Cevap: Muhasebe > Beyannameler > Muhtasar kart girişi ekranı içerisinden 151 kod ile kart oluşturulması gerekmektedir. Gerekli hesap tanımları yapıldıktan sonra kart oluşturulması ve kart listesinden boş fiş oluşturulması yeterlidir.
İlgili firmanın Beyannamesinde Gönderim esnasında eğer değer yoksa program sizi boş beyanname gönderiyorsunuz diye uyarır. Boş değer gireceğiniz Muhtasar kodunu seçmeniz lazım (151- kodunu seçebilirsiniz). 151 muhtasar koduna “0” değeri ekleyerek Muhtasar gönderiminizi sağlayabilirsiniz.
Gelir vergisi beyannamesindeki hataları geri almak için düzeltme beyannamesi Defter Beyan Sistemi üzerinden verilebilir. Bu sisteme defterbeyan.gov.tr adresinden ulaşılabilir. Düzeltme beyannamesinin önceki beyannameyi kapsar şekilde paket olarak gönderilmesi gerekir.
Beyanname, vergi dairesine veya vergi dairesi tarafından belirlenen bir vergi idaresine gönderilir ve vergi ödemesi yapılır. Beyanname, vergi ödemesi yapılması gereken miktarın hesaplanması ve ödemesi için gerekli bilgileri içeren bir belgedir ve genellikle yıllık olarak düzenlenir.
Düzeltme Beyannamesi Nasıl Hazırlanır? Düzeltme beyannamesini vermek için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) resmi sitesindeki Düzeltme Beyannamesi Verme Dilekçesini doldurup GİB'e iletmeniz gerekir. Dilekçedeki tüm bilgileri doğru ve eksiksiz şekilde doldurmanız gerekir.
İlgili 28 soru bulundu
Kanuni süresinde verilen düzeltme beyannamesi için herhangi bir cezai işlem uygulanmaz. Ancak kanuni süresinden sonra düzeltme beyannamesi vermek, cezai müeyyideye tabidir ve usulsüzlük cezası almanıza sebep olur.
Bu açıklamalar, süresinde verilmiş olan beyannamelere ek niteliğinde verilen düzeltme beyannameleri için de geçerlidir. Yani kendiliğinden verilen bu düzeltme beyannameleri için de % 50 vergi ziyaı cezası uygulanır.
Vergi dairesine elden veya posta ile beyanname vermek yerine çok daha da kolayı evden çıkmadan internetten beyanname vermek. Ödeme de internetten yapılabiliyor. Kira geliri (gayrimenkul sermeye iradı) elde eden bir mülk sahibi aşağıdaki 10 adımı izleyerek beyannamesini doldurabilir.
Gümrük beyannamesi, ihracatta gümrük mevzuatı gereğince doldurularak, ilgili ihracatçı birliği tarafından onaylandıktan sonra gümrük idaresine sunulmuş olan belgedir. Gümrük Beyannamesi doğrudan doğruya mal sahipleri ve kanuni mümessilleri ya da vekilleri tarafından düzenlenir.
Kanuni süresinden sonra verilen matrah artırıcı etkisi olmayan düzeltme beyannamesi önceki beyannamede beyan edilen bilgileri de kapsayacak şekilde düzenlenir. Beyannamede ödeme çıkmaz ise pişmanlık talep edilemez, ''Özel Onay'' ile birlikte KSS ve DZT seçenekleri beraber seçilerek beyanname verilir.
Düzeltme beyannamesi verilirken özel onay seçilerek DZT seçeneği işaretlenmelidir. Bu sayede, verilen düzeltme beyannamesi sebebiyle herhangi bir vergi ziyaı veya özel usulsüzlük cezası kesilmeyecektir. Düzeltme beyannamesi, Gelir idaresi Başkanlığına teslim edilmelidir.
* 2023 yılı itibariyle Ba- Bs formlarının belirlenen süreler içinde vermeyen, eksik veya yanıltıcı bildirimde bulunan mükelleflere 213 sayılı VUK'nun Mükerrer 355'inci maddesine göre 7.500.-TL özel usulsüzlük cezası kesilecektir.
Söz konusu Tebliğ, yayımlandığı tarihi takip eden bildirim dönemine ilişkin olarak verilecek bildirim formlarına uygulanmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir. Buna göre, 2023/Ocak döneminden itibaren boş Ba/Bs bildirimi verme zorunluluğu kaldırılmıştır.
3568 sayılı Kanuna göre yetki almış meslek mensuplarına imzalatmaları zorunludur. Gelir veya kurumlar vergisi beyanname ve eklerini yeminli mali müşavirlere tasdik ettiren mükelleflerin, beyannamelerini ayrıca serbest muhasebeci veya serbest muhasebeci mali müşavirlere imzalatma zorunluluğu bulunmamaktadır.
Beyannamenin süresinde verilmemesi, aynı zamanda VUK'nın 352/I-1. maddesi gereğince usulsüzlük cezasını gerektirir. Bu nedenle, elektronik ortamda verilmesi gerekmeyen beyannamenin pişmanlıkla verilmesi durumunda, 1. Derecede 1 kat usulsüzlük cezası kesilmesini gerektirir.
-Söz konusu taşınmazların bağlı bulunduğu belediyeye istenen evraklar ile birlikte müracaat ederek emlak servisi birimlerinden beyanname işlemlerinizi yaptırabilirsiniz. -Bunun yanı sıra artık emlak beyannamesi e-devlet üzerinden de yapılabilmektedir.
Dijital Hizmet Vergisi vergilendirme dönemi
Beyannameler, vergilendirme döneminin devamındaki ayın son günü akşamına kadar verilir ve vergi, beyanname verme süresi içinde ödenir. Beyannameler, GİB'in dijital hizmetler web sitesinden elektronik ortamda gönderilir.
Kira, ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlarınıza ilişkin gelir vergisi beyannamelerinizi, GİB "HAZIR BEYAN SİSTEMİ" sistemiyle (hazirbeyan.gib.gov.tr) adresinden ya da mobil (HAZIR BEYAN) uygulaması üzerinden kolaylıkla gönderebilirsiniz.
Gerçek usulde veya götürü surette vergilenen KDV mükellefleri, mükellefiyetleri devam ettiği sürece, hiç bir işlemde bulunmasalar dahi, tamamen boş olan veya devrolan KDV bilgilerinin tekrarlandığı KDV beyannamelerini muntazaman vermek zorundadırlar.
Muhtasar beyanname, gelir vergisine ilişkin beyan türlerinden bir tanesidir. Gelir Vergisi Kanununun 84. maddesine göre ise işverenler veya vergi tevkifatı yapan diğer kişiler tarafından kesilen vergi matrahlarının toplu olarak vergi dairesine bildirme işlemidir.
Dar mükellefiyette özel beyan, Türkiye'de işyeri veya daimi temsilci vasıtası ile elde edilmeyen, kaynakta da vergi kesintisine tabi tutulmamış gelir unsurlarının vergilendirmesinde kullanılır. Esas itibariyle Gelir Vergisi Kanunun 80-82nci maddelerinde yazılı değer artış kazançları ile arızi kazançları kapsar.
Bakanlık tarafından gümrük mevzuatında belirlenen istisnai haller dışında, eşyanın tesliminden sonra beyannamelerin iptal edilmesi mümkün değildir.
Elektronik beyanname ve bildirimlerin verilmemesi durumunda birinci sınıf tüccarlar ile serbest meslek erbabı hakkında uygulanacak ceza 7.500 TL.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri