Zımpara kalınlığı 60, 80, 100 gibi sayılarla ifade edilir. Sayı büyüdükçe zımpara kalınlığı da azalır. Duvarda sadece alçı varsa ve son kat saten alçı henüz yapılmamışsa kalın zımparaları tercih etmelisin. 40 ve 60 numaralı zımparalar bu işlem için yeterli olacaktır.
Vernik zımparalama 240-400. Silme macunu ile vernik zımparalama 600-1200. Parlatma amaçlı sonkat vernik-boya zımparalamada 1200-2000.
Ekstra İnce Zımpara Kağıdı: genellikle boya veya vernik katları arasında kullanılır. 240, 320 ve 400'lükleri çok ince olarak adlandırılırken, 600'lüğe kadar olanlar ise ekstra/süper ince olarak adlandırılır ve parlatma işleri için en uygun olanlar da bunlardır.
Otomotiv, ağaç ve metal sanayilerinde hem kuru hem de ıslak olarak uygulanabilen yüksek performanslı ve çok amaçlı bir üründür. Uygulama Alanları: Metalürjide. Metalürji sanajiinde polisajda. Boya ve dolgu maddesi yüzeyinde ıslak ve kuru zımparalama.
Su zımparaları: Oto boyası üzerindeki çizikleri veya lekeleri hafifletmek için kullanılan su zımparaları, su ile kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Su, zımpara işlemi sırasında yüzeyi soğutarak ve tozun birikmesini önleyerek yüzeyi daha pürüzsüz hale getirir.
İlgili 28 soru bulundu
Kaporta yüzeyine uygulandığı gibi zımparalı pasta cila işlemi için farların parlatılmasında ve boyalı plastik parçalarda da kullanımı yaygındır. Son kullanıcılar ve profesyoneller de dahil olmak üzere, en çok tercih edilen zımpara türü 2000 zımparadır.
Yüksek Kum Numarasına Sahip Zımparalar (120-220 Kum): Ev kullanımlarında son adım olarak kullanılmaya uygun olan zımpara çeşidi, yüzeydeki son pürüzleri kaldırmak ve yüzeyi cilaya hazır etmek için de kullanılmaktadır. Düşük aşındırıcılığa sahip olmaktadır.
3000 Zımpara Çeşitleri
İnce yapısı ve detay çalışmaya izin veren özelliği sayesinde 3000 zımpara pasta cila öncesi yüzeylerinizi en uygun hale getirerek kusursuz bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. 3000 zımparaların bantları son derece dayanıklıdır.
240 ve 400 arası kum deeğerine sahip zımparalar; boya ve vernik uygulamalarında katlar arasında kullanılırlar. Böylece yüzeyin tutuculuğu artar ve boya/vernik uygulamasında oluşan hatalar giderilir. 600 ve üstü kum değerleri çok ince kumlara sahip oldukları için yüzeyleri cilalamada kullanılırlar.
400 grit zımpara kağıdı çok incedir, bu nedenle genellikle yalnızca cilaların veya ahşabın son zımparalanması için kullanılır.
Zımpara duvara boyanın yüzeye bağlanmasına yardımcı olacak bir doku verir. Ayrıca boya öncesi zımpara yaparak duvar ve tavanlarını dengeli hale getirebilirsiniz.
Genellikle saten yapılmış yüzeylerde boya/astar vurulmadan önceki son zımparalama işleminde kullanılmaktadır. Saten alçı yüzeylerde 180 kum zımpara ideal olandır. Yüksek pürüzsüzlük sağlar ve aşındırıcılığı düşüktür.
Zımpara yapmadan boya yapmak için astar çekilmesi gerekir. En doğru astar, boyanız ile aynı cins olan astardır. Bir mobilyayı akrilik boya ile boyamak istiyorsanız akrilik astar, yağlı boya ile boyamak istiyorsanız sentetik astar, selülozik boya ile boyamak istiyorsanız selülozik astar kullanmak doğrudur.
Bu numaralar zımparadaki aşınmayı sağlayan kumların ne kadar iri veya ince olduğunu belirtir. Zımparanın numarası büyüdükçe zımparanın üstündeki kumlar incelir. Örnek olarak; 320-grit/kum zımpara 80-grit/kum zımparadan daha ince kum tanelerine sahiptir.
Boyama esnasında dikkat edilmesi gereken ilk nokta astardan sonra pütürlü bölgelere zımpara yapmaktır. Kişiler isterse zımpara kâğıdı ile de düzeltme yapabilir. Sonrasında boya sürüldüğünde boyanın ilk katının kuruması beklenir ve ardından ikinci kez boya sürülür.
30 kum seviyesi olan zımpara kâğıtları daha kalın ve aşındırıcı, 1200 kum seviyesine sahip kağıtlar ile saha ince düzeltici olarak kullanılır.
Kullanım Alanlaları: Her türlü yüzey temizlemede, parlatmada ve ahşapta kullanılabilir.
Zımpara kalınlığına mutlaka dikkat etmelisin. Zımpara kalınlığı 60, 80, 100 gibi sayılarla ifade edilir. Sayı büyüdükçe zımpara kalınlığı da azalır. Duvarda sadece alçı varsa ve son kat saten alçı henüz yapılmamışsa kalın zımparaları tercih etmelisin. 40 ve 60 numaralı zımparalar bu işlem için yeterli olacaktır.
Otomotiv, ağaç ve metal sanayilerinde hem kuru hem de ıslak olarak uygulanabilen yüksek performanslı ve çok amaçlı bir üründür. Uygulama Alanları: Metalürjide.
Pasta Cila Çizik Giderir mi? Pasta cila ile aracınızdaki çizikleri yok etmeniz mümkündür. Fakat bu işlem çiziğin boyutuna, derinliğine ve hangi bölgede olduğuna göre değişkenlik gösterir. Genellikle daha derin olan çizikler için pasta ciladan önce zımpara kullanılması gerekir.
Zımpara çeşitleri, rulo zımpara, bez&bant – levha zımpara, disk zımpara, fırça zımpara ve profilli zımpara olarak sınıflandırılır.
Su zımparaları özellikle, otomotiv, ahşap, mermer ve metal sanayiinde hem ıslak hemde kuru olarak kullanılabilir, Silikon karbit aşındırıcısı ve dayanıklı kağıt mesnedi ile mükemmel yüzey elde eden, yüksek performanslı ve çok amaçlı bir üründür.
Sünger zımpara, esnek sünger yapısı, dayanıklı zımparalama yüzeyi ve mükemmel tutuculuğu ile Metal, sıva, ahşap,plastik ve fiberglass malzemelerin zımparalanması ve temizlenmesinde kullanılmaktadır.
60-80-100 Kum:Kaba zımparalama ve kazıma işlemlerinde kullanılır. 120-150 Kum:Zemin düzeltme,astar zımparalama işlemlerinde kullanılır. 180-220 Kum: Cilalama işlemlerinde,alçıları zımparalamak için kullanılır.
Aşındırıcı madde malzemesi
Eski boyaların, dolgu malzemelerinin, plastiklerin, Yeni parçaların fabrika astarlarının ve paspas boyalarının zımparalanması için. Daha yüksek malzeme kaldırma ve daha fazla servis ömrü.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri