Kısıtlama : 3- Kısıtlama öncesinde kısa mesaj ile yapılan bildirime rağmen, fatura borcu ödenmezse, kısa mesajda belirtilen kısıtlama tarihinde borçlu hattın kullanımları kısıtlanır.
Hat kapatma işlemi için yazılı başvuruya ihtiyaç vardır. Hat sahibinin bayiye giderek hattını kapatmak için yazılı başvuruda bulunması gerekmektedir. Hattını iptal ettirmek isteyen kişiler ayrıca yazılı dilekçesini e-devlet veya faks yoluyla GSM operatörlerine ileterek başvuruda bulunabilir.
Çünkü ödemediğiniz fatura nedeniyle GSM operatörüne borcunuz bulunur ve belirlenen sürelerde borcunuz ödenmediğinde fatura borcu için yasal işlem başlatılır ve GSM operatörüne olan borcunuz yasal yollardan tahsil edilir.
Düzenlemede, satın alınan telefonun borcu ödenmezse cihazın IMEI numarası kara listeye alınarak kullanıma kapatılması da yer alıyor. İşte ayrıntılar... Operatörlerin taahhütlü kampanyalarla sattıkları cep telefonları, tüketicinin borcunu ödememesi üzerine cihaz kara listeye alınacak ve haberleşme hizmeti verilmeyecek.
Aktif Süre (184 gün):Son yükleme tarihinizden itibaren, 184 gün süresince hattınız hem arama yapmaya hem de çağrı almaya açık olur. 184 günün sonunda tekrar yükleme yapmamışsanız, hattınız dış aramalara kapatılır ve 92 günlük pasif süre uygulaması başlar.
İlgili 30 soru bulundu
Faturanızın son ödeme tarihi geçtiği halde ödenmemesi durumunda internet hizmetinizin erişimi kullanıma kısıtlanabilir ya da durdurulabilir. Kısıtlama/durdurma işleminden önce aboneye bilgilendirme yapılmaktadır. Erişimin kullanıma kısıtlanması halinde mevcut tarifeniz üzerinden faturalandırma devam eder.
Hattınızın yarı aktif olduğu dönem sonuna kadar tekrar TL yüklemezseniz ya da hattınıza en az 10 TL Transfer almazsanız 31 Aralık yıl sonunda hattınız iptal edilir ve hattınız tekrar kullanılamaz.
"Birçok tüketici, çok yüksek meblağlarda olmayan elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet, uydu tv gibi borçları yüzünden icralık olabiliyor. Tüketici Kanunu, 3 bin 480 liraya kadar olan uyuşmazlıklarda tüketici hakem heyetlerine başvurulmasını zorunlu kılıyor.
3 ay boyunca ödemeyince sana ihbar mektubu gelir, ihbar mektubunu teslim aldığın tarihten itibaren 21 gün içinde ödemezsen yasal takip yollarına başvurulacağı bilgisini verirler yani yaklaşık 4 ay gibi bir süren var tabi ilk ödemediğin faturadan sonra bir kaç gün içinde hat kısıtlanır.
Yasal takip başlatılan Turkcell faturalarınızın faizini %100'e kadar siliyoruz. İcra takibi açılmış müşterilerimiz için;2018 ve öncesinde açılmış icra dosyanıza ait tüm borcunuzu ödeyin dosyanızdaki bakiye faiz'in tamamını silelim.
ÖDENMEYEN FATURA BEDELİNİN TAHSİL EDİLMESİ | CARİ HESAP İCRA TAKİBİ Fatura bedeli ödenmediği takdirde fatura bedelini ödemeyen kişi veya şirkete karşı icra takibi başlatılabilir. Fatura ilamsız icra takibine konu olabilir.
Borcunuzu ödemeniz halinde operatörünüz tarafından en kısa sürede hattınız yeniden kullanıma açılacaktır. Ancak her operatörün kendine göre hat açma kapama ücreti de bulunmaktadır. Bu nedenle ödenmemiş faturanız ile birlikte bu ücreti de yatırmanız gerekmektedir.
Banka 90 gün içerisinde borcun ödenmesini talep eder. Bu süre içerisinde borç ödenmezse haciz başlatılır. Haciz kişi belirli bir sigorta kurumuna ya da belirli bir maaşı alıyorsa ilk olarak maaşına haciz gelir.
1 Aralık 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere evde/işte internet Hat Dondurma, Nakil, Devir ve Hat Kapama ücretlerimizde düzenleme yapılacaktır. Hat Dondurma, Nakil ve Devir Hizmetleri 42 TL, Hat Kapama Ücreti ise 34,9 TL olarak güncellenecektir.
E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, arama kısmına "hat iptal" yazarak arama yapmanız gerekiyor. Açılan sayfada "Turkcell, Vodafone, Türk Telekom Hattı İptali" seçeneğini seçin.
Faturalı hatlarda borçtan dolayı kapanması halinde fatura tekrar ödendiği zaman hizmet almaya devam edebilirsiniz. Hattın kapanması durumunda belli bir kapanma ücreti hesaba yansıtılmaktadır. Kısıtlanmış ya da tamamen kapatılan hatlarda hizmetlerin tamamen durdurulması durumunda kapanma ücreti tekrar alınmamaktadır.
Yani, alacaklının 5 yıl boyunca herhangi bir icra işlemi yapmaması halinde, icra takibi kendiliğinden düşer ve borçlu üzerindeki haciz kaldırılır. Ancak bu durum borcun kendiliğinden silindiği anlamına gelmez. Alacaklı, borcun tahsilatı için hâlâ hukuki yollara başvurabilir.
Alacaklar için zamanaşımı süresi, Borçlar Kanunu 146. – 161. maddelerde düzenlenmiştir. Kanunda aksine bir hüküm bulunmadıkça, her alacak on yıllık zamanaşımına tabidir.
Tamamen şebekeden kopması için bir yıl geçmeli. Hızlıca iptal etmek için hat kimin üzerine kayıtlı ise en yakın bayiye başvuracak, bir kaç gün içinde tamamen iptal olur.
Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin aldığı içtihat değişikliği kararı ile 3 bin 300 TL'nin altındaki borçlar için icra takibi başlatılmayacak.
Herkes borçlarından dolayı şahsi olarak sorumludur. Kendi borçlarınız için anne veya babanızın mallarına haciz gelemez. Ancak bu malların size miras kalması halinde mirastan üzerinize düşen hakkınıza haciz gelebileceği unutulmamalıdır.
Borçların silinmesi için vatandaşın borcu için icra sürecinin başlamış olması şartı aranıyor. Vatandaşın borcu var ancak icraya işlem başlamamışsa kapsama girmeyecek. 15 Ağustos tarihinden sonra icra başlamış borçlar kapsamda olmayacak. Silinecek borçlarda sınır 2 bin lira olacak.
Kullanılmayan kredi kartlarını bankalar otomatik olarak iptal etme yetkisine sahip değildir. Bu nedenle kredi kartını bir daha kullanmamak üzere kapatmak için ilk yapılması gereken tüm kart borcunu ödemektir.
Bir kredi kartını kapattırdığınızda o kartta kayıtlı olan, geleceğe yönelik taksitler için ekstre kesilmeye devam eder. Kredi skorunuzun düşmemesi için borcunuz bitene kadar her ay düzenli ödeme yapmanız gerekir. Borç kapatma kredisi kullanarak kapattığınız kartın borcundan tamamen kurtulmanız da mümkün.
Hat kapama-açma işlemi ücreti, hattın borç sebebiyle kapanması ve devamındaki süreçlerde oluşan maliyetler sebebiyle doğup, açma anından sonraki ilk faturaya vergiler dahil 84,51 TL yansıtılır. Bir takvim yılı içindeki ilk kapama işlemi ve devamındaki maliyetler sebebiyle doğan ücret faturaya yansıtılmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri