bulunduğunuz adresi ve bilgilerinizi içeren bir dilekçe ile boş port sorunu yaşadığınızı Türk Telekom İl Müdürlüklerinde bulunan Yatırım Birimlerine iletmenizdir. Bu dilekçe kayda alınarak port sorununun çözümlenmesi için ilk adım atılmış olacaktır.
Boş "port" bulunmaması halinde, İnternet bağlantısı yapılamaz. Dolayısı ile altyapının artırılması ve yeni bir "port" açılması gerekir. Boş "port" sorunu eğer yaşadığınız binadan kaynaklı değilse, genel bölge kaynaklı olabilir. Çünkü her bir şehirde belirlenen İnternet bağlantı bölgesinin mevcut bir santrali vardır.
İlerleyen günlerde müsait bir port olması durumunda da işlemlere devam edilerek internet bağlantınız sağlanır. İnternet başvurularında karşınıza çıkan bu portlar, yukarıda da belirttiğimiz gibi yeni bir kullanıcı için ayrılabilecek boş portun olmaması durumunda “boş port yok” veya “port yok” şeklinde nitelendirilir.
Portların boş olmaması durumunun aslında birkaç ana sebebi vardır. Başlıca sebebi binada bulunan internetin hane sayısına yeterli olmaması veya ana santraldeki portlarda boş yer olmamasıdır. Bazı durumlarda ise port sorunu bina kaynaklı değildir. Bölgesel kaynaklı port sorunu da olabilir.
Port Doluluğu Sorunu Nasıl Çözülür? Belirttiğimiz gibi geleneksel altyapı sağlayıcı olan Türk Telekom altyapıyı arttırıp yeni port açar. Bunun dışında bireysel olarak Türk Telekom ofislerine gidip port sorunu yaşadığınızı da bildirebilirsiniz. Ofiste dilekçe yazıp port arttırılmasını talep etmeniz gerekiyor.
İlgili 44 soru bulundu
bulunduğunuz adresi ve bilgilerinizi içeren bir dilekçe ile boş port sorunu yaşadığınızı Türk Telekom İl Müdürlüklerinde bulunan Yatırım Birimlerine iletmenizdir. Bu dilekçe kayda alınarak port sorununun çözümlenmesi için ilk adım atılmış olacaktır.
Türk telekomun vae altyapısını diğer operatörlere kullandırmak için istediği port ücretlerine zam geldi. 100 megabit yalın vdsl için istenen 29.57 tl 1 nisan 2022'den itibaren 49.52 tl'ye yükseldi 100 megabit yalın fiber için istenen 32.2 tl ise 53.92 tl'ye yükseldi bu da %67 artış demek oluyor.
65.536 adet birbirinden farklı ve kullanılabilir port numarası vardır. Servislerin çoğu sınırlı sayıda port numarası kullanır.
Genelde 1-2 hafta ama bazen 1 ay kadar sürebiliyor yeni port açma işlemleri.
Türk Telekom port açma başvurusu için Türk Telekom ilgili birimlerine giderek yaşadığınız sorunu dile getirebilirsiniz. Firmaya gittiğinizde ilgili başvuru formlarını doldurarak taleplerinizi iletebilirsiniz. Boş port sorunu en temel haliyle yaşadığınız bölgede altyapı eksikliği olarak tanımlanabilir.
Bunun mantığı telefonlarınızdaki internet paketleriyle aynıdır. Dolayısıyla, bu hizmet cep telefonu operatörleri tarafından sağlanır. Size sim kartı takılabilen bir modem verilir. Sim kartını modeme takıp modemi de prize taktıktan sonra interneti altyapısız bir şekilde kullanabilirsiniz.
Türkiye'nin her yerinde 4.5G kalitesini yaşayabileceğiniz Superbox, yüksek hızda sorunsuz internet keyfi sunar. Bulunduğu bölgede sabit internet altyapısına sahip olmayan kullanıcılara limitsiz paket seçenekleriyle yüksek hızda internet sunan Superbox'u çalıştırmak için tek priz yeter.
Başlat menüsüne tıklayın ve arama bölümüne “komut istemi” veya “cmd” yazarak komut istemi uygulamasını açın. Açılan ekranda “telnet” komutu boşluk ip adresi boşluk port numarası şeklinde (telnet 192.168.1.1 80) bir komut yazarak o portun açık olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Altyapı başvurusu için yazılan dilekçeyi CİMER veya BTK ile de iletebilirsiniz. Ancak Telekom müdürlüğüne yapılan başvurular daha hızlı sonuç verir. Dilekçeyi teslim ettikten sonra takip numarasını alın. Dilekçenizin aynı zamanda bağlı olduğunuz bölgenin muhtarlığına teslim edebilirsiniz.
10ml SF ile yıkama yapılır ve port iğnesi sabitlenir. İnfüzyon tedavilerinde: İnfüzyon sırasında iğne 7 gün ara ile değiştirilmeli. Her işlem sonrası 10 cc SF verilerek kateter yıkanmalı.
Misafirlerinizin ya da çalışanlarınızın ihtiyacı olan WiFi altyapısını erişim, kablolama, cihazlar dahil Türk Telekom WiFi Port ile karşılayabilirsiniz! Türk Telekom ağ adıyla sunulan bu hizmet ile tüm şebeke ve sistem yönetimi uçtan uca sağlanır.
Bu işlem sonrasında hasta evine gönderilebilmektedir. Port kateter yaklaşık bir yıl boyunca kullanılabilir. Kullanımı esnasında port kateterin silikon haznesi içerisine, serum hattının ucundaki iğnenin yerleştirilmesi yeterlidir.
Köprüçük kemiğinin 2 cm altında göğüs ön duvarında cilt altına çep açıldıktan sonra port bu çepe gömülür. Boyundan girilerek yerleştirilen katetere cilt altında tünelden ulaşılıp kateterin ucu bu tünelden geri alınarak port monte edilir. Port cilt altında gömülerek cilt dikilir.
PORT KATETER NASIL ÇIKARTILIR ? Port kateterler ameliyathanede ve genel anestezi altında çıkarılır. Çıkış yerine atılan az sayıdaki dikiş yaklaşık 1-2 hafta sonra alınır. Port kateter çıkartıldıktan sonra kontrol amaçlı akciğer grafisi çekilir.
23 TELNET: Uzak bilgisayarların birbirleriyle haberleşmeleri, erişim ve komut verebilmeleri için telnet üzerinden haberleşme sağlanır. Telnet sayesinde TCP/IP protokolü üzerinden, internet ağı kullanarak uzaktaki makinaya bağlanabilir. Eski bir bağlantı protokolü olduğu için bu portta güvenlik açığı oluşabilir.
Youtube a tarayıcılar 80 portundan bağlanır. bunu engellersen adamlar sitelere ulaşamazlar.
Başta Girişimsel radyoloji uzmanları, Genel Cerrahlar ve Anestezistler olmak üzere bir çok uzmanlık branşı Kemoterapi PORTU nu takabilmektedir.
Hayır, modem üzerinden ücretsiz açabilirsiniz.
Uygulama yaklaşık olarak 40 ila 60 dakika sürer. Port takılan hastanın yürüyüş yapması, duş alması ve yüzme gibi aktiviteleri yapması konusunda bir sakınca yoktur. Uygulama sonrasında hasta, altı saat sonra taburcu edilir. Herhangi bir sorunla karşı karşıya kalınmadığı sürece port uzun yıllar boyunca kullanılabilir.
Port kateter
Özellikle kanser gibi uzun süreli tedavi gerektiren hastalıkların kullanımında yararlanılan bu kateter türü, cildin altına yerleştirilir. Göğüs bölgesinin alt kısmında ya da üst kol kısmını kapsayan alana yerleştirilen port kateter, hastaların günlük aktivitelerinin kısıtlanamamasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri