Börek karbonhidrat ve protein değeri bakımından oldukça güçlü bir yiyecek olduğu için, sağlıklı beslenenlerin ölçülü şekilde tüketmesi önerilmektedir. Hamur, tuz, yağ ve iç malzemeleri ile kilo aldıracak besinler arasındadır.
Börekler fazla yağ ve un ile yapıldığından dolayı yüksek kalorili yiyecekler arasında yer alır. Peynirli börek de kilo problemine sebep olan hamur işleri arasındadır. Bu nedenle diyetisyenler tarafından diyette olanların peynirli börek tüketmemesi tavsiye edilmektedir.
1 dilim börek ortalama kalori değeri yaklaşık olarak 285 kalori (kcal) şeklinde hesaplanmaktadır. Bir dilim börek besin değerleri ise 18 gr yağ, 10 gr protein ve 22 gr karbonhidrat içerir. 125 gr ağırlığında 1 porsiyon börek kalorisi ise 400 kalori (kcal) değerindedir.
Börekler fazla yağ ve un ile yapıldığından dolayı yüksek kalorili yiyecekler arasında yer alıyor. Börek çeşitleri de fazla yenildiği takdirde kilo problemine sebep olur. Bu nedenle diyetisyenler tarafından diyette olanların normal börek yerine kabaklı diyet börek tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Diyette Börek Yenir Mi, Kilo Aldırır Mı
Bol un ve bol yağlı yapılmış oldukça lezzetli yiyeceklerdir. Diyet yaparken kesinlikle tüketilmemesini tavsiye ederiz.
İlgili 39 soru bulundu
Glikojen depolarını doldurulduktan ve vücudun enerji ihtiyacı da karşılandıktan sonra, aldığın fazladan enerjiler ise yağ olarak depolanacaktır. Yani 1 kilo alabilmek için ortalama 7000 kalori daha fazla alman gerekiyor ve bunu da bir gecede yapman neredeyse imkansız.
Diyetinizi yeniden toparlamak için yapmanız gereken tek şey normal diyetinize öğünlerinizi atlamadan geri dönmektir. Bu kadar basit. Bu süreçte tokluk hissinizi artırmak için kepek, çavdar yulaf türevi ekmek çeşitleri, bol su tüketimi ve ana öğünlerde bol yeşil salata tüketin.
Börek karbonhidrat ve protein değeri bakımından oldukça güçlü bir yiyecek olduğu için, sağlıklı beslenenlerin ölçülü şekilde tüketmesi önerilmektedir. Hamur, tuz, yağ ve iç malzemeleri ile kilo aldıracak besinler arasındadır.
“Aşırı şekerli ve karbonhidratlı yiyecekler beyin gelişimini kötü etkiler. Her türlü poğaça ve börek gibi yiyecekler hiperaktive ve dikkat eksikliği bozukluğuna tavan yaptırıyor. Şeker de verdiği aşırı enerji nedeniyle beyni olumsuz etkiliyor.
31 – 50 yaş arası kadınlar için 1800 kalori. 19 – 30 yaş arası erkekler için 2400 kalori. 19 – 30 yaş arası kadınlar için 2000 kalori. 14 – 18 yaş arası erkekler için 2200 kalori.
1 tane lahmacun kaç kalori? İnce hamurlu lahmacunlar yaklaşık olarak 180 ile 200 kalori arasındadır. Kalın hamurlu lahmacunlar ise en fazla 240 kaloridir.
1 Adet (Orta) Poğaça 242,59 kaloridir. Poğaça içeriğinde 22,33 Karbonhidrat(g), 4,91 Protein(g), 14,74 yağ(g), 1,37 lif(g), 289,42 Sodyum(mg), 81,53 potasyum(mg), 29,61 Kalsiyum(mg), 97,81 A Vitamini(ui), 0,14 C Vitamini(mg), 0,84 ve Demir barındırır. Poğaça kalorisi ve besin değerleri…
Simit de kilo aldırır
Bir simit yaklaşık 40 gr olmasına rağmen, 250 ile 300 kalori arası değişen enerji miktarına sahiptir. Bu yüksek enerji üzerindeki susamdan gelir, yağlı bir besin olan susam, simidin kalorisi artırır. 1 tane simit, yaklaşık olarak dört dilim ekmeğe eşdeğerdir. Bu nedenle simit tüketirken dikkat.
- Vücutta alınan enerjinin yağa dönüşmesi için 24 saat süreye ihtiyaç vardır, bu da dolu dolu 1 gün demektir. - Ertesi gün yapılması gerekenleri uygularsanız 1 gram bile almazsınız. - Bu süreyi aştığınızda yediğiniz yiyeceklerdeki fazla kaloriler, yağ depolarına yönelir.
Peki, tatlı sonrası kilo almamak için ne yapmalıyız? Tatlı yedikten sonra kısa bir süre sonra acıkma hissi oluşur. Bunun önüne geçmek için sirke tüketmek gerekir. Asetik asit sayesinde, mide boşalması hemen gerçekleşmez, açlık hissi baskılanır, böylece kilo alımı azalır.
Sık Yapılan Hatalar: Sahurda börek, gözleme gibi hamur işleri, sanılanın aksine tok tutmaz! Sadece sofradan kalkınca ağırlık yapar, ancak gün boyunca enerji vermez. Çünkü beyaz undan yapılan yiyeceklerin glisemik indeksi yüksektir, yani çabuk kan şekerini yükseltir ve sonra düşürür.
Protein ağırlıklı kahvaltı ardından az yağlı ve hafif bir öğle yemeği ve en son olarak da saat 19:00 dan önce yenilen sebze ağırlıklı bir akşam yemeğidir. Kahvaltı tercihiniz kesinlikle hazır poğaça, börek, kuruvasan, nutella, bal-kaymak gibi karbonhidrat ve aşırı yağ içeren yemekler olmasın.
Bu kalori alımı artarda yaşanacak günlerde yüksek noktaya çıktığında kilo alma durumu ile karşı karşıya kalınabilir. Fakat haftada bir kez çok yemek yemek ciddi anlamda kilo alma durumunu yaratmaz.
Artmıyor ise neden? Hiçbir zaman yediğimiz yemeğin kütlesinde bir kilo artışı yaşayamayız. Besinleri ağız yoluyla aldığımız andan itibaren fiziksel ve kimyasal sindirim reaksiyonları başlar. Bu reaksiyonlar sayesinde vücut hücreleri aktivitelerini devam ettirirler.
Halbuki en doğru tartım sıklığı haftada en fazla bir gündür. Tartımın aynı gün ve saatte, mümkünse sabah aç karnına ve tuvalet sonrası yapılması, aynı tartının kullanılması, zeminin sert ve düz olacak şekilde ayarlanmış olması, kadınların adet dönemleri dışında tartılmaları doğru sonuç almak için çok önemlidir.
Yemekten hemen sonra yatağınıza uzandığınızda, vücudunuza yediğini yakması için yeterli zaman vermezsiniz ve kalori yakımı gerçekleşmez. Bu da kilo almanıza neden olabilir.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri