Bulutlar, içlerindeki gaz hâlindeki su moleküllerinin hava soğudukça havada asılı hâlde bulunan küçük katı parçacıkların üzerinde yoğunlaşmasıyla oluşur.
Bulut bir gaz maddedir.
Havanın tutamayacağı kadar fazla su buharı olduğunda, bulutlar görünür. Su buharı küçük su damlacıkları oluşturmak için yoğunlaşır; yani gaz fazından sıvı fazına bir geçiş söz konusudur. Sonuç olarak bu su, bulutu görünür kılar.
Bulut: Çözücü ve çözüneni gaz olan çözeltidir. II. Köpük: Çözücü ve çözüneni sıvı olan çözeltidir.
Bulut, serbest bir hava kütlesinde toplanmış, gözle görülebilir su damlacıkları, buz kristalleri veya her ikisinin karışımından oluşan yapıdır. Bulutlar yer seviyesinden yüksekte bulunur. Yer seviyesinde oluşan sığ bulut katmanları ise sis olarak adlandırılır.
İlgili 43 soru bulundu
Bulutlar sıvı suyu mikroskobik damlacıklar halinde içerir (ılıman bulutlar), buzların küçük kristalleri (soğuk bulutlar), veya ikisi de (karışık faz bulutları).
Troposfer, Dünya'da nerede olduğunuza bağlı olarak 8 ile 14 kilometre arasında bir kalınlığa sahiptir. Kuzey ve Güney Kutbu'nda en incedir. Bu katmanda soluduğumuz hava ve gökyüzündeki bulutlar bulunur.
Serbest atmosferde, buz kristalleri, ve su damlacıkları gibi gözle görülür parçacıkların bir araya gelmesiyle oluşan bulut, hava parselinin atmosfer içerisinde yükselmesi ile içerisinde bulunan su buharının yoğunlaşması sonucunda oluşur.
Aerosol : Bir katının veya bir sıvının gaz ortamı içerisinde dağılması sonucu oluşan heterojen karışımlara aerosol denir. Örnek : Duman, sis, sprey, bulut, deodorant.
- Bulut bir heterojen karışımdır çünkü çeşitli gazlar ve çeşitli sıvılar her yerde aynı oranda olmayan şekilde karışmışlardır. Böylece bulut oluşmuştur.
Cevap. Hayır Bulut bir GAZ bulutudur.
Bulut ve güneş gök yüzünde bulunurlar. Yani gok cisimleridir. Gunes,bulut, Dunya bunlar gok cisimleri oldugundan adi üzerinden hemencecik anliyoruz.
Bilimsel araştırmalara dayandırılan haberde metreküp başına 0.5 gram yoğunluktaki, 100 kilometreküplük ortalama bir bulutun ağırlığı 50 milyon kilogramı buluyor. Böylesine bir ağırlık oldukça geniş bir alana dağılmış olduğu için bulutları gökyüzünde süzülürken görebiliyoruz.
Soğuyan hava ılık ya da sıcak hava kadar su buharını tutamaz. Böylece hava soğudukça bulutların içindeki su buharı yoğunlaşır ve bulut daha dolgun bir hale gelir. Yani bu durumu gazın sıvı hale dönüşmesi olarak ifade edebiliriz.
Hava; Dünya'yı çevreleyen, çoğunluğu azot ve oksijenden oluşmuş, renksiz ve kokusuz gaz kütlesi.
Duman, bir maddenin yanması ile çıkan ve içinde katı zerrelerle buğu bulunan kara veya esmer renkli gazdır.
Sis, sprey böcek ilacı, toz, duman ve bulut gibi aerosoller kolloid karışıma örnek verilebilir.
Cevap. Bulutların içerisinde bulunan küçük su damlacıkları, bacalardan çıkan dumanların içerisinde bulunan katı parçacıklar, bulutların ve dumanların birer aerosol örneği olmasına neden olmaktadır. ...
Cevap: Süspansiyon: su kum karışımı, ayran, kan, pişmiş Türk kahvesi, su talaş karışımı Emülsiyon: süt, petrol – su karışımı, mayonez, mazot – su karışımı, zeytinyağı su karışımı Aerosol: sis, bulut, duman, volkanik kirlilik, spreyli böcek ilaçları
Bu damlacıklar havadan daha yoğun olduğu halde, çok küçük olduklarından hızla değil çok yavaş düşerler. Ortalama bir bulut metreküp başına sadece 0,5 gram su içerir. Bu su küçük zerrecikler halinde kaldığı sürece yerden yükselen sıcak hava ile bulut gökyüzünde kalmaya devam eder.
Su, azot, helyum, karbondioksit ve hava birer saf maddedir. Saf maddenin sadece bir tek kimyasal element veya bileşimden oluşması gerekmez.
Bulutlar atmosferdeki toz partiküllerine yerleşen minik su veya buz kristallerinden oluşur. Damlacıklar o kadar küçüktür ki her metreküpte 100 milyon damlacık vardır. Bunların rastgele dağılması sonucunda bulut şekilleri oluşur.
Her gezegenin ve gök cisminin etrafını saran yoğun hava tabakasına atmosfer denir. Atmosfer sayesinde gezegenimizde 4 iklim yaşanır. Gaz yuvarı adıyla da bilinen atmosferde ozon tabakası bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri