Bulut depolama, sunucular tarafından ağ üzerinde sanal olarak oluşturulan havuzlarda veri depolamasıdır. Büyük çaplı veri merkezlerini işleten ve depolama için alan sunan çeşitli şirketler bulunmaktadır. Bulut depolama dosyalarınızi kaydeder ve bilgisayar bozulsa bile dosyalarınız zarar görmez.
Bulut depolama; birçok alandaki verinin (fotoğraf, pdf, video vs.) sanal ortamda muhafaza edildiği bir alandır. Bulut depolamaya eklenen veriler 3. Kişiler tarafından kesinlikle paylaşılamaz. Bulut sistemleri Google ve Microsoft gibi önemli şirketlerden de hizmet alınmaktadır.
Android tabanlı bir cihaz kullanıyorsanız Google Drive, One Drive, Dropbox, Yandex.Disk, iCloud, Flickr, Lifebox gibi bulut servisler depolama için ücretli veya limitli ücretsiz birçok çözüm sunuyor. Bunların arasında en yaygın kullanılan ise Google'ın sunduğu bir bulut depolama çözümü olan Google Drive.
Bulut bilişim; sunucu, depolama, veri tabanı, ağ, yazılım vb. gibi bilgi işlem hizmetlerinin internet üzerinden sağlanmasıdır. İngilizce karşılığı "cloud computing" olan bulut teknolojisi, sanal sunucularda depolanan verilerinize istediğiniz her yerden ve tüm cihazlardan kolaylıkla erişmenizi mümkün kılar.
Bulut dosya depolama, buluttaki sunucularda çalıştırdığınız işletim sistemlerine kendi veri merkezinizde çalışabilecek ağ dosya paylaşımlarına benzer şekilde standart bir ağ dosya paylaşımı sunar. Bu işletim sistemleri dosya sistemini o sanal makinede çalışan uygulama yazılımlarına sunar.
İlgili 35 soru bulundu
Google Drive, az miktarda içerik depolayan kullanıcılar için daha iyidir. OneDrive ise yüksek ve yoğun depolama yapan işletmeler ve ekipler için daha anlamlıdır.
Üç ana bulut hizmeti türü vardır: yazılım hizmeti (SaaS), platform hizmeti (PaaS) ve altyapı hizmeti (IaaS). Bulut konusunda her duruma uygun bir yaklaşım yoktur; işletme gereksinimlerinizi destekleyen doğru çözümü bulmanız gerekir.
Bulut Teknolojisi ya da Cloud Computing olarak da bilinen Bulut Tabanlı; akıllı telefon, tablet ya da bilgisayar gibi çeşitli teknolojik cihazlar ile ulaşılabilen, veri paylaşımı sağlayan, internet tabanlı bir veri depolama sistemidir. Bulut tabanlı ile yer ve zaman kısıtlaması olmadan işlemler yapılabilir.
Maliyetlerinizi düşürmenizi sağlar. Altyapı karmaşasını ortadan kaldırır. Çalışma alanını genişletir. Verilerinizi yüksek güvenlik bulut sunucularda korur.
Sonuç olarak; bulut depolama servislerinin tamamı kullanıcıya belirli bir alanı ücretsiz olarak sunmakta. Seçim yaparken ücretsiz depolama alanının yanında depolama alanı artırma fiyatlarını da gözden geçirmeniz gerekiyor. Android kullanıcıları için en iyi seçenek Google Drive görünebilir.
Google Hesabınızı oluşturduğunuzda ücretsiz olarak 15 GB bulut depolama alanı sunulur. Depolama alanı şu hizmetler arasında paylaşılır: Google Drive.
Bekleyen ödeme veya kota sorunları olmayan etkin bir Google One üyeliğiniz varsa da etkin kabul edilirsiniz. Google Fotoğraflar'da 2 yıl veya daha uzun süre boyunca herhangi bir etkinlik gerçekleştirmezseniz içeriklerinizin tamamı Google Fotoğraflar'dan silinebilir.
Bulut depolama hizmetlerinin de her zaman güvenli olmadığı biliniyor, ancak bu durum giderek iyileşiyor ve gelişmiş şifreleme standartları sayesinde dosyalarınız güvenli biçimde saklanıyor. Avrupa'daki sunucular, dosyalarınızı sadece sizin okuyabileceğiniz biçimde şifreliyor.
· Bulut hizmetlerinin kullandığınız kadar ödeme avantajı vardır. Bu durum, sizi donanım maliyetlerinden kurtarır. · İş ihtiyacınıza göre genişletilmiş veri depolama alanları tercih etmenize imkân sunar. · Son kullanıcılar çalıştıkları her yerden, kullandıkları her cihazdan verilere erişim sağlayabilir.
Bulut hizmeti sağlayıcısı, temel olarak müşterilerine bulut tabanlı platformlar, altyapı ve depolama sağlayan bir üçüncü taraf kuruluştur. Daha uygun maliyetli seçeneklerden biri olan bulut hizmetleri, her ay yalnızca ihtiyacınız olan/kullandığınız kadar ödeme yapmanızı sağlar.
Bulut depolama, aslında bir bilgi saklama sistemidir. Bu depolama aracılığı sayesinde bilgisayar, telefon ve tablet gibi teknolojik aletlerdeki veriler siz silene kadar saklanabilir.
Bulut depolama ile kişiler e-Posta, fotoğraf, video ve diğer şahsi dosyalarını saklayabilir ve yedekleyebilir. Kurumlar ise veri dosyalarını güvenli bir biçimde aktarıp depolayabilecekleri veya farklı coğrafyalar arasında paylaşabilecekleri, ticari olarak desteklenen bir uzak yedekleme çözümü olarak kullanabilirler.
Bulut depolama, verileri, üçüncü bir tarafın sağladığı şirket dışındaki bir depolama sistemine internet veya başka bir ağ üzerinden aktararak depolamanıza olanak tanıyan bir hizmettir. Yüzlerce farklı bulut depolama sistemi vardır.
Özel bulut, tek bir kuruluşa özel bir bulut bilgi işlem ortamıdır. Herhangi bir bulut altyapısı, bir self servis portal aracılığıyla istek üzerine tedarik ettiğiniz CPU ve depolama gibi temel işlem kaynaklarına sahiptir. Özel bir bulutta, tüm kaynaklar yalıtılmıştır ve tek bir kuruluşun kontrolündedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri