Projenin yaklaşık yüzde 35'i tutarındaki 283,5 milyon dolar Bolu Tüneli için kullanılmıştır. Bolu Dağı Tüneli, 23 Ocak 2007 günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İtalya Başbakanı Romano Prodi'nin katıldığı bir törenle hizmete açılmıştır.
Bolu Dağı Geçişi Projesi için 1990 yılında ihaleye çıkılıp, ihaleyi İtalyan Astaldi firması yüklenmiştir. Bolu Dağı Geçişi Projesi içinde yer alan Bolu Dağı Tünelinde ilk kazı işlemi ise 16 Nisan 1993 tarihinde başlamıştır. Tünelin inşaasından önce sismik araştırma yapılmamıştır.
van yüzüncü yıl üniversitesi, ulaşım ulusal çalışma grubu başkanı prof. ilyas yılmazer, inşaatı 14 yıl süren ve geçen hafta son kazma vurulan bolu dağı tüneli'nin 20 yıl içinde olacak ilk depremde yıkılacağını iddia etti.
Bu süreçte yoğun trafik yaşanırken, çalışmalar 42 gün sonra tamamlandı. Çalışmalar sonunda Bolu Dağı Tüneli, 90 metre uzatıldı. Tünel, 7 Kasım 2023 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katıldığı tören ile açıldı. Böylece D-100 kara yolunda oluşan trafik sona erdi.
Bolu Dağı Tüneli dahil söz konusu kesim, Ankara yönünde, tünel portallarının çelik konstrüksiyon olarak Kaynaşlı yönünde uzatılması ve 3 viyadükte 5 derz değişimi yapılması amacıyla 25 Eylül'de trafiğe kapatıldı.
İlgili 44 soru bulundu
Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Geçişi, bakım onarım çalışmaları nedeniyle Ankara-İstanbul istikametinde 21 Kasım 2023 Salı günü 08.00-22.00 saatleri arasında ulaşıma kapatılacak.
14,5 kilometre uzunluğu ile dünyanın 3'üncü ve Avrupa'nın en uzun çift tüp karayolu tüneli olacak yeni Zigana Tüneli'nin, Trabzon ve Gümüşhane'nin ev sahipliği yapacağı dünya çapında bir karayolu projesi olduğunu belirten Karaismailoğlu, tünelin kazı destekleme çalışmalarını tamamlayarak, 13 Ocak'ta ışık görme ...
Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında Samanlı Dağı delinerek, 3 şeritli 2 tüp olarak yapılan Orhangazi Tüneli, 3 bin 590 metreyle Türkiye'nin en uzun otoyol tüneli unvanını taşıyor.
ENKA ve Bechtel tarafından yapımı üstlenilen Ankara Çevre yolu'nun inşaatı 31 Temmuz 1987'de düzenlenen törenle başladı. İlk etabı 5 Şubat 1993'te hizmete giren otoyol, 1 Mayıs 1999'da doğu kesiminin de açılmasıyla tamamlandı.
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan yeni tünelle ilgili Cengiz İnşaat ve kurum arasında sözleşme imzalanırken yaklaşık 500 milyon liraya mal olan tünelin 3 yıl içerisinde bitirilerek ulaşıma açılması bekleniyor.
Avrasya Tüneli Geçiş Ücreti 2023
Tek yön olarak hesaplanan geçiş ücretleri 1. sınıf araçlar için 53 TL, 2. sınıf araçlar için ise 79,5 TL olarak değişiyor. Gece tarifesi için ise bu ücretler 1. sınıf araçlarda 26,50 TL, 2. sınıf araçlarda ise 39,75 TL oluyor.
Bolu Dağı, Bolu ilinde bulunan dağdır. Düzce Ovası ile Bolu Ovasını birbirinden ayırır. 1993 yılında başlayan 2007 yılında bitirilen Bolu Dağı Tüneli bu dağdan geçmektedir.
Bolu Tüneli içerisinden hava koşullarına bağlı olarak süre değişkenlik gösterebilmektedir. Hava şartlarının biraz zorla olduğu zamanlarda 30 dakika içerisinde köprü geçişi yapılabilmektedir. Hava şartlarının iyi olduğu süreçte ise en fazla 5 dakika içerisinde 3,2 kilometrelik mesafe rahatlıkla kat edilebiliyor.
57 kilometre uzunluğu, 2300 metre derinliğiyle dünyanın “en uzun ve en derin” demiryolu tüneli olarak adlandırılan İsviçre Alpleri'ndeki Gotthard Base Tüneli, çapraz geçişler, erişim tünelleri ve şaftlarla birlikte toplam 152 kilometreye ulaşıyor.
Bolu Dağı Geçişi Projesi içinde yer alan Bolu Dağı Tünelinde ilk kazı işlemi ise 1993 yılında başlamıştır. Toplam 25,5 kilometre uzunluğundaki Bolu Dağı geçişinde, 4,6 kilometre uzunluğunda 4 adet viyadük, yaklaşık 1296 metre uzunluğunda 9 adet köprü, yaklaşık 2 bin 900 metre uzunluğunda Bolu Tüneli yer alır.
Kazı işlemi ve beton kaplama çalışmalarının Ocak 2022 tarihinde tamamlandığı Türkiye ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise 3. en uzun tüneli olan Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerindeki Yeni Zigana Tüneli'nin inşaatı her şeyi ile tamamlandı.
Cengiz Holding, inşaat faaliyetleri kapsamında karayolu ve demiryolu işlerine imza atarken aynı zamanda karayolu ve demiryolu tünelleri inşa ediyor. Kurum bu kapsamda bugüne kadar Ilgaz ve Ovit tünellerini hizmete açtı, Zigana Tüneli çalışmaları ise devam ediyor.
Gümüşhane-Trabzon arası 30 dakikaya düşecek. Projenin tamamı 43 kilometre uzunluğunda, bunun da 23 kilometresi tünel. Bunun dışında 6 tane daha tünelimiz var.
Ovit Tüneli, Rize'yi Erzurum'a bağlayan İkizdere-İspir Yolu'nun en önemli bölümünü oluşturan 2.640 rakımlı Ovit Dağı geçişinde inşa edilerek 13 Haziran 2018 tarihinde hizmete sunulmuştur.
Tünel 1987'de projelendirildi, yapımına ise 1990'da başlandı.
1990 yılında ihale edilen ancak 2007 yılında hizmete giren Bolu Dağı Tüneli, başta İstanbul olmak üzere batı illerinde yaşayan milyonlarca kişinin Anadolu ile arasındaki süreyi en az yarım saat kısaltıyor.
Bolu Tüneli, Marmara Bölgesi'ndeki Gümüşova-Gerede Otoyolu'nun 30. kilometresindeki Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinden başlayarak Doğu yönünde Asarsuyu Vadisi boyunca ilerleyip Bolu Dağı'nı bir tünelde geçiyor ve Yumrukaya mevkisinde sona eriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri