Kesmiş olduğunuz faturayı Faturaport Mobil uygulamadan veya Faturaport Web Portal'dan indirmek için ilgili faturanın üzerine tıkladığınızda açılan pencerede "XML İndir" bağlantısını kullanarak çok kolay bir şekilde faturaların XML halini indirebilirsiniz.
http://www.efatura.gov.tr/anasayfa.htmladresinden E-Fatura Görüntüleme programı indirilir. Bilgisayara inen “EFaturaGoruntuleyici.jnlp” dosyasına tıklanarak E-Fatura görüntüleme programı açılır. “Aç” düğmesine tıklanarak bilgisayarda bulunan e-fatura XML'i açılır. (dosya uzantısı “.zip” değil, “.xml” olmalıdır.)
XML, (Extensible Markup Language) insanlar ve bilgi işlem sistemleri tarafından kolay okunabilen doküman oluşturmayı sağlayan bir sistemdir. İnternet üzerinden sistemler ve platformlar arasındaki veri alışverişinin belli bir standartta olmasını sağlar.
1.KRS üzerinden e-Arşiv Faturanın indirilmesi
KRS üst menü Fatura Modülü > Faturaları Listele veya KRS ana ekran üzerinde bulunan Faturalar butonu yardımı Fatura Listemize ulaşırız. Listemiz üzerinden xml formatını indireceğimiz e-Arşiv Fatura veya faturaları seçerek İndir butonuna basarak XML'yi seçeriz.
İlgili 38 soru bulundu
e-Arşiv Kılavuzunda "6.e-Arşiv Fatura Standardı" bölümünde "e-Arşiv kapsamında elektronik olarak gönderilecek fatura işlenebilir veri olarak XML veri taşımalıdır" ve "Fatura formatı olarak UBL-TR fatura formatı kullanılıyorsa, ek XML veri taşınmasına gerek yoktur." ifadeleri bulunuyor.
Öncelikle XML entegrasyonu servisi veya e-ticaret paketlerinin içinde XML hizmeti veren bir firma ile anlaşmanız gerekmektedir. Daha sonra XML entegrasyonu, tedarikçinizin sağladığı XML dosyasını temin etmelisiniz. Temin ettiğiniz XML dosyasını mağazanıza içeri aktararak yapabilirsiniz.
XML dosyaları, metin dosyalarını okuyabilen herhangi bir uygulama ile açılabilir. Oxygen XML Editor, XML Notepad, Adobe FrameMaker, MadCap Flare, Quark Author, Liquid XML Studio gibi XML düzenleme programları, XML dosyalarını düzenlemeyi kolaylaştırır.
1- E-Fatura kök dizini içersinde bulunan GİB Gönderilen Faturalar açılır. 2- Açılan Listeleme ekranı üzerinde sağ tarafta bulunan "Disket" butonu ile faturalar kaydedilebilir. GİB Gönderilen Faturalar listeleme ekranı üzerinden birden fazla faturanın PDF formatında bilgisayarınıza kaydedilmesi sağlanır.
e-Fatura başvuru sorgulama işlemi, "ebelge.gib.gov.tr" adresi üzerinden gerçekleştirilebilir. Bu web sitesine vergi kimlik numaranız veya TC kimlik numaranız (TCKN) ile giriş yaparak e-fatura sorgulama yapabilirsiniz.
e-Fatura XML nedir? XML'in Türkçe açılımı, "Genişletilebilir İşaretleme Dili" olarak geçmektedir. XML e-fatura, kesilen e-faturaların GİB sisteminde ne durumda olduğunu sorgulamamıza yardımcı olur; faturanın sistemden geçip geçmediğini öğrenmemize yarar.
Ya da http://www.edefter.gov.tr/dosyalar/paketler/e-DefterPaketi.zip [^] adresinden indirdiğiniz e-DefterPaketi.zip paketini zipten çıkarıp, içerisindeki xml klasörüne zipin içerisindeki beratınızın xml'ini atınız ve beratınızın üzerine sağ tıklayıp tarayıcılardan biriyle açtığınızda onay bilgilerini görebilirsiniz.
XML (Extensible Markup Language), Genişletilebilir İşaretleme Dili'nin kısaltmasıdır ve HTML'nin sınırlamalarını gidermek için tasarlanmıştır. XML tıpkı HTML gibi bir işaretleme dilidir, yani bir web sayfasında yapı oluşturmak için kullanılır.
Genişletilebilir İşaretleme Dili (XML), verileri paylaşılabilir bir şekilde tanımlamanıza ve saklamanıza olanak tanır. XML, web siteleri, veri tabanları ve üçüncü taraf uygulamaları gibi bilgisayar sistemleri arasında bilgi alışverişini destekler.
İnternet tarayıcısına https://portal.efatura.gov.tr/efatura/egiris.jsp adresi yazılarak Gelir İdaresi Başkanlığı Portali' ne giriş yapılır. Gelen faturaların bulunduğu pencereyi açmak için İşlemler/Fatura İşlemleri/Gelen Kutusu butonuna tıklanır.
Kullanıcılar, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB e-Arşiv portal'e giriş yaptıktan sonra “Adıma Düzenlenen Belgeler” bölümünden çeşitli filtrelemeleri yaparak kendilerine düzenlenen e-Arşiv faturaların listesini görebilmektedir.
Başlık Menüsünden “Transfer” / “e-Arşiv Fatura Transferi” menüsünü açınız. E-Arşiv GİB İndir Butonunu kullanarak; firmanın https://earsivportal.efatura.gov.tr/ sayfasından kestiği SATIŞ FATURALARI ya da firmaya gelen ALIŞ FATURALARINI indirebilir ve otomatik muhasebeleştirebilirsiniz.
XML Görüntüleyici. Bu yazılımı kullanarak XML dosyalarınızı anında ücretsiz olarak açın ve düzenleyin. XML dosyalarınızı açıp düzenleyebilir ve bu değişiklikleri doğrudan masaüstünüze kaydedebilirsiniz. Ayrıca, düzenlenen XML dosyasını Google Drive'ınıza kaydetmenize de izin veriyoruz.
XML, İnternet üzerinden veri alışverişi yapan platformlar ve sistemler arasındaki veri alışverişini standart hale getirmek için geliştirilmiş bir biçimlendirme dilidir. İngilizce karşılığı “Genişletilebilir Markum Dili” olan XML, Türkçe 'ye “Genişletilebilir Markum Dili” olarak girmiştir.
XML dosyasını tarayıcıya ekleyin (“Dosya ekle” tuşunu kullanın, dosyayı sürükleyip bırakın, yada dosyayı Google Drive yada Dropbox'tan yükleyin), internet sitesinin dosyaları çevirmesine izin verin ve sonrasında sunulan bağlantıdan PDF'i indirin yada Google Drive yada Dropbox hesaplarına yükleyin.
XML (Extensible Markup Language ya da Türkçesiyle Genişletilebilir İşaretleme Dili), hem insanlar hem bilgi işlem sistemleri tarafından kolayca okunabilecek dokümanlar oluşturmaya yarayan bir işaretleme dilidir.
XML, sitenizde bulunan ürünlerin isim, kategori, açıklama, özellik, fiyat, stok ve görsel gibi bilgilerinin yer aldığı ürün listeleme dosyasıdır. Bu dosyayı kullanarak sisteminizde yer alan ürünleri diğer platformlarda sergileyebilirsiniz.
XML, Excel mantığı ile çalışan bir veri dosyasıdır. Firmaların ellerindeki ürünlere ait tüm bilgileri sıralayan ve kategoriler halinde gösterilmesine yarayan bir yazılımdır. Bu yazılıma yüklenen ürünler, diğer internet sitelerine de kolayca yerleştirilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri