Kaş arası botoks ve dolgu uygulamaları kaş arası çizgilenmelerin tedavisinde etkin rol oynar. Tek başlarına uygulanmalarına karşın kombine uygulanmaları her zaman daha iyi bir sonuç verir. Ayrıca burun kökündeki tavşan çizgileri de yine botox ve dolgu uygulamaları ile tedavi edilebilir.
Botoksun kas gevşetici etkisinin en dramatik değişikliği kaşların pozisyonunda ortaya çıkar. Göz çevresinde gözleri çevreleyen kasa ve alnı yukarı kaldıran kasın orta liflerine yapılınca kaşların orta ve uç kısımları uygulayıcının doz ve işlem noktalarına bağlı yukarı doğru hareket eder.
Botoksun yan etkisi var mıdır? Botoks sadece yapıldığı alana etki eder. Yapıldığı bölge dışında etkisi yoktur. İşlem yerinde morarma olabilir.
Alın ve kazayağı bölgesine yapılacak botox zaten kaş kalkıklığı için yeterlidir. Kaş uç kısımları için 5-10 ünite ek doz uygulaması yeterlidir. Kaş kaldırma için botoks dışında alternatif ya da kombine edilecek ek tedaviler vardır.
Siz ne düşünüyorsunuz? Botoks enjeksiyonu sonrasında hastaların %1-2'sinde; kaş ve göz kapağı düşmesi (pitoz), çift görme (diplopi) görülebilmekte. 2-4 hafta sürecek şekilde geçicidir ve genellikle hafiftir.
İlgili 34 soru bulundu
En çabuk ve en pratik çözüm botoks enjeksiyonudur. Minik bir doz botoks enjekte edilerek daha aşağıda olan kaş yukarı doğru kaldırılabilir.
Botoks'un Göz Kapağına Etkisi
Botoks, kırışıklıkların ve ince çizgilerin nedeni olan göz kapağı çevresindeki kasları gevşeterek çalışır.
Botoks ile Kaş Kaldırma tedavisi ayrıca gözlerin daha açık ve canlı görünmesine yardımcı olur. Yüzde sarkık kaşların neden olduğu yorgun veya üzgün görünümden kurtulmayı sağlama konusunda başarılıdır. Kaş uçlarına yapılan botoks işlemi kaşı aşağı çeken kası gevşetir ve bu sayede bir kaldırma etkisi yakalanabilir.
Yani normal şartlarda kaş kaldırma botoksu için alın bölgesine yapılan botoksla göz çevresine yapılan botoks yeterlidir. Ek bir uygulama olduğundan kaş uçlarına verilen botoks iyi ayarlanmalıdır. Genelde 5 ile 10 ünite arası yeterli gelmektedir. Kaşlar yukarı doğru yarım santime kadar kaldırılabilir.
Uygulamanın yapılmasından sonraki 1 haftalık süre sonrasında botoks tam etkilerini göstermelidir. Yani 1-2 haftalık süreçte uygulama sonrası beklentilerin altında bir sonuçla karşılaşmışsanız doktorunuza bu konuda danışmanız gereklidir.
Aksi takdirde botoks enjeksiyonu yapılan bölgedeki etkinlik azalabilir ve morarma riski artabilir. Botoks enjeksiyonundan sonra hafif bir ağrı hissedilebilir. Ancak enjeksiyondan sonraki ilk 4 saat uzanmaktan kaçınılmalıdır. Eğilmek ve yatmak toksinin yayılmasına ve enjeksiyon bölgesinde morarmaya neden olabilir.
Botoksun sizin masaj hareketleriniz ile yer değiştirmesi istenmeyen komplikasyonlara yol açabilir.
Merhaba, botox uygulamasından sonra geri dönüş ne yazık ki mümkün değildir. Sonuçlardan memnun değilseniz sonuçların kendiliğinden ortadan kaybolmasını sabırla beklemeniz gerekir. Botoksun etkisi 4- 6 ay sonra etkisini kaybetmeye başlar.
“En başından söyleyelim doğru yapılan bir Botoks ile yüz ifadesi değişmez, mimikler donmaz, kızgın veya donmuş yüzler ortaya çıkmaz.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Çok hafif bir acı hissedilir. Hastalar genelde, bunu sinek ısırmasına benzer bir ağrı şeklinde tanımlarlar. Botoksun etkisi uygulama yapıldıktan 48-72 saat sonra başlar. Optimal etki ortalama iki hafta sonunda görülür.
Böylece kaşlarınız arasında simetrik bir görünüm yaratmak mümkün olur. Ancak botoks enjeksiyonu kalıcı bir tedavi değildir. Botoksun etkisi ortalama 5-6 ay kadar devam eder. Yani etkinin devamlılığı için düzenli olarak yaptırmanız gerekir.
Çoğu kadın 30'lu yaşlarının sonlarına kadar kalıcı derin çizgiler ve kırışıklıklar geliştirmez, bu nedenle Botoks yaptırmak için en uygun zaman olabilir.
Kaş arası botoks kısa süre alan, pratik, acısız ve kolay bir uygulamadır. Kaş arası botox uygulaması sonrası 4. günde başlar, 7-10 günde tam olarak yerleşir.
İstatistiksel olarak Botoks enjeksiyonu sonrasında hastaların yaklaşık %1'inde göz kapağı düşmesi (pitoz) veya çift görme (diplopi) görülebilmektedir. Alın botoksu sonrası oluşmasını istemediğimiz bir durumdur. Ancak bunun bizim anladığımız gibi kaş düşmesi olup olmadığına da karar vermek gerekir.
Tam tersine, uygulamadan sonraki iki gün boyunca yüze masaj yapmak botoksun yer değiştirmesine neden olabilir. Ancak, uygulama yapılan bölgeleri çalıştırmak adına mimik yapabilirsiniz.
Zamanla kaşlar aşağı doğru iner ve kişide yorgun bakışlı bir yüz ifadesi ortaya çıkar. Kötü beslenme, sigara, düzenli olmayan yaşam tarzı, stres, hava kirliliği, cilt bakımlarının yetersiz yapılması veya hiç yapılmaması, yerçekimi etkisi ve mimikler estetik açıdan rahatsızlık verici bu sonucu kolaylaştırır.
Merhabalar, Gözaltına botoks uygulaması yapılamaz, göz altı torbalarının belirginleşmesine ve alt göz kapağının düşmesine neden olabiliyor. Botoksun en başarılı uygulama alanları üst yüz bölgesidir.
Botoks, yüzün üst bölgesinde, özellikle alın kırışıklıkları, kaş çatma ve göz kenarındaki çizgilerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Bu da cildin daha aydınlık ve genç görünmesini sağlar.
Botoksun etkisini azaltan özel bir ilaç olmadığı gibi etkisini kaldıran herhangi bir şey de yoktur. Dolgu yönteminde, dolguyu eriten enzim bulunmaktadır. Fakat botoksta bu enzim bulunmamaktadır. Etkinin azalması ya da tamamen geçmesi için botoksun etki süresi kadar beklenmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri