Kuzu eti, buğday ruşeymi, tuzsuz kabak çekirdeği, kaju fıstığı ve doğal kakao tozu en fazla çinko içeren besinlerdir. Çocuğunuzun beslenmesinde bu besinlere yer vermek boy uzamasını destekleyecektir.
Kan şekerini dengelediği bilinir. Bu da tatlı ihtiyacınızı minimuma indirir. Kalp ve damar hastalıklarınına yakalanma oranını yüksek ölçüde azaltır. Büyüme ve kemik gelişimi için son derece etkili olduğu söylenen ruşeym yağı gelişme çağındaki çocuklara verilebilir.
Bebek 8 aylık olduktan buğday rüşeymi ek gıda olarak verilebilir. 1 yaşından sonra sadece ısıtılarak değil çiğ olarak da ruşeymi tüketilebilir. Gerek sindirim sistemine olan faydası gerek omega ve b vitamini deposu olması nedeniyle ruşeym, bebeğin gelişimi açısından oldukça önemlidir.
Ruşeymin içerisinde buğdayın içerisinde bulunandan birkaç kat daha fazla lif bulunuyor. Bu yüzden sindirim sistemine destek oluyor. Doymamış yağ asitlerince yüksek olması nedeniyle kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Belli oranlarda tüketildiği sürece tok tutuyor ve zayıflamaya yardımcı oluyor.
İlgili 15 soru bulundu
İçerdiği lif sayesinde tokluk hissi verir ve geç acıkmanızı sağlar. Diyet ürünleri ve unlu gıdalarda, lifli yapısından dolayı doyurucu özelliği artırır. Dokuların hasar görmesini engeller ve bu faydasından dolayı sporcuların tükettiği bir gıdadır. Kas oluşumunu hızlandırır ve bağışıklığı güçlendirir.
Ruşeymin 100 gramı 366 kaloriye sahiptir. Lif ve sağlıklı yağlar ile beraber bitkisel protein açısından yüksek bir besindir. Aynı zamanda iyi bir magnezyum, folat fosfor, potasyum, tiamin, ve çinko kaynağıdır. Ayrıca ruşeym, antioksidan özellikleri bulunan E vitamini açısından da zengindir.
Ruşeym - Buğday Özü (+8 ay - 100 g)
Bir yaşından sonra çiğ (pişirilmeden) tüketilebilir. Raf ömrü 1 yıldır. Şeker 7,14 g (Ürüne özel olarak şeker eklenmemiştir. Bu değer diğer bileşenlerden gelen şeker miktarını gösterir.)
- Buğday ruşeymi 8. aydan itibaren bebeklerin yiyeceklerinin içerisinde yer alabilir. Yalnız 1 yaş öncesi pişmiş tüketmek gerekir. 1 yaş sonrası çiğ de tüketilebilir.
Lif içeriğinin yüksek olması sayesinde uzun süre tokluk verir, kolesterol düzeyinin düşürülmesine etkili olur, kan basıncını dengeler ve kalbi korur. Antioksidan içeriği sayesinde, yaşlanma etkilerini geciktirmeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur.
İşte bebekler için ruşeymin faydaları: Protein kaynağıdır. Vitamin ve mineral açısından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Saklama Koşulu: Kuru ve serin yer, tercihen buzdolabı. İçerik ve alerjen bilgileri bilgi amaçlı olarak yer almaktadır. Ürün içerik ve alerjen bilgileri sürekli güncellenmektedir ancak en doğru bilgilere ürün ambalajından ulaşabilirsiniz.
Bu şekilde yarım saat daha mayalandırın. İkinci mayalanma süreci bittikten sonra üzerine keskin bir bıçak yardımı ile kesikler açın, zeytinyağı sürüp keten tohumu, ay çekirdeği içi veya yulaf kepeği gibi dilediğiniz malzeme serpin. 200 derecede ısıtılmış fırında, 40-50 dakika kadar pişirin.
Buğdayın hayat kaynağı olan organik buğday ruşeymi, buğdayların en tepesinde bulunur. Buğdayın en üstünde embriyo olarak adlandırdığımız tohumun üremesi ve çimlenmesini sağlayan kısım olan buğday ruşeymine bu sebeple buğdayın hayat kaynağı diyoruz.
Buğday ruşeymi pek çok farklı şekilde tüketilebilmektedir. Ruşeymler süt, yoğurt, kefir türü süt ürünlerinin içerisine karıştırılarak yenebilir ya da yulaf lapası gibi pişirilerek de tüketilebilmektedir. Aynı zamanda toz haline getirilen rüşeymler ekmek yapmak için de kullanılabilir.
Rüşeym; sağlıklı bir lif kaynağıdır, aynı zamanda folik asit, çinko ve demir gibi mineral içeriğine de sahiptir. Doymamış yağ içeriği sayesinde de, hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur. Tahıl kaselerinde, salatalarda, smoothie'lerde ve ekmeklerde, aklınıza gelebilecek pek çok tarifte kullanılabilir.
Evde, Dolapta Ruşeym Nasıl Saklanır? Rüşeym, paketi açıldıktan sonra serin ve kuru bir ortamda saklandığında daha uzun ömürlü olacaktır. Eğer kavanoz içinde muhafaza etmek isterseniz; kullanımdan sonra kapağının kapalı olmasına dikkat etmelisiniz. Hava aldığı takdirde, nemlenme ve bozulma meydana gelecektir.
▪
İsteğe göre ruşeym, lapa ocaktan alınmadan 2 dk önce eklenip bir miktar pişirilerek de servis edilebilir.
Dolayısıyla ruşeymin içinde bulunan yağlar, tam buğday ununun ömrünü kısaltır. Bu yüzden içinde ruşeym barındıran tam buğday unlarının raf ömürleri çok kısadır ve satın alındıktan sonra buzdolabında saklanması gerekmektedir. Taş değirmen unlarının raf ömürleri 2-3 aydır. Buzdolabında bu süre 5-6 aya çıkabilir.
Süper Kritik Karbondioksit (SC-CO2) Ekstraksiyonu yöntemi ile üretilmiş Buğday Ruşeym Yağı, Gluten içermemektedir. Kullanım Bilgisi : Yetişkinler için günde 1000 mg lık yumuşak kapsüllerden 3 adet alınması önerilir. 4-10 yaş grubu çocuklar için 500 mg' lık kapsüllerden 3 adet tüketilmesi önerilir.
Ruşeymli Tarhana (8.
Tarhana 1,5 çay bardağı su ile tercihen 5-10 dk bekletilir. Sulu tarhana, rüşeym ve zeytinyağı tencereye alınır. Hafif ateşte karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra 2 dk daha pişirilerek nane ilavesiyle bebeğe afiyetle yedirilir.
Organik Buğday Ruşeymi Nedir? Buğdayın hayat kaynağı olan organik buğday ruşeymi, buğdayların en tepesinde bulunur. Buğdayın en üstünde embriyo olarak adlandırılan tohumun üremesi ve çimlenmesini sağlayan kısım olan buğday ruşeymine bu sebeple buğdayın hayat kaynağı diyoruz.
Buğday Ruşeymi 300 gr., buğdayın en tepesindeki kısımdır. Ruşyemi, buğdayın tohumunun üremesini ve embriyonun oluşmasını sağlayan kısmıdır. Bu karışımı yemeklere, çorbalara, bebek ve çocukların tüketeceği besinlere ekleyerek besin değerlerini arttırabilirsiniz. SELVA GIDA SAN.A.Ş.
Ruşeym; buğdayın özü demektir. 1 ton buğdayın işlenmesi sonucunda sadece 1 kg ruşeym elde edilir. İnsan vücudu için gerekli olan besin öğelerinden yüksek oranda lesitin, protein, çinko, manganez ve krom içermektedir.
Doğalsan Buğday Ruşeymi ürününü Migros Sanal Market'in Form reyonundan satın alabilir, tek tıkla online sipariş verebilir, ödemeyi online olarak ya da kapıda kredi kartı ile gerçekleştirebilir, ürününüzü aynı gün içinde teslim alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri