Sarığı burma tatlısı, sarı burma tatlısı, sar burma tatlısı, bir çeşit şerbetli tatlıdır. Oklava tatlısına çok benzer. Sivas'da yapılan bir tatlıdır. Genellikle içine ceviz konur.
Gaziantep Dolangel Tatlısı 15.11.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Bölgede yetişen Giresun kalite tombul fındık, tatlıya ayrı bir lezzet katıyor. Giresun fındıklı burma tatlısı isteğe göre kuru ya da üzerine şerbet dökülerek de tüketilebiliyor.
Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da yapılan bir tatlıdır. Genellikle içine ceviz konur.
sarigi burma olarak da bilinen tatli. kerhane tatlısı olarak da bilinir. eskiden bayramlarda annanemin yaptığı sarı burmaları yerdik.bol cevizli çıtır çıtır.. asıl adı sarığı burma olan tatlı.
İlgili 28 soru bulundu
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında renk alana kadar 30-40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 7-8 dakika kadar bekletip soğuk şerbeti dökün.
Üçlü burma bilezik, adana burma bilezik, mersin burması, burma 22 ayar bilezik adlarıyla bilinir. Bununla birlikte her ilimiz neredeyse burma bileziği kendi şehrinin ismiyle ifade etmektedir. 3 adet 22 ayar altın telin burulmasıyla üretilmektedir.
Kocakarı gerdanı; Rize, Samsun ve Trabzon başta olmak üzere Türkiye'nin Karadeniz bölgesine özgü bir tatlı türüdür.
Kocakarı gerdanı, Rize mutfağına ait çok sevilen bir tatlı. Bu tatlıyı bir nevi burma baklava olarak da tarif edebiliriz. Ancak burma baklavadan farklı şerbetli bir tatlı olmaması. Siz de bu geleneksel lezzete sofralarınızda yer vermek isterseniz malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz.
Dünyanın en güzel baklavası: Koçak Baklava, Gaziantep, Türkiye - Tripadvisor.
Zenginlik, asalet ve samimiyetin göstergesi olarak nitelendirilen tatlının, Menteşe ilçesinde pastane işleten Memduh Şahbaz tarafından 2007'de 'Muğla Saraylısı' ismiyle marka tescili yapıldı.
Kıvrım - Antalya
Bir baklavalık yufkayı alınız, düz bir zemine yayınız. Üzerine fırça ile erimiş tereyağı sürünüz. 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içini yayınız ve yufkayı pile pile buruşturup bant yapınız.
Mayasız hamur ile yapılan eriştenin şekerle kaynatılıp, üzerine kızgın yağ dökülerek servis edildiği şilofta tatlısı Antalya'nın yöresel lezzetlerinden biri. En üste dövülmüş ceviz ve badem serpilip sunulur. Loğusa kadının sütünü arttırdığına inanılır.
Höşmerim, Balıkesir yöresine ait peynirli bir tatlıdır.
İtalyan mutfağı denince akla ilk gelen tatlı tabii ki tiramisu!
Kıvratma Samsun yöresine ait bir tarif, fındığın bol olduğu ve baklava yufkasıyla yapılan bir tatlı.
Suda ıslattığınız erik ve kayısıları da ete ilave edip pişirmeye devam edin. Meyveler yumuşadığında, karanfil, badem, tarçın ve kavrulmuş fıstıkları da tencereye ekleyin. Ardından şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin. Son olarak damla sakızını da ekleyip 10 dakika daha pişirin ve altını kapatın.
Samsun ve Rize mutfağıyla özdeşleşen koca karı gerdanı tatlısı, aslında burma baklava olarak da bilinir. İç harcı ceviz veya fındık ile doldurulan bu tatlı, şerbetle bir araya getirilir. Özellikle bayram sofralarında sunulmasıyla bilinir. İsteğe göre dondurma ve kaymak eşliğinde servis edilir.
Un, yağ, yumurta ve yoğurtla hazırlanan, dışındaki çıtır çıtır irmik dokusu ve kıvamlı şerbetiyle tam bir klasik. Üstelik şekersiz hamurla hazırlanıyor. Tüm lezzetini henüz sıcakken, ılık ılık dökülen şerbetinden alıyor.
Altın takılar birçok gramda üretilir, bir Trabzon hasırı 17 gram, 24 gram veya 15 gram gibi çeşitli seçeneklere sahiptir. Altının gram değeri yüksek olduğu için gram arttıkça bileziğin fiyatı da artmaktadır.
Burma altın bilezikler 22 ayar altından üretilmektedir. Yatırımlık altın burma bilezikler işçilik olmayan altın olarak ta bilinmektedir. Yatırımlık burma altın bilezikler 2'li, 3'lü, Erzurum, Adana ve Ankara burmasıdır.
Genel olarak 24 ayar Adana burması 60 gram gibi bir ağırlığa sahip olabilir.
Hamuru için; unu bir yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, yoğurt, su, zeytinyağı, karbonat ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. İçine azar azar un ekleyip pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri