı alanlarda ulv cihazı ile dumanlama yöntemiyle kokulu böcek ilacı kullanılarak yapılmalıdır. Böcekler arasında en zor ölen böcek türü olarak bilinen tahtakuruları sıradan basit ilaçlar ile kontrol altına alınamazlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri