Bursa'da Erzurumlulardan sonra sırasıyla 61.602 Samsunlu, 59.169 İstanbullu, 57.872 Muşlu, 48.196 Artvinli, 41.034 Balıkesirli, 35.958 Trabzonlu, 28.011 Diyarbakırlı, 27.315 Ankaralı, 26.399 Ağrılı ve 24.354 Giresunlu yaşıyor.
Bursa'da en çok Erzurumlu var! TÜİK-Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre 2018 yılı itibari ile Bursa'da Erzurum doğumlu 99.589 kişi yaşıyor. Erzurum'u sırasıyla Samsun, İstanbul, Muş, Artvin, Balıkesir, Trabzon ve Diyarbakır takip ediyor.
BURSA'DA EN ÇOK ERZURUMLU VAR
Bursa'da Bursa doğumlular dışında en çok Erzurum doğumlu kişiler yaşarken en az da Burdur doğumlu kişiler yaşıyor.
Zengin kültürü, güçlü ekonomisi ve eşsiz doğası ile Türkiye'nin en güzel kentlerinden biri olan Bursa; Avrupa, Rusya ve Kuzey Afrika pazarları açısından stratejik bir öneme sahiptir. Sanayinin kalbi olan kent, gelişmiş altyapısıyla çok önemli üretim ve ticaret merkezlerinden biridir.
Bugün Bursa'da Bursalı dışında en çok nüfus Doğu Anadolu'nun iki kenti olan Erzurum ve Muş'a aittir. Dolayısıyla Bursa ve Muş arasında göçler ile kurulan organik bir bağın olduğu görülebilir. Çalışma boyunca Muş'tan Bursa'ya göçü gerçekleştiren yani göçün aktörü konumunda bulunan bireylerle görüşmeler yapılmıştır.
İlgili 23 soru bulundu
Adıyla özdeşleşen Şeftalinin, Deveci Armudunun, Apolyont Kirazının, sofralık zeytininin ve çeliğin en kaliteli ürünlerinin yetiştiği bölgedir Bursa. Ayrıca siyah incir, Türkiye'ye ve dünyaya, Bursa'dan yayılarak evlerimize ve sofralarımıza ulaşır.
Bursa; sanayi ve ticaret şehri olması, iş ve eğitim olanaklarının gelişmişliği nedeniyle göç alan bir şehirdir. İlde Orhangazi, İznik, Karacabey, İnegöl, Bursa, Yenişehir ovaları tarım ve hayvancılık faaliyetleri için önemlidir.
Dünya sıralamasındaki 500 kent arasıda Türkiye'den altı kent yer alıyor. Türkiye'nin yaşam maliyeti en yüksek kenti sıralamasında tahminlerin ötesinde Bursa ilk sırada yer alıyor.
Bursa denilince akla gelen ilk şey tabii ki de İskender kebabıdır. Bursa'ya özellikle İskender kebap yemek için gelenler bile olmaktadır. İskender kebabın yanı sıra cantık, İnegöl köfte ve pideli köfte de adından söz ettiren lezzetlerdendir.
Ekonomik açıdan Türkiye'nin en gelişmiş kentlerinden biri olan Bursa doğal ve tarihsel zenginlikleriyle de önem taşır.
Bursa'da tekstil, otomotiv, makine-metal imalatı, tarıma dayalı sanayi ve gıda, mobilya gibi sektörler ön plana çıkmakta ve değer üretmektedir.
Bursa, Türkiye'nin bir ilidir. Merkezi Bursa olan il, 2023 sonu itibarıyla 3.214.571 nüfusa sahiptir. Bu nüfusuyla İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin 4. Büyük kentidir.
Büyük kenti Bursa… Dünyaca ünlü ipeği, havlusu, tekstili, İznik Çinisi, Roma –Bizans ve Osmanlı döneminin eşsiz eserleri, kültür turizm potansiyeli ile Türkiye'nin en önemli turizm kentlerinden biridir Bursa…
Bursa, genelde ılıman bir iklime sahiptir. Ancak, iklim bölgelere göre de değişiklik göstermektedir. Kuzeyde Marmara Denizi'nin yumuşak ve ılık iklimine karşılık güneyde Uludağ'ın sert iklimi ile karşılaşılmaktadır. İlin en sıcak ayları Temmuz – Eylül, en soğuk ayları ise Şubat – Marttır.
Bursa mutfağında genellikle kebap ve etli yemeklere ağırlık verilir. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan iskender, yörenin en meşhur yemeğidir. Kestane şekeri ve Kemalpaşa tatlısı da yörede ilgi gören tatlılar arasındadır.
Titiz bir emekle ilmek ilmek işlenmesi, yumuşacık dokusu ve bir ömür boyu size eşlik edebilecek kalitesi, her daim Bursa havlu ve diğer havlular diye bir ayrımın oluşmasına neden olmuştur. En özel misafirleriniz için banyolarınızı Bursa Havlu ile süsleyebilirsiniz.
Bursa'nın meşhur "Duvalı" tatlısı
Bursa'nın en lüks semtlerini de bünyesinde barındıran Nilüfer ilçesi, Bursa'nın en nezih semti hatta kimi kaynaklara göre Bursa'nın en yaşanabilir ilçesi olarak lanse ediliyor.
İşte, Türkiye'nin en pahalı şehirleri... TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK MALİYETLİ ŞEHİRLERİ: TÜİK'in son verilerine göre en yüksek maliyetli şehir sıralamasında İstanbul, yüzde 14,75'lik bir artışla birinci sırada yer alıyor.
Geçtiğimiz yıllarda 38. sıradaydık. En son geçen yıl 28. sıraya yükselmiştik. Yapılan son çalışmayla beraber 2017'nin 6. ayında Bursa, dünyada 21. sıraya yükseldi. İlk 100'de başka bir şehrin bulunmayışı ve 21. sırada yer almamız bizim için büyük onur.
Aldığı yüksek miktardaki iç ve dış göçler sonucu Bursa'nın net göç miktarı da sürekli olarak pozitif değerler almıştır. Özellikle tarihsel süreçte Bursa'nın Osmanlı‐Rus Savaşı (1877‐1878) sonrasında Trakya ve Kafkaslardan aldığı kitlesel göçler, ilin nüfus yapısında önemli değişimler oluşturmuştur.
Bursa bir göçmen kentidir. Gerek Rumeli'nin, gerekse Anadolu'nun dört bir yanın-dan gelen göçmenlerle büyüyüp gelişmiştir.
Anadolu'da göçmen iskânının yapıldığı en önemli merkezlerden biri de Bursa'dır. Kafkaslar ve özellikle Balkanlar başta olmak üzere hemen her yerden Bursa'ya göçmenler yerleştirilmiştir. Bu göçler genel olarak altı ana tarihte toplanabilir: 1. 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı (93 Harbi) sonrası göçler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri