Brüksel Lahanası Nasıl Saklanır? Brüksel lahanası pişirilmemiş, taze şekilde buzdolabında 5 gün kadar saklanabilir. Eğer uzun süreli saklamak isterseniz, Brüksel lahanalarını güzelce yıkayın. Ardından 3 dakika kaynar suda hafifçe haşlayın.
Bu şekilde bile birkaç günden fazla bekletilmemelidir. Yaprakları sararmış, pörsümüş ve tadında acılık olan lahanalar kesinlikle tüketilmemelidir. Zira bağırsakları bozabilir.
Brüksel lahanası soğuk hava ile depolanması Optimum depolama şartları 0 °C'de %95-100 bağıl nemde depolamadır. 0 °C'de en fazla 3-5 hafta depolanabilirler. Daha uzun süreli depolama yapraklarda kararmaya, parlak rengin kaybolmasına, çürümeye, buruşmaya ve kesilen sap diplerinde renk kaybına neden olmaktadır.
Brüksel lahanalarının taze olup olmadığını anlamak için poşetlerin üzerine son kullanma tarihini de yazabilirsiniz. Brüksel lahanalarını 12 aya kadar dondurucuda saklayın. Brüksel lahanası, dondurucuda 12 ay boyunca lezzetini ve dokusunu korumalıdır.
İlgili 45 soru bulundu
➽ Derin dondurucuda parça etleri 6-12 ay, kıymayı 3-4 ay, sakatatları 2-3 ay, tavuk ve hindi etini 3 ay, sucuk ve sosisi 1-2 ay saklayabilirsiniz. ➽ Kullanmak için derin dondurucudan çıkardığınız eti oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt raflarında bekletin. Çözünen etin 1-2 günde tüketilmesi gerekir.
A ve C vitamini açısından zengin olan Brüksel lahanası, beyin gelişimi açısından da faydalı bir besindir. Zihni açan ve dinçlik sağlayan bu besin dikkat dağınıklığı olan kişilere etkili olmaktadır. Salatada ya da yemeklerde tüketildiğinde, sinir sistemini kontrol altına alarak kişilerin daha sağlıklı olmasını sağlar.
Brüksel Lahanası Zararları
Gaz yapar. Fazla tüketimle mide rahatsızlığı olan kişilere olumsuz yan etkiler yaratır. İdrar yollarına zararı olabilir.
Ne Zaman Tüketilmelidir? Birçok sebze ve meyveyi artık her mevsimde bulabiliyor olsak da mevsim sebze ve meyvelerini tüketmenin sağlıklı olduğunu unutmamalısınız. Brüksel lahanasının asıl mevsimi ise kıştır. Ağustos ve mart ayları arasında sağlıklı ve lezzetli bir Brüksel lahanası tüketmek mümkündür.
Aşırı tüketim. Kalori değeri olarak düşük olan fakat besin değeri olarak yüksek olan Brüksel lahanasını bolca tüketebilirsiniz ancak gaz yapıcı özelliğinden dolayı özellikle ülser gibi mide rahatsızlığı yaşayanlar veya ishal sorunu olanlar dikkat etmelidir.
Brüksel lahanasının acı olmasının pek çok sebebi olabilir. En bilinenleri; yetiştiği hava şartları, boyutu ve mevsimi dışında tüketilmesidir. Brüksel lahanasının acılığını giderebilmek için, pişirmeden önce soğuk suyun içerisinde bir süre bekletilmesi, tadındaki acılığın azalmasını sağlayacaktır.
Brüksel lahanası ve Iceberg marul
Yaprakların arasında sizi bekleyen kir, çamur veya küçük böcekler olabilir.
Brüksel lahanasını suyun altında yıkayın ve sararan yaprakları temizleyin. Su kaynamaya başladığında lahanaları içerisine alarak 10-15 dakika pişirin. Çatalı brüksel lahanasına batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Pişen lahanaları tuz, tereyağı ve biber ile karıştırarak lezzetlendirin.
Brüksel lahanasını yıkayıp 10-15 dakika pişene kadar haşlıyoruz.
Lahananın kötü kokusunu gidermek için, haşlama suyuna elma kabukları ekleyebilirsiniz. Elma kabukları yerine 10 ml sirke eklemek de, kötü kokuyu bastırır. Lahananın kokusunu gidermek için kullanılan yöntemlerden biri de ekmek parçalarıdır.
Soru: Selamlar, tohumdan hasada kaç ay geekli acaba ? Cevap: Merhaba, derli toplu bitki 60 cm boylanır ve sayısız brüksel lahanası veren sürgünler verir. Sıkı baş yapan varyetenin lahana baş büyüklüğü 3 cm çapındadır. Ortalama tohum ekiminden 80-115 gün arasında olgunlaşır ve hasat imkanı verir.
Bir yıllık otsu bitki olan Brüksel lahanası, fide durumundayken lahanaya çok benzer. Ama sonra, gövdesi 60–90 cm'ye kadar boylanır, gövde üzerinde kalın sapların ucunda, koyu yeşil renkli, beyaz damarlı iri yaprakları uzar.
Tavada Brüksel Lahanası yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, terbiyeli yeşil mercimek çorbası, tavuklu fırın makarna, tavada brüksel lahanası ve fırın poşetinde kabak tatlısı son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
İki yıllık sebze grubunda yer almaktadır. İlk yıl yenen kısmını ikinci yılda ise tohumlarını meydana getirmektedir. Anavatanı Avrupa'dır.
BRÜKSEL LAHANASINI TÜKETİRKEN DİKKAT
Kan sulandırıcı alıyorsun. Diğer bazı turpgil sebzeler gibi, Brüksel lahanası da kanınızın pıhtılaşmasına yardımcı olan K vitamini bakımından yüksektir. Kan sulandırıcı denilen bir ilaç kullanıyorsanız, çok fazla K vitamini olması gerektiği gibi çalışmasını engelleyebilir.
Brüksel lahanası, beyaz/kırmızı lahana: ''Sulforafen'' içeren bu sebzeler yağ yakıcı enzimlerin ortaya çıkmasını sağlar. Bu sebzeler karın yağlarını yakmaya yardımcıdır.
Kalp sağlığını korur. Sindirimi hızlandırır. Göz sağlığını koruyan Brüksel lahanası, tansiyonu düşürür.
1 porsiyon Bürüksel lahanası; 60 g kalori içerir. 4 g lif ve 0,3 g yağ içermesinden dolayı zayıflamak isteyenler için hem tokluk sağlar hem de diyetin kalorisini düşürür.
Havuç, tatlı patates, kuşkonmaz, brüksel lahanası, lahana, enginar gibi lif bakımından zengin yiyecekler, sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olarak sizi kabızlık gibi problemlere karşı korurlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri