Domatesli ve kornişon turşulu sos. patates kızartması ve soğan halkasına da çok yakışır.
Relish sos; fast food ürünlerinin zenginleştirilmesinde, patates kızartması sosu olarak salatalarda veya damak tadınıza göre birçok yemekte kullanılan bir üründür. Hint mutfağına özgü bir sos olan ürün, domates bazlı bir üründür. Tatlı ve ekşi bir sostur. Sebze parçaları içerisinde hissedilir şekildedir.
Relish sos; başta sosisli sandviçler, hamburgerler ve tüm diğer ekmek arası lezzetler ile uyumlu leziz bir sostur. Sadece sandviçlerde değil makarna salataları, patates salataları ve yumurtalı tarifler ile de çok yakışır. Bol miktarda taze sebzeye yer verilen tarifte sıklıkla salatalık, biber ve soğan kullanılır.
Bir çelik tencerede şeker, sirke, hardal tohumu ve kereviz tohumlarını birleştiriyoruz. Ateşimizi orta-yüksek olacak şekilde ayarlıyoruz ve şekerler eriyene kadar karıştırıyoruz. Dinlendirdiğimiz sebzelerin suyunu sıkıp bu şekerli karışıma ekliyor; 10 dakika boyunca yarım ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
Relish sos içindekiler genellikle salatalık turşusu, domates, soğan, jalapeno biberi, kapari, hardal tohumu, maydonoz, chutney (Hint turşusu), lahana turşusu bitkisel yağ, sirke,şeker, tuz, biberdir. Ancak sıklıkla meyvelerden yapılan türleri de vardır.
İlgili 15 soru bulundu
Buffalo sos, acı peynirli bir his bırakan ve genellikle tavuk ile tüketilen bir sostur. Özellikle fast food ürünlerinde buffalo sos tercih edilir.
İyi bir makarnanın olmazsa olmazıdır bolognese (bolonez) sos. Tarifinde yer alan bolca domates, sarımsak, kuru soğan ve kuru baharatlar ona aroma katar. Kıyma besleyici özelliğini arttırmanın yanı sıra lezzet verir. Orijinal reçetelerde belli bir miktarda şarap yer alır ancak kullanmadan da hazırlanabilir.
Ajvar, Balkan ülkelerinin sıklıkla tükettiği, evlerde kış hazırlığı olarak hazırlanan közlenmiş patlıcan, kırmızı biber, domates, soğan ve sarımsağın lezzet kattığı bir tür kahvaltılık sos.
Pesto sos, makarna, ekmek ve salataların içerisinde kullanılan bir sos çeşididir. Gerçek pesto sosu çam fıstığı, fesleğen ve parmesan peyniri ile hazırlanır. Ancak zeytinli, rokalı, kişnişli ve cevizli gibi çeşitleri de mevcuttur.
Tukaş Paprika Acı Biber Sosu, özenle seçilmiş malzemelerden üretilmiştir, güvenle ve afiyetle yiyebilirsiniz. Direkt olarak ekmeğe sürerek yiyebileceğiniz gibi farklı malzemelerle birleştirerek lezzetli soslar da elde edebilirsiniz. Tukaş Paprika Acı Sos, acı severler için idealdir.
Hamburger, patates kızartması ya da soğuk sandviç... Tadına bakıp, hangi yemeklerde kullanacağınıza karar verebilir, bu enfes sosla pek çok yemeğin lezzetini katlayabilirsiniz.
Hamburger köftesi: 600 gr dana döş kıyma. 3 tatlı kaşığı hardal. 3 tatlı kaşığı worcestershire sos (yerine pekmez de kullanılabilir)
-Minik minik doğradığınız acı biberleri, sarımsakları, karabiberi, şekeri, yağı ve sirkeyi de ekleyerek yarım saat kadar daha kaynatın. -Son olarak ince doğradığınız maydanozları ekleyip ocağın altını kapatın. -Sıcakken kavanozlara boşaltıp yeni kapak ile kapatın ve ters çevirin.
Alfredo sos yapılışı;
Tereyağını bir tava içerisinde eritin. Ardından içerisine krema ekleyin. Sarımsak ve rendelediğiniz parmesan peynirini tavaya ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip peyniri eritince ocaktan alın.
Unu tereyağı ile kokusu çıkıp, renk değiştirinceye kadar kavurun. Ardından köriyi de ekleyip biraz daha kavurun. Süt, karabiber ve tuzunu da ekledikten sonra kısık ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşan sosunuz yemeklerinize lezzet katmaya hazır.
Kaynamakta olan pirinç sirkesine toz şeker, rendelenmiş zencefil ve sarımsak, doğranmış chili biberi, ketçap ve taze çekilmiş tane karabiberi katıp 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Mısır nişastasını ilave edin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdığınız sosu 2 dakika kadar pişirin.
Oldukça kolay malzemelerle, şipşak hazırlanan chimichurri sos, Arjantin'de kırmızı ete özel olarak yapılsa da aslında her türlü yemekle birlikte servis edilebilecek bir sos. İçindeki taze otların sirkeyle bir araya gelerek capcanlı rengini ve keskin tadını ortaya çıkarmasına şahit olacaksınız.
Kurutulmuş chili biberleri ve sarımsağı küçük küçük doğrayın. Arçelik Resital Doğrayıcı 'nın içine kavurduğunuz baharat karışımını, kurutulmuş chili biberi, sarımsakları, közlenmiş biberi, biber salçası, domates salçası ve zeytinyağını koyup, homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Harissa sosunuz hazır.
Harissa, Kuzey Afrika orjinli bir sos olup ana malzemeleri arasında kavrulmuş kırmızı biber, Arnavut biberi, kurutulmuş domates, farklı acı biber çeşitleri, baharat ve taze otlar bulunmaktadır. Et, tavuk ve balık marinasyonlarında kullanılabileceği gibi, tek başına ekmeğe sürülerek de tüketilebilir.
Napoliten sos, İtalyanların leziz mutfak kültüründen gelen ve tüm dünyanın bayılarak yediği enfes bir sostur. İsmini İtalya'nın Napoli şehrinden alan napoliten sos, güneşi içine çekmiş kıpkırmızı taptaze domateslerden yapılır. Napoliten sos, dünyada neredeyse en çok bilinen, yapılan ve sevilen soslardan birisi.
🍅Napolitan sosta yine ana malzeme domates ancak bunda taze fesleğen kullanılarak fresh bir tat elde ediliyor. 🍅Bolonez sosta ise domates yine baş rol fakat yabancı ülkelerde domuz, ülkemizde ise kıyma (dana eti) tercih ediliyor.
Bolonez sos için:
1adetorta boy kuru soğan. 1dişsarımsak. 1adetorta boy havuç 3adetorta boy domates.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri