Botoksun etkisini azaltan özel bir ilaç olmadığı gibi etkisini kaldıran herhangi bir şey de yoktur. Dolgu yönteminde, dolguyu eriten enzim bulunmaktadır.
Isı ve Güneş: Botoks sonrası işlem yapılan bölgeye aşırı sıcak (Özellikle alına yakın fön makinası tutulması) veya güneşe maruz kalmaktan kaçının. Bu, şişmeye ve rahatsızlığa neden olabilir. İlaçlar: Botoks enjeksiyonları sonrası aspirin veya kan inceltici ilaçlar gibi kanamayı artırabilecek ilaçlardan kaçının.
Botoksun etkileri geçicidir. Kişinin metabolizmasına, Botoks yapılan bölgeye ve kullanılan doza bağlı olarak Botoksun etkileri genellikle üç ila altı ay sürer. Sinir sinyalleri zamanla tedavi edilen kaslara yavaş yavaş geri döner ve kas aktivitesi yavaş yavaş tekrar başlar.
Kas hastalığı olanlar, aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ve Botoksa alerjisi olanlara uygulama yapılmamalıdır. Kan sulandırıcı ilaçlar, kalsiyum kanal blokeri, kas gevşetici ilaç kullananlara Botoks uygulanmamalıdır.
İşlemin yapıldığı gün çok eğilip kalkmamalı, uygulama yapılan alanlara masaj yapılmamalı, duş alınmamalıdır. Aminoglikozid, Ca kanal blokeri (tansiyon ilacı), penisilamin, kinin, magnezyum ve siklosporin kullananlarda botoks etkinliği azalır.
İlgili 45 soru bulundu
Aminoglikozid, Ca kanal blokeri (tansiyon ilacı), penisilamin, kinin, magnezyum ve siklosporin kullananlarda botoks etkinliği azalır. Kas hastalığı olanlara, hamile ve emzirenlere, botoks yapılacak alanda infeksiyon ve egzama olması halinde uygulama yapılmaz.
Uygulama yapılan kas (kaş arası, alın, göz çevresi vs) ne kadar kuvvetli ise botoksun etkisi o kadar kısa sürecektir. Bu kaslar zaman içerisinde zayıflatılıp, hacim ve güç olarak daha makul seviyelere getirildiğinde botoks etki süresi de uzayacaktır. Zayıf kaslar, güçlü kaslar gibi botoksa karşı savaşamaz.
Botoks genellikle 6-7 ay sağladığı kalıcı etkiyle yüz güldürücü sonuçlar sunuyor. Bu süreden sonra botolinum toksininin etkisi azalmasıyla ciltte çizgiler yeniden görülmeye başlar. Botoks etkisinde uygulanan bölge ve botolinüm toksininin tipi de önemlidir. Bu uygulamanın süresini daha uzun veya kısaltabilir.
Buna bağlı olarak elde edilen sonucun kalıcılığı olumsuz yönde etkilenebilir. Ağrı kesici ilaçların aynı zamanda kan sulandırıcı özelliği vardır. Bu nedenle botoks enjeksiyonundan önce ve sonra ağrı kesici alınmamalıdır.
Botoks sonrası kan sulandırıcı ilaçlar, yeşil çay, e-vitamini, omega 3 kullanılmaması gereklidir. Özellikle kan sulandırıcı ilaçların botoks işleminden 1 hafta öncesinde bırakılması gerekmektedir.
Botoksu Etkileyebilir mi?: Sakız çiğnemek, masseter botoksu etkisini azaltabilir, ancak bu genellikle uzun süreli ve aşırı sakız çiğneme alışkanlıklarında görülür.
Botoks, sinir uçlarından salgılanarak mimik kaslarının gevşemesini sağlar. Ancak botoksun bu etkisi geçicidir. Mimik kaslarına aksılma sinyalini veren sinir uçları yapılanır ve botoksun vermiş olduğu kasılmayı engelleyici etkisinden kurtulur. Bu nedenle botoksun etkisi birçok kişide 4 - 6 ay sürer.
Yeşil çay, C ve E vitaminleri, balık yağı, sarımsak, ginseng, ekinezya ve gingo biloba gibi gıdalar, pıhtılaşmayı engelleyici etkilere sahip olmaları bakımından botoks uygulamasından 2 hafta kadar önce kesilmelidir.
-----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız. -----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz. -----İlk 3 gün botoks yapılan bölgeye masaj yapmayınız ve ovalamayınız.
Botoks sonrası baş ağrısı tedavisinde; Asetaminofen veya ibuprofen gibi basit ağrı kesiciler.
Botoks ortalama 4 ila 6 ay kadar etkisi süren bir uygulama ve yapıldıktan sonra etkisinin geçmesini beklemekten başka bir çaresi ne yazık ki bulunmuyor.
Sıcak masaj, radyofrekans ya da bir iki enjeksiyonla botoksun etkisini azaltabileceğini ifade etti.
Botoks işleminden sonra etkinin başlaması genellikle 2 ila 7 gün arasında değişir, bu etki uygulanan botolinum toksinin tipine, uygulanan bölgenin büyüklüğü veya küçüklüğüne ve kişilerin cilt yapılarına göre farklılaşmaktadır. Botox uygulamasının tam etkileri en geç 2 hafta içerisinde etkin sonuçlarını vermektedir.
Topaklanma veya kırışıklık artışı: Botoksun yanlış yerlere veya aşırı dozda uygulanması, ciltte topaklanma, düzensizlik veya yeni kırışıklıkların oluşmasına neden olabilir. Doğal Olmayan Görünüm: Uygunsuz bir şekilde yapılan botoks enjeksiyonları, yüzde yapay veya doğal olmayan bir görünüme neden olabilir.
Ancak düzenli tedavi ile kırışıklıklar daha az belirgin hale gelecektir. Tipik olarak, Botox'un etkileri üç ila dört aya kadar sürer. Bu nedenle önerilen tedavi her üç ila dört ayda birdir.
Botox uygulaması öncesi, doktor mutlaka kullanılan ilaçlar konusunda bilgilendirilmelidir. Aspirin, antibiyotik, hipertansiyon ilaçları, kan sulandırıcı ilaçlar ve ağrı kesiciler botox uygulamasından 2 hafta önce kesilmelidir.
Botulizm (Botulismus), Clostridium botulinum bakterisinin ürettiği bir toksin sonucu ortaya çıkan ciddi bir zehirlenme türüdür. Genellikle konservelenmiş gıdalarda bulunan bu toksin, sinir sistemine zarar vererek ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
Botoks için yaş aralığı oldukça geniştir. Botoks yaptıracak kişide bir sinir-kas hastalığı olmamalıdır. Çünkü, botoks antibiyotikler ile etkileşime girebilir. Kan pıhtılaşmasını azaltan ilaçları kullanan kişilerde morarma artacağı için ilacın kesilmesinden sonra botoks yapılmalıdır.
Bir şişe Botox, 100 botox ünitesi botulinum toksini içerir. Bu şişeye 2 cc. serum fizyolojik konulduğunda, 1 cc. de 50 botox ünitesi toksin bulunur. Bu 2 cc, PPD enjektörüne çekildiğinde; 0,1cc. de 5 botox ünitesi toksin olan bir preparat hazırlanmış olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri