Brownie yaparken en çok yapılan hata brownieyi çok pişirmekten kaynaklı oluyor. Brownielerinizi 160 derecede önceden ısıtılmış bir fırında 30 dakika kadar pişirin. Üzeri hafif çatlayacaktır. Daha fazla pişirirseniz iç kısmı çok kuru kalır.
Klasik pişirme süresi kadar pişirdiğinizde içi az pişmiş olarak kalacağı gibi kullanacağınız fırın kabına göre değişse de pişirme süresini uzattığınızda kenar kısımları gereğinden çok pişebilir, bu da kenarlarının, alt ve üst kısmının sert ve kuru kalmasına, hatta yanmasına sebep olabilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fansız ayarda 20-22 dakika pişirin. İçi ıslak ve nemli olacağı için daha fazla pişirirseniz kuruyayabilir. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğuyana kadar dinlendirin. Dilimleyerek servis edin.
İçerisinde az un olması sebebiyle kıvamı bildiğimiz keklerden ve tatlılardan çok daha farklı. Çikolata tadının buram buram hissedildiği bu enfes. Yerken ağızda kuru bir tat bırakmaz.
Kekinizi iki kez pişirin
Lezzetli bir brownie için, kekinizi 15 dakika pişirmeniz, ardından fırından çıkarıp bir süre dışarıda beklettikten sonra fırına bir kez daha atarak yaklaşık 20 dakika daha pişirmeniz önerilir.
İlgili 24 soru bulundu
Brownie piştikten sonra sabırla soğumasını bekleyin
Bunun yerine bırakın soğusun. Soğuduktan sonra tepsinin içinde kesin ve tabaklara alın. Ardından dondurmayla servis edin. Afiyet olsun efenim, mis gibi mutluluklar olsun.
Kekinizi fırından alın ve henüz sıcakken dilimleyip üzerine sıcak sosu gezdirin. Yani kekin de sosunun da sıcak olması oldukça mühim.
6. Unu ilave edin ve karıştırın. Cevizi ilave edin ve karıştırın. 7. Tüm bu karışımı kaba ekleyin ve fırında 25-30 dk pişirin. Brownie' nin piştiğini içine çatal soktuğunuzda temiz çıkıyor ise kıvamına gelmiştir.
Normal kek kek hamuru kıvamından daha koyu akışkan olmayan katı bir hamur olacak korkmayın piştiğinde içi ıpıslak olacak. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın kabımıza hamurumuzu alalım ve önceden ısıttığımız 170 derece fırında 25- 30 dakika pişirelim.
Yumurta ve tozşeker çırpılır. Üzerine süt, zeytinyağı, kakao eklenir çırpılır. Karışımından 1 su bardağı ayırıp, kalan karışıma un ve kabartma tozu eklenir. Yağlanmış borcama dökülüp pişirilir.
Fırını 170 derecede Fansız olarak önceden ısıtın. Orta boy borcama yağlı kağıt serip hazırlanan brownie karışımının yarısını borcama dökün.
Bir Brownie tarifini çikolatalı kek tarifinden ayıran özellikler Brownie'de kabartma tozu kullanılmaması ve un miktarının bir keke oranla daha az olmasıdır. Bu özelliklerden kaynaklanan ıslaklık ve yoğunluk tam da hedeflenen kıvamdır.
Söz konusu brownie kurabiye püf noktaları olduğunda tercihin kuvertür ya da bar çikolatalardan yana olmalı. Bitter, sütlü ve beyaz çikolata seçenekleri arasından farklı damak zevklerine en uygun olanı tercih edebilirsin. Ancak kullandığın bitter çikolatanın kakao oranı, kullanacağın şeker miktarını da etkiler.
Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın. Somun kalıbı yada kare bir pişirme ( borcam da uygundur) kabını yağlayın. Soslukta margarin ve bitter çikolatayı kısık ateşte ve kaynatmadan eritin. Eriyen çikolatanın oda sıcaklığına gelmesini bekleyip ardından şekeri ekleyin ve çırpın.
Brownieyi porsiyonlayın ya da saklamak istediğiniz boyutlarda dilimleyin. Dilimlenen brownie buzdolabı poşetlerine ya da streç filme sarılır. Dondurucuda bu şekilde saklanabilir.
Brownie oldukça lezzetli çikolatalı bir kektir. İç kısmının akışkanlığı ile çikolata severlerin bir numaralı tercihleri genellikle browniedir. Genellikle sıcak tüketilmek tercih edilir. Hazır brownielerde aynı şekilde sıcak tüketime uygundur.
Browni bir çeşit çikolatalı kektir. 19. yüzyılda ABD ve Kanada'da ortaya çıkmıştır. 1907'de şimdiki halini almıştır.
200 gram tereyağı 1/2 su bardağı süt. 1,5 su bardağı un. 6 yemek kaşığı kakao.
Bir gün önceden yaparsanız daha nefis oluyor. bir gün boyunca sofra bezi sarılı dursun.
Suyla hazırlanan keklerin bir diğer özelliği de daha uzun süre tazeliklerini koruyabiliyor olmaları. İçerisinde süt ürünleri olmadığı için dayanma süreleri daha da uzun olabiliyor. Kek tariflerinizde su kullanacağınız zaman tarifte belirtilen süt ya da yoğurt miktarı kadar ilave etmenizi öneririz.
Keki yumuşak veya kuru yapan, tarifte kullanılan sıvı malzemelerdir. Kekin yumuşacık olması için tarifte verilen yağ oranına dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca pişirme süresi de uygun olacak şekilde ayarlanmalıdır. Kekin yağı az gelirse, olması gerekenden daha kuru ve sert olacaktır.
Keki yumuşak veya kuru yapan malzemeler elbette süt ve yağ gibi ıslak malzemelerdir. Yumuşak kek yapmanın püf noktaları doğru miktarda yağ kullanmak ve pişirme süresini doğru bir şekilde ayarlamaktır. Yağı az gelen bir kek normalden daha kuru ve sert olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri