-- Börek piştikten sonra dinlenmesi için fırında bekletmeyin. Ayarını kapatmış olsanız bile içi sıcak olacağından böreği kurutacaktır. -- Börek piştikten hemen sonra tepsiyi fırından çıkarıp tezgah üzerine alın.
Börek piştikten sonra dinlenmesi için fırında bekletmeyin. Böreğinizi direk fırından çıkarın. Ayarını kapatmış olsanız bile içi sıcak olacağından böreği hızlı bir şekilde kurutacaktır. * Börek piştikten hemen sonra tepsiyi fırından çıkarıp tezgah üzerine alın.
Elbette börek piştikten sonra da yapmanız gerekenler var. Böreğinizin kurumasını istemiyorsanız fırından çıkardıktan sonra üzerini nemli bir bez ile sıkı sıkıya sarın. Bez kurduktan sonra üzerini başka bir şeyle de kapatabilirsiniz. Böylelikle hem ilk sıcaklığı gitmiş olacak hem de kurumayacak.
Pişmiş börekleri oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Tamamen soğuduğunda dilimleyin ve birbirine değmeyecek şekilde saklama kaplarına yerleştirin. Dilerseniz üst üste koyarak buzdolabı poşetine de dizebilirsiniz. Hava almayacak şekilde kapatın.
Süt ve Yağ Kullanın
arasına süt ya da yağ sürerek daha çıtır ve leziz sonuçlar elde edebilirsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Büyük emeklerle hazırladığınız ve çok güzel pişmiş olan böreğinizi fırından çıkarınca kurumaması için üzerini bir bez ile örtün ve böreğiniz soğuyana kadar bezi açmayın. Harika pişirdiğiniz böreğiniz yumuşacık kalacaktır.
Kuruyan böreğinizi yumuşatmak için yapabileceğiniz şeyler biri su buharı ile yumuşatmak olabilir. Yaptığınız bir böreğin kurumasının sebebi böreğin neminin de sıcaklığıyla beraber kaybolmasıdır. Su buharı yöntemiyle böreğinizi yerken yeni pişmiş gibi hissedebilirsiniz.
- Böreğinizi pişmeye hazır hale getirdikten sonra 10 ya da 15 dakika boyunca dinlenmeye almanız. Bu işlem böreğinizin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Yağ sürmek de böreklerinize hem lezzet katacaktır hem de pişerken kurumamalarına yardımcı olacaktır. Sıvı yağ - süt karışımı da mükemmel bir lezzet ve çıtırlık için tercih edebileceğiniz malzemelerden. Böreğiniz pişer pişmez fırından çıkarmayı da ihmal etmeyin. Ardından da mutlaka bir bezle örtün.
Önceden ısıtılmış fırında ısıtarak tüketebilirsiniz. Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp servisten 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır. Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün.
Böreğin daha yumuşacık ve lezzetli olması için yoğurt ya da süt veya ikisi birlikte sosların içerisinde kullanabiliyor. Kıyırlık vermesi için sirke, puf puf kabartmak için ise soda kullanmak gerekiyor.Sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı da sosa girip böreklerin kurumasına engel oluyor.
Böreğin üzerinin kızarması için üzerine yumurta sürülür.
EL AÇMASI LEZZETİNDE YUFKADAN ÇOK PRATİK BÖREK TARİFİ - YouTube. Bu börek çok ama çok nefis oluyor.İftar ve sahur sofralarına çok yakışır. Üstelik yapılışı da oldukça kolay. İster hemen pişirin,ister akşam yapın sabah kahvaltıya hazır olsun. veya dondurucuya atın aylar sonra bile çıkarıp pişirebilirsiniz.
Fanlı programda dışının çıtır içinin ise yumuşak olmasını istediğiniz her yemeği pişirebilirsiniz. Et ve sebze yemekleri için bu program idealdir. Ancak bu programının kek, börek, ekmek gibi kabarması gereken yiyeceklere uygun olmadığını belirtmeliyiz.
İç harcında kullanacağınız malzemeye göre değişse de pişmiş börekleri ortalama 2 ay, pişmemiş olanları ise yaklaşık 1 yıl boyunca doğru koşullarda buzlukta saklayabilirsiniz.
Börekler pişirilmeden de buzdolabında saklanabilir. Böylece daha uzun süre muhafaza edilir. Pişmemiş böreği dondurucuda saklanmadan önce geniş bir tepsi içerisinde, dilimler birbirlerine değmeyecek biçimde 1 gece buzdolabında bekletmek gerekir.
8 - Dolgun Kıvam İçin : Yoğurtlu Ya da Beşamelli Sos
Beşamel sos tüm malzemenin lezzetinin birbirine daha çok geçmesini sağlayacaktır hem de böreğinize dolgun bir kıvam verecektir. Bir başka alternatifiniz de yoğurt ve yumurtayı birlikte çırpıp, böreğin içine ve üzerine gezdirmek.
Pişirmeden önce
Tepsi böreğini fırında pişirmeden önce kesmek daha sağlıklıdır. Aksi durumda böreğin piştikten sonra kesilmesi özellikle üst bölümündeki yufkaların parçalanmasına ve iç malzemesinin dağılmasına yol açabilir.
Bu tür tarifler için en iyi alternatif aquafaba ve soya lesitini oluyor. Yumurta akı için üç yemek kaşığı (45 gram) aquafaba, yumurta sarısı içinse bir yemek kaşığı (14 gram) soya lesitini kullanabilirsiniz.
En merak edilen konulardan biri de pişmemiş böreğin saklama koşullarıdır. Böreğin hava almaması çok önemlidir. Buzlukta ya da buzdolabında tutulsa dahi hava akışının kesilmesi gerekir. Börekleri bıçak yardımıyla dilimledikten sonra saklama kaplarına ya da buzdolabı poşetlerine yerleştirebilirsiniz.
Hamuru yoğurduktan sonra yaklaşık 30 dakika ya da 40 dakika kadar dinlendirerek, açma işlemini daha kolay hale getirebilirsiniz. Yufkaları eşit boy ve kalınlıkta açın!
Tepsiye alınan börekler üzerine harçtan sürülür ve susam, çörek otu ve haşhaş tohumu serpilir ve buzdolabına konulur. 1 saat dinlenen börek önceden ısıtılmış fırında 180 C'de yaklaşık 20-25 dk pişirilir. Pişen börekler fırından çıkarılır ve ilk sıcağı geçtikten sonra servis edebilirsiniz.
-- Börek piştikten hemen sonra tepsiyi fırından çıkarıp tezgah üzerine alın. Mümkünse tepsinin üzerini tamamen örten biz bezi ıslatın ve hafif sıkın. Böreğin üzerine örtün. İlk harı gecene kadar yani bez kuruyana kadar bekleyin.
- Pişirme sürecinde ilk 15 dakika fırının kapağını kesinlikle açmamalısınız. - Bu durumda böreğiniz çok iyi bir şekilde kabaracaktır. - Aynı zamanda tepsi böreği hangi ayarda pişirilmeli sorusunun da cevabını verelim: 180- 200 derece fırında pişirmeniz gerekiyor.
İç harcı ocakta pişirdikten sonra mutlaka oda sıcaklığında bekletmeniz gerekir. İlk sıcaklığı geçmeden harcı yufkaya eklerseniz, yufkanız yumuşar ve sulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri