Bununla birlikte olası komplikasyonların önüne geçmek için bir gece sırtüstü yatmak yararlı olacaktır. Ödemi en aza indirgemek için yatarken çift yastık kullanabilirsiniz. Botoks yaptırdıktan sonra uygulama yapılan bölgeye en az 6 saat su temas etmemelidir.
Botoks Sonrası Yüzüstü Yatmak
Botoks yaptırdıktan sonra özellikle ilk 3-4 saat ve hatta ilk akşam yüzüstü yatmaktan kaçının. Mümkün ise botox yaptırdığınız gece sırt üstü yatın.
Yüzü veya başı öne doğru eğmek hatalı bir hareket olacaktır. Ayrıca sırt üstü uyunmalı ve işlemden sonraki iki saat içinde duş alınmamalıdır. Hekim tavsiyelerine tam olarak uyulmalı ve kulaktan dolma bilgilerle hareket edilmemelidir.
Botoks Uygulaması Sonrası Yapılmaması Gerekenler: İşlem sonrası 3-4 saat boyunca uzanmayın ve eğilmeyin. İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 24 saat boyunca sürtünme veya basınç uygulamayın. İşlem sonrası 24 saat boyunca sıcak duş veya banyo yapmaktan kaçının.
Botoks enjeksiyonundan sonra hafif bir ağrı hissedilebilir. Ancak enjeksiyondan sonraki ilk 4 saat uzanmaktan kaçınılmalıdır. Eğilmek ve yatmak toksinin yayılmasına ve enjeksiyon bölgesinde morarmaya neden olabilir. Aynı zamanda botoks tedavisini izleyen 24 saat makyaj yapılmamalıdır.
İlgili 27 soru bulundu
Genel olarak işlemden sonraki 48 saati atlattıktan sonra normal hayatınıza tamamen dönebileceğiniz söylenebileceğinizi söylemek mümkündür. Bu süre zarfında kesinlikle kaçınmanız gereken şeylerin başında yüzüstü yatmak ve yüzünüze dokunmak gelmektedir.
4 saatten sonra bütün hareketler özgürce yapılabilir. Botox uygulamasından hemen sonra bol bol mimik yapmak önerilir. Bu sayede botoksiun kaslar arasına yerleşmesi kolaylaşmış olur. Botoks uygulaması iğneli bir yöntem olduğundan, uygulama alanında morarma olabilir.
Botoks işleminden sonra eğilmek veya başınızı aşağı doğru eğmek genellikle bir sorun oluşturmaz. Botolinum toksini enjeksiyonları yüz ve boyun gibi bölgelerde yapıldığında, eğilmek veya yatmak botoksun etkisini etkileme olasılığı düşüktür.
Alkol ve Sigara: Botoks sonrası alkolden ve sigaradan kaçının. Bu maddeler kan dolaşımını hızlandırabilir ve toksinin yayılmasını etkileyebilir. Isı ve Güneş: Botoks sonrası işlem yapılan bölgeye aşırı sıcak (Özellikle alına yakın fön makinası tutulması) veya güneşe maruz kalmaktan kaçının.
Botoks işleminden sonra etkinin başlaması genellikle 2 ila 7 gün arasında değişir, bu etki uygulanan botolinum toksinin tipine, uygulanan bölgenin büyüklüğü veya küçüklüğüne ve kişilerin cilt yapılarına göre farklılaşmaktadır. Botox uygulamasının tam etkileri en geç 2 hafta içerisinde etkin sonuçlarını vermektedir.
Botoks sonrası ilk 48 saat sırt üstü uyumaya özen gösterilmelidir.
Normal şatlarda botoks uygulaması sonrası herhangi bir krem sürmeye gerek yoktur. Sadece uygulama saatine göre tamamen doğal içerikli aynı zamanda nemlendirici özelliği olan güneş koruma kremi sürülebilir.
-----Öncelikle botoks uygulaması sonrası 4-5 saat kadar yüzünüzü yıkamamanız gerekir. -----Uygulama sonrası 4-5 saat başınızı çok öne eğmemenizi, telefona bile mümkün olduğunca başınız dik konumda bakmanızı öneriyoruz. -----Uygulama günü yüz üstü yatmayınız.
Yüz hafif dokunuşlarla ve ılık su kullanılarak yıkanılmalıdır. Botoks enjeksiyonundan sonraki ilk 24 saat makyaj ürünleri ve Retin A gibi topikal kremler kullanılmamalıdır. Ayrıca masaj, mikrodermabrazyon ve kimyasal peeling yapılmamalıdır.
Botoks uygulamasının etkisi birkaç gün içerisinde gözle görülür hale gelmeye başlar fakat kesin sonuçların ortaya çıkması için 1-2 hafta süresince beklemek gerekmektedir. Sonrasında arzu edilen revizeler yapılabilmektedir.
Botoksun etkisi ne kadar sürer? Botoksun etkisi genel olarak 3-5 ay sürer. Botoks etkisinin 3 ayda sona erdiği veya 6 ay sürdüğü kişiler de vardır. “Botoks yaptıranların yorumları” ilk kez Botoks yaptıranlar ilk botoksun 2-3 ay sürdüğü ancak ikinci Botoks uygulamasından sonra daha uzun sürdüğünü söyleyecektir.
Fiziksel efor sırasında kan basıncını düzenlemek zor olduğu için en az estetik yüz ameliyatları sonrası cinsel ilişki için en az üç hafta beklemek en iyisidir.
Çene botoksu sonrası (Masseter botoksu sonrası) 12 saat sert gıdalar çiğnenmemesi, işlem yapılan akşam sıvı ya da püre tarzında fazla çiğneme gerektirmeyen gıdalar tüketilmesi önerilir.
Bir de botoks işlemi yapıldıktan birinci ve ikinci haftalarda başlayan bir ağrı oluşabilmektedir. Bu da farkında olmadan yapılan kaş çatmaları sonucu kas ile inatlaşmalardan ya da tetiklenen migrenden meydana gelmektedir. İkinci haftanın sonunda bu tür migren ataklarından oluşan baş ağrısı hafiflemektedir.
Menstrüasyon (adet) döneminde yapılacak uygulamalarla ilgili olarak tanımlanmış bir sorun yoktur.
Kaş aldırmamalısınız. botulinum A yaptırdığınız gün cilt bakımı yaptırmamalısınız. Cilt bakımı için 1 hafta beklemeniz gerekir. Havuzdan enfeksiyon kapma riski hepimizin bildiği üzere fazla.
İşte botoks sonuçlarından memnun olmayan kişilerin cevabını en çok merak ettiği soru bu. Aşırıya kaçılan ya da hatalı uygulanan hyalüronik asit bazlı dolgularda işlemin etkisini yitirmesini beklemeye gerek kalmadan dolgu maddesini eritebilmek mümkün.
Egzersiz Yapmayın:
Botoks sonrası spor, bilhassa ilk günler için uygun değildir değildir çünkü fiziksel aktivite kan akışını hızlandırarak enjeksiyon bölgesindeki botoksun dağılmasına yol açabilir. Bu nedenle işlem sonrası belirlenen süre içinde egzersiz yapmaktan kaçınmalısınız.
Alın botoksu yapıldıktan sonra yüz bölgesinin tamamına en az 6 saat boyunca su değmemelidir. Yani botokstan sonra yüz yıkama ve duş alma gibi etkinlikler için beklenmelidir.
Botoks sonrası botoks yapılan bölgelere çok fazla dokunmamak gerekir. Botoks sonrası kan sulandırıcı ilaçlar, yeşil çay, e-vitamini, omega 3 kullanılmaması gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri