İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Eğitim Süresi 4 yıldır. İlk yılında temel mekan tasarımı, ikinci yılında yapı malzemeleri, üçüncü yılında mekan tasarım stüdyosu ve dördüncü yılında ise mesleki uygulama alanında eğitimler verilir.
İç mimar olabilmek için mühendislik ve mimarlık fakültelerinde yer alan Mimarlık, İç mimarlık ya da İç mimarlık ve çevre tasarımı bölümlerinden bir tanesinden mezun olmanız gerekir.
İç Mimarlık Bölümü için İTÜ taban puanı 435,09489, başarı sıralaması 67604'tür. İç Mimarlık Bölümü için İstanbul Bilgi Üniversitesi taban puanı 422,33434, başarı sıralaması 78679'dur.
İTÜ Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü, lisans programlarına her yıl 60 öğrenci almaktadır. Halihazırda, lisans programımıza kayıtlı 330'un üzerinde aktif öğrencimiz bulunmaktadır.
İlgili 21 soru bulundu
İç Mimarlık programlarına sayısal puan ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı programlarına eşit ağırlık puanı ile öğrenci kabulü yapılmaktadır. Mezuniyet durumlarında bu iki bölümden mezun olan öğrencilerin herhangi bir yetki ve yetkinlik farkı yoktur.
Üniversite Sayısı: İç Mimarlık bölümü toplam 40 adet üniversitede bulunmaktadır. SAY Puan türündededir.
Bu zorluk iç mekan tasarımlarında daha fazla kazancı beraberinde getirir. Sonuç: ünlü mimar mı daha çok para kazanır, ünlü iç mimar mı diye sorarsanız cevap açık ara ünlü “iç mimar” olacaktır.
2023-2024 Akademik yılı için öğrenim ücreti 125.000 TL'dir (Bu ücret KDV hariç olup, %5 (yüzdebeş) KDV uygulanacaktır.). Yıllık öğrenim ücreti kayıt zamanı peşin veya Güz ve Bahar dönemlerinde iki eşit ödeme şeklinde yapılabilir.
Mezunların Çalışma Alanları
Kamu sektöründe başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere birçok bakanlık ve kurumda, il ve ilçe belediyelerinde, yüksek okul ve üniversitelerde, proje, satın alma, restorasyon gibi alanlarda çalışma imkânı bulabilirler.
Program 2 yıl sürelidir ve alınması gereken toplam ECTS kredisi 120'dir. Program dört tam zamanlı yarıyıldan oluşmaktadır. İkinci yarıyılda her öğrenci kayıtlı olduğu üniversite dışında, ortak üniversitelerden birinde eğitim-öğretimine devam etmektedir.
yoksa ÖSS puanı yeterli mi? Sadece ÖSS sayısal puanı ile öğrenci kabul ediyoruz. Yetenek sınavı yapılmıyor.
Boğaziçi Üniversitesi QS Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda 200 sıra yükseldi. Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS'in hazırladığı “Dünya Üniversiteler Sıralaması 2024”te Boğaziçi Üniversitesi geçen seneki performansını yaklaşık 200 sıra geliştirerek 514'üncü oldu.
Boğaziçi Üniversitesi sözel bölümleri arasında en yüksek taban puanı Tarih Bölümü ile 438,16504, en düşük taban puanı Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile 420,28489'dur.
Geçen yılki sıralamada dünyada 234. sıraya yerleşen ve Türkiye üniversiteleri arasında lider konumda yer alan Boğaziçi Üniversitesi, bu yıl 186. sıraya yükselerek Türkiye'nin ''En İyi Küresel Üniversitesi'' ünvanı ile Türkiye'den ilk 200'e giren tek üniversite oldu.
En son verilere bakarsan 2022 yılı için iç mimar bölümü taban puanları İstanbul Teknik Üniversitesi için 435,03 olarak alındığını görebilirsin. Akdeniz Üniversitesi için ise 331,47 puandan alınmıştır. Bu fark, tercih yapan üniversite adaylarının puanına göre değişkenlik göstermiştir.
İç Mimar Ne Demek? İç mimar, mekan gereksinimlerini belirleyip, renk ve aydınlatma gibi dekoratif öğeleri seçerek iç mekanı işlevsel, güvenli ve güzel hale getirir. Binaların iç mekan tasarımlarını, işlevsel ve estetik düzenlemesini yapar.
eleman.net verilerine göre, İç Mimar 2023 yılında ortalama 24.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda İç Mimar , Ocak 2023 yılında ortalama 18.700 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 11.528 TL maaş alıyordu.
Her 3 Meslektaşımızdan 1'i İşsiz!
Üye sayımıza göre hesaplandığında, 2021 yılı mühendis, mimar ve şehir plancısı işsizlik oranı %38,3'tür.
Yeterli TYT puanı ile aday öğrencinin ön lisans İç Mekan Tasarımı programını tercih etmesi ve tercih sonuçlarına göre ön lisans İç Mekan Tasarımı programına yerleşmesi gerekmektedir.
Bölüm içerisinde en önemli ders tartışmasız matematiktir. Matematik dersinde hem 1. hem de 2. bölümlerde yüksek başarı elde etmeniz beklenir. Bunun yanında sayılan diğer dersleri de iyi bir not ortalamasına sabitlerseniz, kısa sürede hedeflediğiniz iç mimarlık bölümüne yerleşebilirsiniz.
Dört yıllık eğitim süresince içmimari tasarım odaklı; temel tasarım, teknik resim, içmimari çevre ve mobilya tasarımı, konstrüksiyon, yapı bilgisi, rölöve-restorasyon, teknik donatım, anlatım teknikleri, malzeme, tasarım tarihi gibi teorik, teknik ve uygulamalı dersler verilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri