Cam, mümkün olduğunca koyu renk olup, maruz kalınan ışığı da en az %50 oranda azaltmalıdır. Bunun yanı sıra gözlük camının kaliteli olduğu, gözlük takıldıktan sonra dikey çizgiye odaklanıp odaklanmadığı ile de anlaşılabilir. Dikey çizgiye odaklanıyorsa gözlük camının kaliteli olduğunu söyleyebiliriz.
Gözlüğü taktığınızda bulanık görmemelisiniz ve detaylar kaybolmamalıdır. Gözlük alırken camların boyama ve mika olup olmadığına, camda çizik, kabarcık ve eğrilik bulunup bulunmadığına dikkat edilmelidir. Satın aldığınız güneş gözlüğünün camının UV tabakalı ya da polarize olup olmadığını araştırmanızda fayda vardır.
Sahte Gözlük Nasıl Anlaşılır? Tıpkı güneş gözlüklerinde olduğu gibi optik gözlüklerde de orijinallik sorgulamasını CE sertifikası, varsa UV filtresi ve marka etiketi ile anlayabilirsiniz. Ayrıca, optik gözlüklerde mutlaka garanti belgesi bulunmalıdır.
Bütün orjinal güneş gözlüklerinin camlarının içerisinde markanın logosu yer alır. Kaliteli güneş gözlüğü saplarının içlerinde, burun aralığı üzerinde ya da altında da marka logosu bulunabilir. Logolar oldukça küçük olabilirler fakat dikkatli baktığında onları mutlaka görebilirsin.
Birçok güneş gözlüğünün üzerinde UV400 şeklinde bir ibare içeren etiket görürsünüz. Hem UVA hem de UVB ışınlarını engelleyen 'UV 400' etiketine sahip bir güneş gözlüğü, gözlerinizin ve göz kenarlarındaki hassas derinin sağlıklı kalmasına yardımcı olur ve buna ek olarak size rahat bir görüş sunar.
İlgili 42 soru bulundu
Güneş gözlüğünü elinize alın ve buruna yerleştirilen aparatların altına bakın. Ray-Ban güneş gözlüklerinde gözlüğün bu bölgesinde RB şeklinde oyulmuş bir Ray-Ban logosu vardır. Bu logo baktığınız gözlükte yoksa o gözlük sahtedir. Ray-Ban gözlük camının üst tarafında da lazerle işlenmiş “Ray Ban” yazısı bulunur.
Göz sağlığının korunması için en temel işleve sahip olan UV camın bütün güneş gözlüklerinde bulunması gerekir ancak polarize filtreli cam bir tercihtir. Güneş gözlüğünde polarize camın bulunmaması göz sağlığının bozulmasına neden olmaz fakat UV koruması olmayan bir gözlük kalıcı göz hastalıklarına sebebiyet verebilir.
Camın rengi homojen (her yerde aynı) ya da grade olmalıdır. Gözlüğü taktığınızda bulanık görmemelisiniz, detaylar kaybolmamalıdır. Gözlük camından bakarken gözlüğü hareket ettirdiğinizde görüntü hareket etmemelidir (numarasız camlarda). Camların üzerinde güvenilir tescil bilgisi olmalıdır.
Gerek sapı gerekse sapının iç kısmında mutlaka yer almaktadır. Seri numarasıyla birlikte logo ve isim de yer alıyorsa gözlüğün orijinal olduğunu buradan anlayabilmeniz mümkün olmaktadır.
Tek Gözlük Yöntemi
Gözlüklerinizle parlak, yansıtıcı bir ışık kaynağına (örneğin cam, su veya cilalı metal) bakın. Başınızı yaklaşık 60 derece yana eğdiğinizde ışığın yoğunluğu artıyorsa, yani hafif bir kararma oluyorsa polarize güneş gözlüğü takıyorsunuz demektir.
Gözlük dikkatli bir şekilde incelendiğinde, gözlüğün iç kısmında yazılı olan 3 sayı gözlemlenir. Bu sayılardan ilki, gözlüğün enini ifade eder. İkinci sayı ise gözlüğün köprü boyutu yani ekartmanı belirtmektedir. En son yazan sayı ise, gözlüğün sap uzunluğunu ifade etmektedir.
Atasun Optik'ten satın aldığınız tüm güneş gözlükleri orijinal olup 2 yıl ürün garantisi ve orijinal kutu ve aksesuarları ile tarafınıza gönderilmektedir.
Polikarbonat camlar geleneksel camlardan daha ince, daha hafif ve darbelere karşı 10 kat daha fazla dayanıklıdır. Ayrıca polikarbonat camlı güneş gözlükleri zararlı güneş ışınlarına karşı %100 UV koruması sağlayabilir.
Gözlük camı seçiminde kişinin alışkanlıkları, beklentileri, yaşı, kullanılan ortam veya iklim, kişinin günlük aktiviteleri, ışığa hassasiyeti, yapılacak gözlüğün cinsi (uzak, yakın, multifokal), recetesi ve doktorun tavsiyesi üstünde durulması gereken özelliklerdir.
Polarize cam ise UV ışınlarını engellemez ve yerden ya da farklı yüzeylerden gelen yansımaları filtreler. Başka bir deyişle güneşten gelen zararlı ışınlardan korunmak için organik cam muhafazası polarize cam ise tercihtir.
Güneş gözlüğünün polarize olup olmadığını anlamak için cep telefon ekranınızdan destek alabilirsiniz. Telefonun ekranı açıkken gözlüğü yataydan dikey konuma getirdiğinizde ekranda kararma ve renk değiştirme varsa gözlük polarize demektir. Polarize gözlük görüşünüzün net olmasını sağlar.
Gözlüklerinizde mavi ışık filtreleyen mercek olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız, ambulans üzerindeki ışıklar gibi yanıp sönen mavi ışık kaynaklarına bakın. Mavi ışığın yanıp söndüğünü göremiyorsanız, gözlükte mavi ışık merceği etkili demektir.
London&London eyewear ürünlerinde %100 saf titanyum kullanarak güneş gözlüğü ve optik çerçeve üreticilerinden biridir. ürünlerini en üst kalitede üreten bir gözlük firmasıdır. Herkesin kullanabileceği kaliteli ve model çeşitliliği sunan gözlük markasıdır.
Polikarbon, güneş gözlüğü camı için göze çarpan güçlü bir plastik malzemedir.
Gözlük seçerken camının rengine mutlaka dikkat etmek gerekir. Görüntü kalitesini, ışık yoğunluğunu, kontrast algılamayı ve renk algısını bozmayacak özellikte gözlük camı seçilmesi önemli. Kahverengi-Amber Camlar: Günlük genel kullanıma uygun, kontrastı ve derinlik hissini artırıp, renk algısını bir miktar azaltır.
Güneşin ultraviyole (UV) ışınlarından korunmak için kullanılan güneş gözlüğü camlarının hepsi farklı derecelerde etkilidir. Ultraviyole ışınları bloke edebilmesi için bir gözlükten beklenen minimum değer UV400 korumalıdır. Güneşin zararlı ışınlarından olan UVB ve UVA gözlük camı tarafından bloke edilebilmelidir.
Bu nedenle henüz denemeyen insanlar “Polarize güneş gözlüğü baş ağrısı yapar mı?” sorusunun cevabını merak eder. Güneş gözlüğü kullanmaya alışkın olmayan insanlar için polarize gözlüğün ışığı dengeleyici etkisi ilk başta hafif baş ağrısı yapabilir.
Polarize camın avantajları nelerdir? -Yansımaları giderdiğinden su yüzeyi gibi durağan olmayan yüzeylerde görüşü keskinleştirir. Kaliteli bir görüş sağlar. -Işığa karşı hassas gözlere en iyi çözümdür.
Göz sağlığı açısından UV400 camlar polarize camlardan daha önemlidir. Her ikisi de faydalı olsa da, UV radyasyonu gözler için daha zararlıdır ve zamanla daha ciddi hasara neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri