İlk olarak bulgur ılık suda 5 dk kadar bekletilir. Bunun nedeni bulgurun daha güzel açılmasını ve daha iri olmasını sağlıyor.
2- Bulgur yıkanmaz! Üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur. Ayrıca pirinç gibi suda bekletilmez.
Bekletilirse lezzeti olmaz. Bulguru veya pirinçi tereyağında hafif kavur daha sonra su ekle bak gör lezzeti.
Bulgurlar, genellikle üretim aşamasındayken yıkanıp paketleniyorlar. Bu sebeple yemek yapmadan önce bulgurları yıkamanıza gerek yok. Özellikle ince bulgur suyla temas ettiğinde, yapısı gereği çok ince olduğundan çok çabuk su çekiyor. Bu sebeple ince bulguru hiç yıkamamalısınız.
Bulgurlar genellikle üretim aşamalarında yıkanıp kurutularak paketleniyorlar. Bu yüzden aslında tariflerde kullanmadan önce yıkamanıza pek de ihtiyaç yok. Özellikle ince bulgurlar suyla bir süre temas ettikleri durumlarda çabuk bir şekilde şiştikleri için yıkamanıza hiç ihtiyaç duymayan bir malzeme.
İlgili 27 soru bulundu
Ardından soğuk suyla yıkadığımız bulguru atıyoruz iyice kavuruyoruz. Daha sonra salçayı koyup tekrar kavuruyoruz 4 bardak sıcak su ve tuz ekleyip kaynatıyoruz. İyice suyunu çektikten sonra ocağı söndürüp 2 tatlı kaşığı nane atıyoruz ve bekletiyoruz.
Bulgur pilavını pilav yapan, pilav pişirirken kullanılan su miktarıdır. Bulgurun suyunu iyi ayarlar, ocağıda iyicene kısar ve tencerenin kapağınıda kapatırsan helva gibi yumuşacık bulgur pilavı pişirmiş olursun. Bulgur pilavı pişirirken bulgur ve su ölçüsü değişmez. Yani, 1 bardak bulgur'a 2 bardak sıcak su konur.
Yaklaşık 15 dakika dinlenen bulgur pilavı servise hazır. Afiyet olsun. NOT: Bazı bulgurlar 1′e 3 oranında su çeker. Eğer pilav pişerken suyu çekilmiş ama istediğiniz yumuşaklığa gelmemişse, biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
Bulgur pilavını pişirirken dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta su kaynadıktan sonra ocağın altını kısmayı unutmamanız, yoksa bulgurlar pişmeden suyunu çeker ve bulgurlar çiğ kalır.
Biraz kavurduktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı şekeri ekleyelim.
Pilav yapmaya başlamadan bir süre önce pirinci sıcak suya yatırmak, nişastasının akmasını kolaylaştırarak pilavınızın lapa olmasını önler. Bu yüzden pilav yapmadan evvel yarım saat kadar pirincinizi sıcak suda bekletmelisiniz.
Deneylere göre, yetişirken pirinçte endüstriyel zehirler ve böcek ilaçlarından ötürü arsenik izlerine rastlanıyor. Pirinci pişirince söz konusu zehirlerin atıldığı sanılıyordu. Ancak bilim insanları, pirincin ancak bir gece önceden suda bekletilirse zehirlerinden arınabileceğini söylüyor.
Merhaba. Sadece bulgurunuzu ıslatıp bekletin ve yeşilliklerinizi ayrı bir kapta karıştırmadan bekletin. Yenmeden 1 saat önce salça ve soğanını kavurup ekleyebilirsiniz. Eğer geceden yaparsanız içine eklediğiniz malzemeler suyunu salabilir ve kısırınız yenmeyevek kadar kötü olur.
Mutlaka kaynar olan sıcak suyu içerisine ekleyin ve 2 defa karıştırın. İçerisine tuzu, şekeri ve karabiberi ekleyerek, kapağını kapatın. 3-4 dakika harlı ateşte piştikten sonra 7-8 dakika kadar da kısık ateşte pişirin.
Pilav yaparken kapağını açmamaya ve sürekli olarak karıştırmamaya özen gösterin. Aksi takdirde pilavınızın lapa olma olasılığı %120 diyebiliriz. Çünkü pirinçler karıştırıldıkça nişastaları ortaya çıkar ve bu da onun tam kıvamında olmasını değil, lapa olmasına neden olur.
Bez torbalar, bakliyatların küflenmesini önleme konusunda iyi bir seçimdir. Siz de evinizde temiz bir bez torba içinde nohut, bulgur gibi bakliyatları muhafaza edebilirsiniz. Bez torbaların içinde hangi bakliyat olduğunu unutmamak için; üzerine bakliyatların adını not düşebilirsiniz.
Ardından bulguru da içine atıp biraz bulgur pilavını kavuruyoruz her konulan bulgur bardağı için 1. 5 su bardağı ılık su koyuyoruz biraz karıştırıp tuzu ekliyoruz.
Ardından 1 su bardağı pilavlık bulguru koyun. Bulguru sosu ile birlikte 2-3 kere karıştırın. Son olarak bulgurun üzerine 1 buçuk su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip, 1 kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu eklediğiniz pilavı, kısık ateşte 10-12 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır ancak bulgurun cinsine göre kullandığınız su miktarı ve pişirme süresini azaltıp arttırabilirsiniz.
Tencerenin kapağı kapatılarak, orta ateşte 5 dakikaya kadar kavrulur. Önceden ısıtılmış 3 su bardağı sıcak su eklenerek orta ateşte pişmesi için bırakılır. Bulgur pilavı suyunu çektiği zaman karıştırarak ocağın altını kapatın. Bulgur pilavı birkaç dakika dinlendikten sonra servise hazır hale gelir.
Bulgur Pilavı İçin Pişirme Önerisi
Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirmelisiniz.
Pirincin suyunu çekmesinden, üzerinin göz göz olmasından ve karıştırırken tane tane oluşundan rahatlıkla anlaşılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri