Çoğu bulaşık makinesi deterjanı içerisinde az miktarda olsa parlatıcı içeriği bulunur. Ama yine de daha iyi kuruma ve su lekesiz bulaşıklar için normal parlatıcı kullanılmalıdır.
Kullandığınız tabak, çatal, kaşık ve bardak gibi birçok mutfak eşyasının makineden çıktığında temiz, lekesiz ve kuru olması için bulaşık makinesi parlatıcısı şart.
Bu bağlamda özellikle bulaşık makinesi parlatıcısı kullanımı önemli bir konudur. Bulaşık parlatıcı çeşitlerini doğru ve uygun şekilde kullanmazsanız bulaşıklarınız ışıl ışıl bir görünüme sahip olmaz. Özellikle çatal, kaşık, bıçak gibi metal araçlarınızda mat bir görüntü oluşur.
Parlatıcı kullanılmadığında ise su damlacıkları cam ve diğer materyallerden elde edilen ürünlerin üzerinde kalıyor. Sonrasında yüksek ısıda kurutma fonksiyonu devreye girince o damlacıklar bulaşıkların üzerine işliyor diyebiliriz.
Bulaşık parlatıcı, sudaki kirecin bulaşıklar üzerinde bıraktığı lekelerin engellenmesini, bulaşıkların üzerinde tortu kalmamasını sağlar. En önemlisi de, parlatıcı, bulaşıklarınızı cam aşınmasına karşı korur.
İlgili 27 soru bulundu
Daha Parlak Bulaşıklar
Eğer sıvı deterjan kullanırsanız da mutlaka parlatıcı eklemelisiniz. Su lekelerinden korunmak ve eşyaların ışıltılı yapısını korumak ancak doğru ürün seçimleri ile mümkün.
Bu nedenle bulaşık makinesi parlatıcısı yerine elma sirkesi kullanabilirsiniz. Sirke ve limon tuzu karışımı bulaşıklarınızı temizlemeye ve parlatmaya yetiyor. Bulaşıklarınızı sağlıklı bir şekilde yıkayabilmek ve iyi bir şekilde temizlemek istiyorsanız sirke ve limon tuzu karışımını kullanabilirsiniz.
Makinenizin ön kısmındaki tuşların olduğu bölümde yer alan parlatıcı ışığı yanıyorsa, haznedeki parlatıcı bitmiş olabilir.
Bulaşık makinesine tuz koymazsanız makineniz bu durumdan zarar görmez. Fakat makineye tuz eklediğinizde bulaşıklarınızın temizliği ve zarar görmemesi kapsamında verimli kullanım sürecini derhal hissedersiniz. Bu nedenle uzmanlar bulaşık makinesi tuzunun her durumda kullanılmasını tavsiye ederler.
Bulaşık makinenizin programı sona erdikten sonra, fazla buharın dışarıya çıkması için bulaşık makinesinin kapağını bir süre açık bırakın. Daha modern makineler bunu iç fanları sayesinde kendiliğinden yapar. Bardaklarınızı makineden çıkarmadan önce bulaşık makinesinde soğumalarını bekleyin.
Tuz kullanımı gerekliliği
Tuz haznesi boş olduğunda ışık yanabilir. Üçü bir arada deterjan kullanıyorsanız tuz eklemenize gerek yoktur. Servis, ürün kurulumu için geldiğinde tuz kullanmanızı önermediyse, hazneye tuz eklemesi yapmanıza gerek yoktur.
Bulaşıklarda parlatıcı kullanılması durumunda , bulaşıkların yüzeyinde kalmamaktadır.Bu işlemi bulaşık makinesinde son durulama suyunu 70℃ kadar getirmesinden sonra, parlatıcı alım işlemi gerçekleşir. Son durulama sonrası bulaşık makineisnde program akışında kurutma aşamasına geçilir.
Bulaşık makinenizin bulaşıkları kurutmamasının ilk nedeni bulaşıklar ve sepet telleri arasındaki gizli yerlerde biriken sudur. Bulaşıkları yerleştirirken nesneler arasında yeteri kadar boşluk bıraktığınızdan emin olun. 2. Parlatıcı seviyesini kontrol edin, gerekirse parlatıcı haznesini doldurun.
Parlatıcı eklemek için makinenin kapağını açın. Deterjan koyduğunuz bölmenin yanında bulunan parlatıcı kutusunu açın. "Max" yazan seviyeye kadar parlatıcı ilave edin ve kapağı kapatın. Işık hemen sönmeyebilir, 1-2 yıkama sonrasında sönecektir.
Bulaşıklarınızın iyice temizlenmemesine neden olan sert su, bulaşıklarda leke bırakır ve mutfak aletlerine zarar verir. Bulaşık makinesi tuzunun, bulaşık makinenizdeki sert suyu yumuşatarak bulaşıklarınızın temiz olmasını sağlaması ve çizilmesini önlemesi, bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar sorusuna bir cevap oluyor.
Sıvı teknolojisi sayesinde çok hızlı çözünen ve düşük sıcaklıklarda da çok iyi sonuç veren Fairy Platinum Bulaşık Makinesi Kapsülü, cam ve metaller üzerinde parlatıcı özelliğe de sahiptir.
Makinenin tuz haznesine konan bulaşık makinesi tuzunun ömrü suyun sertliğine bağlıdır. Bu nedenle haznenin belli periyotlarla kontrol edilmesi gerekir. Satın aldığınız bir paket bulaşık tuzu ortalama 2-3 ay gidecektir.
Sofra tuzu, sodyum klorürden oluşurken, bulaşık makinesi tuzu genellikle sodyum klorid ve sodyum karbonat karışımıdır. Bulaşık makinesi tuzu, bulaşıkların ve bulaşık makinesinin ömrünü uzatmak için tasarlanır. Bulaşık makinesi tuzu kullanılmazsa ne olur sorusuna en güzel cevap mutfak aletiniz bozulur olacaktır.
Diğer yandan bulaşık makinesi içerisinde herhangi bir yerde tuz olup olmadığı da incelenebilir. Bardakları, Tabakları Makine Neden Çizer? Özellikle hazne tam olarak kapanmamış ise ya da yanlış tuz dökümü gerçekleşmişse bu sebepten dolayı bardak ve tabaklar çizilir.
Bulaşık makinesi, programın bitiminden birkaç ila birkaç düzine dakika önce açılabilir. Bulaşık makinesi program süresi sona ermesinden 7 dakika sonra ön kapağı kapatabilirsiniz.
Bulaşık makinesi parlatıcısı hazneye doldurulurken delikli kısma gelene kadar beklenir. Doldurulan ürün parlatıcı gözündeki delikli kısma gelip taşmaya başladığında ise işlem sonlandırılır.
Kireç tortusu özetle, kireçli suyun görünen sonucudur. Bulaşık makinesinden çıkan bardaklar üzerindeki beyaz bir kalıntı, bulaşıklar üzerinde sık sık gördüğünüz su lekeleri ve bulaşık makinenizin kapağı etrafında gri veya beyaz bir birikinti kireç tortusuna işaret eder.
Serap Kunak doğal deterjan yapımını şöyle anlattı: “Bir su bardağı karbonat, bir su bardağı çamaşır sodası, bir yemek kaşığı ezilmiş limon tuzu ve bir yemek kaşığı kaya tuzunu bir kaseye koyup karıştırıyoruz. Bunun içerisine güzel koku vermesi için 1 damla limon yağı koyuyoruz. Hepsini güzelce karıştırıyoruz.
Çünkü limonun asidik yapısı onu pH 2 değerine sahip doğal ve etkili bir temizlik maddesine dönüştürüyor. Böylelikle antibakteriyal bir özellik taşıyan limon sadece mikropları öldürmekle kalmıyor, ayrıca bulaşık makinesinin çeşitli bölgelerine saklanmış bakterileri de dezenfekte ediyor.
Parlatıcı Ayarı Kaç Olmalı? Bulaşık makinesinde parlatıcı ayarı, ayarlar kısmından kolayca yapılabilir. Parlatıcı ayarı 0-6 arasında değişir. Fabrika ayarında makinenin markasına göre parlatıcı ayarı 3 veya 5 olarak ayarlanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri