Brüt beton astarı alçının yüzeye daha iyi yapışmasını ve tutunmasını sağlar. Eski ve boyalı yüzeylerde mutlaka yapılmalıdır. Brüt beton astarı uygulanmadan direk olarak alçı uygulanırsa duvar zeminine alçı eski boyalardan dolayı yüzeye iyi yapışmaz ve tutunamaz bu sebeple ileride kabarmalar ve dökülmeler meydana gelir.
Pürüzlü ve dişli yüzeylerde hasarlar mevcut ise tamirat için öncelikle bu alanı macun, alçı gibi uygun malzeme ile doldurmalısın. Uyguladığın malzeme kuruduktan sonra zımpara yaparak o alanı düzleştirebilir ya da zaten tırtıklı bir duvar olduğu için olduğu gibi bırakabilirsin.
Kara sıvanın kuruması daha fazla zaman alabilirken, alçı sıva daha hızlı bir şekilde kurur. Dayanıklılık: Alçı sıva, kara sıvaya göre daha hassas bir yapıya sahiptir ve darbelere karşı daha duyarlı olabilir. Kara sıva ise daha dayanıklı bir yapıya sahiptir ve dış etkenlere karşı daha dirençlidir.
Sıvanın üst katını dış cephe boyaları ile boyayarak dayanıklı hale getirebilirsin. Ancak bu boyama işlemi için sıvanın iyice kurumasını beklemelisin. Bir haftalık bekleme süresinden sonra boyama işleminden daha fazla verim alabilirsin.
Boyası Kabaran Duvara Ne Yapılır Daha sonra, kabaran bölgeleri onarmak için bir astar uygulayın. Astarı, duvarı boyamadan önce kuru ve düzgün hale getirmeye yardımcı olmak için kullanırız. Tüm kabaran alanlara astar sürün ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra, üzerine yeni bir kat boya uygulayabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Duvarı kuru bezle sildikten sonra küf temizleyici sprey ya da çamaşır suyu-su karışımını duvara sıkın, 10 dakika boyunca bekleyin. Daha sonra nemli bir bezle tekrar silin ve gerekliyse kuru bez ile tekrar silip duvarı temizleyebilirsiniz.
Brüt beton astarı alçının yüzeye daha iyi yapışmasını ve tutunmasını sağlar. Eski ve boyalı yüzeylerde mutlaka yapılmalıdır. Brüt beton astarı uygulanmadan direk olarak alçı uygulanırsa duvar zeminine alçı eski boyalardan dolayı yüzeye iyi yapışmaz ve tutunamaz bu sebeple ileride kabarmalar ve dökülmeler meydana gelir.
9. Dış yüzeylerdeki sıvaların şiddetli güneş ve fazla rüzgarlı havada yapılması uygun değildir. 10. Duvarı teşkil eden malzeme zamanla don ve başka etkilerle bozulmuş ise, gerekli düzeltme yapılmadan sıvaya başlanmamalıdır. 11. Sıva yapılacak duvar örülürken derz yerleri olduğu gibi bırakılmalı, mala çekilmemelidir.
4041 KALEKİM İNCE SIVA
İç ve dış mekanlarda yapılardaki boyama, seramik kaplama, yalıtım öncesinde düzgün yüzey sağlamada, Çimento esaslı kaba sıva, beton ve brüt beton yüzeylerde, Tuğla, bims, duvar ve tavanlarda kullanılır.
Özellikle yüksek sıcaklıklar ve ani soğuk hava dalgaları gibi aşırı hava koşulları çatlamalara neden olabilir. Titreşim: Titreşim, özellikle duvara yakın çalışan ağır makineler veya inşaat çalışmaları gibi nedenlerden kaynaklanabilir ve çatlaklara neden olabilir.
Saten alçı, boyama öncesindeki son aşamadır. Sıva alçısı ise ondan önceki aşamadır.
Yani 1 torba saten alçı m2 yer yapar diye merak ediyorsanız bunun cevabı 30 metrekaredir.
Yumuşak kıllı bir fırça veya mikrofiber bir rulo, iz bırakma olasılığını azaltır ve boya yayılmasını iyileştirir. İnce katlar halinde boyama yapmak da önemlidir. İlk katın tamamen kurumasını bekleyip ikinci bir ince kat uygulamak, izleri gizler ve daha pürüzsüz bir yüzey elde etmenizi sağlar.
Alçı olmayan duvar herhangi bir boyayla boyanabilir. Bunun önünde herhangi bir engel yoktur. Alçısız duvarlar, su bazlı silikonlu boya, plastik boya ve yağlı boya ile boyanabilir. Buradaki en büyük engel, alçısız duvarların boyayı tam çıkartmamasıdır.
Sıvaların üzerine boya yapılabilir. Silikon ve plastik içerikli boyalar sürülebilir.
Kirecsiz harcı yuzeye sıvamak cok zordur. Harc duvara iyi yapısmaz ve dokulebilir. Kirec suruldugu mertebeye belli bir esneklik kazandırarak onu mekanik etkilere karsı korur. Isı etkisiyle ortaya cıkan buzulme ve genlesme olaylarına karsı da belli bir elastikiyet kazandırır.
Sıva seçimi yaparken iyi aderans, yüzeye kolay uygulanabilme, dayanıklılık ve geçirmezlik özelliklerine dikkat edilmelidir. Sıvalar uygulanmış oldukları yüzeylere yapışarak güçlü bir şekilde yapışmaktadırlar.
Sıvanın amacı yapıyı korumak, su ya da rutubet geçişine engel olmak, düzgün yapılamamış imalat yüzeylerini düzeltmektir, bu nedenle sıvaya son derece özen gösterilmek gerekir.
Doğal olmasından dolayı çevreye veya insan sağlığına herhangi bir zararı bulunmaz. Alçı kullanılan binalar rutubet dengesini koruyabilir, ferah ve temiz bir görünüm kazanır ve yaşam kalitesini arttırır. Ateşe dayanıklılık özelliği sayesinde yangın emniyeti konusunda bir numaralı malzemedir.
Harcın hazırlanması:
Uygulama kıvamı için gerekirse tekrar su ilavesi yapılıp karıştırılır. Hazırlanan harç hava şartlarına bağlı olarak 2–2,5 saat içerisinde tüketilmelidir. Sertleşmiş veya katılaşmış malzeme tekrar kullanılmamalı.
Sıva kaba ve ince olarak adlandırılan iki tabaka şeklinde uygulanır. Kaba sıva aşamasında yüzey düzgün hale getirilir sonra ince sıva tabakası uygulanır. Sıva yapılacak olan yüzeyin kurutulması şartı mutlaka yerine getirilmelidir. Varsa sıvanacak olan yüzeydeki girinti, çıkıntı ve atık kısımlar temizlenmelidir.
Rutubet alan bölgeler kazınarak duvar yüzeyi iyice temizlenmelidir. Sıva takviyesi yapılmalı ve rutubet önleyici, su tutucu malzemeler yüzeye uygulanmalıdır. Son işlem olarak boya yapımına geçilmelidir.
BARS Rutubet önleyici sıva uygulaması. ÜRÜN TANIMI: Rutubetten zarar görmüş , nemlenme, çiçeklenme, boya kabarması veya yoğuşma görülen duvarlarını yalıtımı için özel olarak geliştirilmiş çimento esaslı sıvadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri