- Buharda pişirme: Özellikle ek gıdaya yeni geçen bebeğin için tercih edebileceğin bir yöntem. Buharda pişirme ile sebzelerin besin değerleri en iyi şekilde korunur. Ayrıca bu yöntem sayesinde sebzeler yumuşacık olacak, bu sayede BLW'de kullanabileceğin parmak gıdalar da elde edebilirsin.
Yüzyıllardır Uzakdoğu'da en çok tercih edilen pişirme tekniklerden olan buharda pişirme, metabolizmayı güçlü kılıyor ve sindirimi kolaylaştırıyor. Hazımsızlık gibi sorunları da tamamen ortadan kaldıran bu yöntemle besinler içerisinde bulunan bakteri ve mikroplar da tamamen ölüyor.
Buharda pişirme faydaları diğer yöntemlere kıyasla oldukça fazladır. İçeriğinde hiç yağ olmadığından daha sağlıklı bir yöntem olarak tercih edilmektedir. Bu yöntem ile pişirilen yemeklerin içeriğindeki bakteriler ölmekte ve yararlı içerikler de haşlamada olduğu üzere suya karışmadan besinin içerisine hapsedilmektedir.
Günümüzde en sağlıklı pişirme yöntemi olarak buharda pişirme tavsiye edilmektedir. Buharda pişirme tekniği sayesinde birçok yemek, ek bir malzemeye ihtiyaç duyulmadan, minimum kalori miktarıyla oldukça lezzetli şekilde pişirilebilir.
İlgili 43 soru bulundu
Buharda pişirme yöntemi balıklar ve sebzeler için kullanılabilecek en sağlıklı pişirme tekniklerinden biridir. Buharda pişirme ile besin içeriğindeki nişasta yumuşar ve sebzelerin yumuşak hale gelmesi sağlanır. Böylece sindirim kolaylaşır, besin rengi, dokusu, görünümü ve kokusu değişmez.
Karnabahar, havuç, brokoli, pazı, enginar, bezelye, patates, fasulye, bakla, börülce, kabak, domates ve kuşkonmaz gibi sebzeler buharda pişirilmek için idealdir. Buharda haşlama sebze şeklinde pişirilen bu sebzeler, daha sonrasında sade olarak ya da lezzetli soslarla tatlandırılarak da servis edilebilir.
Çorba veya püre yapıyorsan, buharda pişirme yerine haşlayarak da besinleri tüketebilirsin. Bunun nedeni; zengin antioksidanlar, C vitamini ve faydalı içeriklerin geçtiği kaynayan suyun tüketilmesidir. Fakat sebzeleri yemeklerle birlikte servis edeceksen, buharda pişirmeyi tercih etmelisin.
Çoğu sebze çeşidi buharda pişirilebilir. Örnek olarak patates, kabak, karnabahar, brokoli, havuç, kereviz, yeşil ve kırmızı biber, patlıcan, taze fasulye, taze bakla, kuru soğan, brüksel lahanası, pancar, bal kabağı, enginar ve taze börülce gibi bir çok sebze sayılabilir.
Havucun tavsiye edilen, en sağlıklı tüketim şekli çiğ olarak yemek; ancak bunun yanı sıra buharda, haşlama ve fırınlama gibi pişirme yöntemleri de ideal tercihler arasında yer alıyor. Havucu doğradıktan sonra: 7-9 dakika haşlayarak. 10-13 dakika buharda pişirerek.
Buharda pişirme bir diğer adı ile steaming buharda pişirmeye verilen isimdir. Yiyecekleri buharda pişirmek hızlı, yumuşaktır ve tonlarca ekipman veya deneyim gerektirmez.
Buharlı fırın pişirme jambon, sığır eti gögüs, sığır omuz vb. Gibi çeşitli etler için iyidir. Buhar, etin liflerinin gevşemesine ve yumuşak olmasına yardımcı olur, ancak parçalamadan. Hindi ve tavuk gibi kümes hayvanları oldukça zayıftır ve buhar, etin sulu ve nemli olmasına yardımcı olur.
Buharlı koltuk yıkama, koltuk yıkama yöntemlerinden bir tanesidir. Bu işlem özel bir makine ile sağlanmaktadır. Bu temizlik işleminde makinemiz 150-170 derece sıcaklığında buhar üretmektedir. Bu buhar koltuk kumaşlarında bulunan kir ve lekeleri kolayca çözmektedir.
Buharda patates için bir tencerede su kaynatılır ve içerisine buharlı pişirme süzgeci yerleştirilir. Kabukları soyulup küp küp ya da istenen şekilde doğranan patatesler süzgece konur. Yaklaşık 8 ila 10 dakika buharda haşlanan patatesler servise hazır hale gelir.
Tencereye su koyup kaynatın. Tencereyi ocaktan almadan üzerine süzgeci ya da buharda haşlama aparatını yerleştirin. Haşlayacağınız besinleri yıkayın ve soymanız gereken sebzeler varsa soyun. Daha sonra, kolay haşlanmaları ve iyice yumuşamaları için ürünleri küçük parçalara ayırın ve aparatın üzerine yerleştirin.
İçme suyunu bir tencerede kaynatıp, üzerine yerleştirdiğimiz buhar sepetinin içine meyveleri koyduktan sonra yine bebeğin dişlemekteki yetkinliğine bağlı olarak yeterli yumuşaklığa gelinceye kadar, ortalama 7-10 dakika civarında buharda pişiriyoruz.
Patatesler küp küp doğranır. İsteğe göre az sıvı yağ ve baharatlarla bir kabın içinde harmanlanır. Tavanın içerisine az yağ konur ve patatesler kendi buharıyla pişirilir Çok kolay ve lezzetli bir tarif . AFİYET OLSUN.
Buharda mercimek ve diğer tahılların pişirilmesi
Mercimek nasıl buharda pişirilir: 1 tutam sebze sosu karıştırılmış kırmızı mercimek ve bir tutam tuz yeterlidir, malzemeleri uygun bir fırın tepsisine koyun. 13-15 dakika boyunca Tam Buharda 100 ° C buhar, Tamam!
Sebzeler ince uzun kesilerek boydan 3e bölünür. Buhar aparatına sebzeleri yerleştiriyoruz. ( bu aparatı ikeadan bulabilirsiniz) tencereye az miktarda su koyuyoruz (aparata değmeyecek kadar). 7 dk süreyle sebzelerimizi pişiriyoruz. Bu sırada sarımsakları ezip yoğurt ile karıştırıyoruz.
Bir kabın içerisinde su ısıtılır ve çelik bir sepete veya tencereye tavuklar doldurulur. Su ısıtılır, ısınan suyun buharı ikinci kaba temas ederek tavuğu pişirir. Pişirme tekniğinin ısı iletkeni buhar olduğundan dolayı yağa ihtiyaç duyulmaz.
Sebzelerin yanı sıra etler de buharda pişirilir ve çok da lezzetli olur. Et pişirme yöntemleri arasında yer alan buharda pişirme yöntemiyle kırmızı et, balık ve tavuk eti aynı sebzeler gibi buharda kolaylıkla pişirilebilir.
Yumurta pişirmenin en doğru yöntemi ise buharda pişirmedir. Yumurtayı buharda pişirmek için bir aparatınızı yoksa benmari usulü pişirmeyi deneyebilirsiniz. Uzmanlara göre bu yöntemle pişen yumurta besin değerini kaybetmiyor. Buharda yumurta pişirmenin süresi ise maksimum 12 dakika olmalı.
Düdüklü tencere için üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip kapağını kapatın ve buharı çıkmaya başladıktan sonra 20 dk pişirin, Normal tencere için üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin, Tuzunu ekleyip karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin.
25-30 dk. Kadar pişirin. Şimdiden Afiyet olsun.
17. STEAMING: Buharda pişirme.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri