Botoks yöntemi, güneşe ve sıcağa karşı hassasiyet oluşturmadığı için her mevsimde ve her ayda güvenle uygulanabilir.
Yaz aylarında sıcak havalarda botoks, dolgular, kimyasal peelingler yapılabilir mi? Yaz aylarında botox yapılabilir. Botoks işlemi kasa yapılan bir enjeksiyon yöntemidir. Güneşe ya da sıcak havalara karşı bir hassasiyet oluşturmadığından yaz aylarında güvenle uygulanabilir.
Botoks ve dolgu uygulamaları için özel bir mevsim yok. İlkbaharda, yazın, sonbaharda ve kışın uygulanabiliyor. Güneş ışınlarından etkilenen bir uygulama değildir. Bu nedenle dört mevsim de yapılabilmektedir.
Uygulamaların sayısı arttıkça Botoks'un etkisi 12 ay kadar devam edebilir. İlk uygulamadan sonra yaklaşık 3 ay sonra güçlü kaslarda hareket geri dönmeye başlar. 4 ay sonra zayıf kasların hareketi de başlar. 6 ay sonra etki tamamen ortadan kalkar. 4-6 ay arasında tekrarlanmasında fayda vardır.
Bu maddeler kan dolaşımını hızlandırabilir ve toksinin yayılmasını etkileyebilir. Isı ve Güneş: Botoks sonrası işlem yapılan bölgeye aşırı sıcak (Özellikle alına yakın fön makinası tutulması) veya güneşe maruz kalmaktan kaçının.
İlgili 39 soru bulundu
Botokstan sonra en az iki gün boyunca sırt üstü yatılmaz. Fazlaca alkol tüketmek gibi ödem oluşturabilecek zararlı faaliyetlerden de uzak durulur. Botoks sonrası başı öne eğmek zararlı mı? Uygulamadan sonra baş veya alın eğilmemelidir.
Botoks uygulandığı bölgelerde etkilidir ve yeni kırışıklıklara yol açmaz. Botoks'un etkisi mimik kaslarına bağlı dinamik kırışıklılar üzerindedir. Etkisi yalnızca uygulama alanı ile sınırlıdır. Kaslarda yarattığı etki ise 3-6 ay sona erdiğinde kırışıklıklar yavaş yavaş tedavi öncesi durumuna geri döner.
Botoks uygulamasında amaçlanan kırışıklık bölgesindeki kas dokusunun hareketlerini kısıtlamaktır. Uygulama yaklaşık 10-15 dakika sürer. Göz çevresindeki deri çok ince olduğu için hissedilebilecek acı hissi uygulama öncesi anestezik krem ile önlenir.
Botoks yüzde ve vücutta nerelere uygulanır? Yüzde; kırışık ve çizgilerin en sık oluştuğu bölgeler olan göz çevresine, kaş arasına, alın bölgesine yapılır. Ayrıca bu uygulamayla kaş ve burun ucunu kaldırmak da mümkündür.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Botoks Yaptırdıktan Kaç Saat Sonra Uyunur? Alın botoksunu yaptırdıktan sonra, en az 5 saat uyumamanızı tavsiye ederiz. Bu nedenle de yaptırılmak istenen herhangi bir tür botoks işlemi, sabah saatlerinde yapılmalıdır.
Botoks Sonrası Yüzüstü Yatmak
Botoks yaptırdıktan sonra özellikle ilk 3-4 saat ve hatta ilk akşam yüzüstü yatmaktan kaçının. Mümkün ise botox yaptırdığınız gece sırt üstü yatın.
İlk uygulama sontasında 4 ayda bir, tekrar edilen uygulamalarda 6 ayda bir, düzenli yapılan uygulamalardan sonrasında yapılacak olan botoks uygulamaları oldunca başarılıdır sonuçlar gözlemlenir. Daha büyük yüz veya yüz kaslarını daha fazla kullanan, çok mimikli kişilerde tedavi sık aralıklarlada uygulanması gerekir.
Botoks kaç yaşında yapılır? Botoks; Yaş almış kadınların yaptırdığı bir uygulama olmayıp erken yaşta botox tedavisine başlamak, ileride oluşması muhtemel kırışıklıkların önlenmesini de sağlayacaktır. Çizgilerin görülmeye başlandığı zaman botox uygulaması başlanabilir.
Botoksun Etki Süresini Belirleyen Faktörler Nelerdir? Botoks uygulamasının etkisi enjeksiyondan 2 gün sonra görülmeye başlanır. İstenilen görünüme ulaşılması için enjeksiyondan sonra yaklaşık 10 gün geçmesi gerekir. İlk uygulamadan sonra 4-6 aylık bir etki süresi vardır.
Böylece işleme bağlı yüz ödemi daha hafif olur. Botoks sonrası ilk 48 saat sırt üstü uyumaya özen gösterilmelidir. Başı sağa sola çevirip yaslamak, yan yatmak, yüz üstü yatmak botoks sonrası görünümü bozabilir.
Dinamik kırışıklıkların azaltılmasında ve önlenmesinde sıklıkla Botoks kullanılmaktadır. Botoks dışında, kimyasal peeling, lazer tedavileri, mezoterapi uygulamaları, gençlik aşısı uygulamaları yapılabilmektedir.
Genel olarak 6 ila 7 aya kadar uzanan bir kalıcılığı vardır. Bu süre zarfında kişi kırışıklıklarından kurtulur ve pürüzsüz bir cilde sahip olur. 6-7 aylık sürenin ardından kas sinirleri üzerindeki botolinum toksin etkisi giderek azalmaya ve zayıflamaya başlar.
-----Uygulama günü yüz üstü yatmayınız. -----Uygulamanın yapıldığı gün alkol almayınız. -----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız. -----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz.
Botoks enjeksiyonunun etkisi yaklaşık 4 ay sürmektedir. Bu sürenin sonunda botoks etkisi geçer ve tekrarlanması gerekmektedir. Bazı hastalar 6 aya kadar kendini iyi hissettiği için yılda iki kere bu uygulamayı yaptırır.
Botoks genellikle 6-7 ay sağladığı kalıcı etkiyle yüz güldürücü sonuçlar sunuyor. Bu süreden sonra botolinum toksininin etkisi azalmasıyla ciltte çizgiler yeniden görülmeye başlar. Botoks etkisinde uygulanan bölge ve botolinüm toksininin tipi de önemlidir. Bu uygulamanın süresini daha uzun veya kısaltabilir.
“Botoks, orbicularis oculi kası gibi gözleri çevreleyen kaslara enjekte edildikten sonra bazen göz kapaklarını kontrol eden diğer kaslara yayılarak geçici göz kapağı sarkmasına neden olabilir.
Botoks sinire gelirse ne olur? Botoks sinir kas arasındaki iletimi bozarak ,mimik kaslarının kullanılmasını engeller. Yani mimik kasları sinirden gelen uyarıyı geçici bir süre için alamaz ve kasılmaz.
Botoks cilt çizgilerinin ve kırışıklıkları hafifletip ortadan kaldırırken taze ve doğal bir görünüm ortaya çıkarır. Doğal güzelliğin ortaya çıkması ile minimal makyaj renge katması için yeterli olacaktır. Botoksun etkisi geçicidir, nörotoksin uygulandıktan 4-6 ay sonra etkisi başlar 4-6 ay içinde kaybolur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri