Ürünün üretim aşamasından sonraki ilk hali yeşil renk tonundayken bekledikçe kuruyan Saf Bıttım sabunu sarımtırak renk almaya başlar bu durum tamamen doğal bir oluşumdur. Sabun yapısında bozulma,küflenme vs.gibi oluşumların olabilmesi mümkün değildir,Sabun bekledikçe yoğunlaşan yapıya sahiptir.
Yapım aşaması tamamlanan ve kullanıma hazır olan sabunun rengi bir süre sonra biraz açılabilir. Bunun sebebi, Bıttım sabununun içindeki suyun kurumasıdır. Su, zamanla buharlaşır ve yok olur. Hakiki sabunu anlamanın bir yolu bu rengi kontrol etmektir.
Hakiki bıttım sabunu ilk üretildiğinde yeşil renk de olurken zamanla bekledikçe rengi sarı renge döner.
Doğal sabunla ilgili en çok merak edilen soruların başında doğal sabun nasıl anlaşılır sorusu gelmektedir. Doğal sabunlar içeriğinde hiçbir kimyasal kullanılmaz, rengi ve kokusu itibariyle doğal olduğu anlaşılabilir. Bu nedenle güvenilir üretim yapan yerlerin sabunlarını tercih etmek önemlidir.
Bıttım sabunu cilt bakım ürünü satan mağazalardan ve aktarlardan temin edilebilir. Bu sabunu online satış mağazalarından tekli ve set olarak sipariş etmek de mümkün.
İlgili 45 soru bulundu
Gerçek bıttım sabununda yüksek miktarda bıttım bitkisinin yağının bulunduğunu belirten Yurtsever, bu sabunun renginin yeşil olduğunu kaydetti. Yurtsever, bıttım bitkisinin bir nevi yabani Antep fıstığı olduğunu, dağ ve ormanlarda doğal ortamda yetiştiğini aktardı.
Egzama, mantar ve kepek gibi cilt sorunlarını geçirmesiyle meşhur olan Bıttım sabunu, Siirt ile özdeşlemiş durumdadır.
Sabun Testi:
Sabun çözeltisini 30 saniye bekleterek köpük seviyesine bakılır. Sonra bir pipet ya da damlalıkla % 4 lük CaCl2 çözeltisinden 4 damla ilave edilerek 15 saniye çalkalanır. Yine 30 saniye bekletilir. Bu noktada CaCl2'ün köpük üzerinde nasıl bir etkide bulunduğu incelenir.
Kaliteli ve doğal sabun içinde bulunan maddeler ile anlaşılan bir üründür. Doğal sabun; cildi tahriş etmemeli, ağır kimyasallar ve palmiye yağı içermemeli, cildi nemlendirmeli, düz bir yüzeye sahip olmalı, bunun yanında doğal antiseptik ve gliserin içermelidir.
Satın alacağımız sabunun doğal sabun olup olmadığını anlamanın en iyi yolu etiketinde şu içeriklerin yer alıyor olması: Su, doğal yağlar (badem, papatya, defne vb), Sodyum Hidroksit/Kostik (NaOH), tuz (NaCl) ve gliserin. Doğal sabun ile ilgili yaşanabilecek potansiyel sorun yüksek ph değerine sahip olması.
Lavanta, bıttım, keçi sütü, kayısı, kükürt ve papatya sabunu gibi pek çok çeşitte ürün bulunmaktadır. Doğal sabun ürünlerinin raf ömrü ne kadardır? Üretilen doğal sabunları, saklama koşullarınıza bağlı olarak 1-2 yıl boyunca saklayabilirsiniz.
Bıttım sabunu, ciltteki ölü hücreleri temizler, cildi nemlendirir, sivilce, egzama, kaşıntı gibi cilt sorunlarını gidermeye yardımcı olur. Ayrıca, saç dökülmesini önler, saç derisini besler, kepek ve saç dibi sorunlarını giderir.
Bıttım sabunu sarı-yeşil renkte olan geleneksel yöntemlerle üretilen bir sabun çeşididir.
Bıttım sabunu saç çıkarma özelliğine sahiptir. Fakat düzenli olarak ve uzun süre kullanılması halinde faydalı olabilir.
Ezilmiş ve yoğrulmuş bıttımlarda ki yağlı karışım karıştırıldıkça su buharı yüzeyden buharlaşırken; bir miktar su yüze çıkar ve alınıp bir kaba konulur. Yağlı çözeltiden su yüzeyine çıkmaya devam ettikçe bu işlem devam edilir. Bu işlem bittikten sonra kazanda kalanlar atılarak kazan temizlenmeye alınır.
Bıttım sabununu kullananların hepsi yüzde tüylenme yapmadığını belirtmişlerdir. Bıttım sabunu kullananlar bu sabunun yüz tüylerinde her hangi bir artış olmadığını söylüyorlar. Ayrıca, bıttım sabunu hakkında yapılan araştırmalarda yüzde tüylenme yaptığına dair bir bulguya rastlanmamıştır.
Rengi taze yapıldığında koyu yeşil, kurumaya başladığında yavaş yavaş kahverengi olur.Kokladığınız zaman mutlaka Keskin defne kokusu almalısınız. İlk aldığınızda 100 gram olan kalıp 1 ay sonra 90 grama kadar düşer.Düşmüyorsa kimyasal vardır.
Yüz sabunu satın almadan önce ilk olarak cilt tipinize uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Yağlı bir cilde sahip olduğunuzu düşünüyorsanız yağsız sabunları kullanabilirsiniz. Yağsız ciltler için özel olarak tasarlanan yüzü kurutmayacak nemlendirici özellikli sabunlarla yüzünüzü yıkayabilirsiniz.
O kostik sağlıklı bir şey değildir. Biz mümkün olduğunda sabunlarımızda az kullanırız. Ama birçok üretici kostiği sabunda bolca kullanır. Çünkü sabunu köpürten kostiktir.
İyi yapılmış doğal sabunların PH değerlerinin 8.5 ile 9 arasında olması gerekir.
Doğal sabuna köpük vermek istiyorsanız elinizde fazla seçeneğiniz yok. En iyi köpük veren yağ Hindistan cevizi yağıdır. Hindistancevizi yağı ile birlik te kullanacağınız hint yağı size bol köpüklü bir sabun verecektir. Hindistancevizi yağı ve hint yağı dışında palm çekirdeği yağıda sabuna köpük özelliği katmaktadır.
Bıttım Sabunu 1 Kg (9 Kalıp)
Saf bıttım sabunu %100 olarak ve %50 zeytinyağlı bıttım sabunu olarak iki türü bulunur. Saf Bıttım Sabunu rengi bıttım yağından dolayı açık yeşil (sarıya yakın- üstteki fotoğraf) renkte olmaktadır; Zeytinyağlı olan bıttım sabunu ise sarı ve yeşil olmak üzere iki çeşittir.
%100 Doğal Kostiksiz MEŞE KÜLÜNDEN Tamamen Doğal BITTIM Sabunu TEK ADET. Doğal bıttım yağı, meşe külü ve kaya tuzu içeriği ile vücuttaki mikropları kırar ve başta sedef, egeme gibi çeşitli deri hastalıkları iyi gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri