Burun estetiği, tıbbi literatürde rinoplasti olarak geçmektedir. Burun ameliyatı genel olarak oldukça komplike ve yalnızca deneyimli kişilerde uygulanması gereken bir estetik uygulamalıdır. Kişinin cilt, kemik ve kıkırdak yapısı değiştirilir. Cilt, kemik ve kıkırdak yapısı yeniden şekillendirilir.
Estetik burun operasyonu ile burun boyutunuz artırılabilir, azaltılabilir, büyük burun delikleri küçültülebilir, burun ucunun şekli değiştirilebilir, burnun alın ve dudak ile yaptığı açılar düzeltilebilir. Bu işlem sırasında nefes problemine neden olan kıkırdak ve kemik eğrilikleri de düzeltilebilir.
Sigorta şirketleri, estetik bir karar değil, medikal bir gereklilik olduğunda masrafları karşılayabilir. Dolayısıyla, estetik amaçlı yapılan rinoplastiler kapsam dışı kalırken, fonksiyonel problemlerin çözümü amacı taşıyan durumlar için sigorta desteği mümkün olabilmektedir.
Septoplasti ameliyatına deviasyon ameliyatı da denmektedir. Sadece septoplasti veya deviasyon ameliyatı ile burun içi eğrilik düzelebilir ama burun şeklinde ki eğrilik düzeltilemez. Bunun için burun estetiği ameliyatı ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
İsrail'de Ben Gurion Tıp Fakültesi estetik profesörlerinden Abraham Tamir'in yaptığı araştırma dünyanın en güzel burunlarını belirledi. Hürriyet gazetesinin haberine göre; araştırmada Manchester United'ın futbolcusu Wayne Rooney'in burnu “estetik açından en güzel” olarak tanımlandı.
İlgili 19 soru bulundu
Burun yapısının gelişme yaşı kızlarda 16-17, erkeklerde ise 17-18 yaşları olabilir. Estetik için bu yaştan sonraki dönemler tercih edilmelidir.
Siyahi ırkta görülen bu burun, Kafkas ırkında görülen düz ve dışbükey burunlardan farklıdır. 1930'larda, Tswana ve Xhosa halklarında kemerli burun kızlar için bir güzellik göstergesi olarak kabul edilirdi.
Erkekler de burun büyümesi bazı kişilerde 25 yaşına kadar da devam edebilmektedir. Kadınlarda genellikle 16-18 yaşları arasında tamamlanır. Ergenlik döneminde kemik yapının gelişimine ek olarak cilt gelişiminin de etkisi olduğunu bilmek önemlidir.
Dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır (Nisa, 4/119; Rum 30/30).
Burun estetiği fiyatları 2023 yılında 30.000 TL ile 50.000 TL arasında olmaktadır. Fiyatların belirlenmesinde başvuran kişinin ihtiyaçları önemlidir. Fiyatların belirlenmesinde doktorunuzun size sunacağı tedavi planı ve ameliyat sürecinin nasıl olacağı en önemli yere sahiptir.
İşlemin ne kadara mal olduğunu ve kişinin bilmesi gereken tüm detayları kişiye uzman doktor söyleyecektir. Estetik cerrahi uzmanlarının belirttiğine göre rinoplasti değişken bir değere sahiptir. Ancak bu tip ameliyatların değerinin 55000 ile 75000 lira arasında bir değere sahip olduğundan bahsedilir.
2024 yılında, devlet hastanelerinde rinoplasti için yaklaşık 25.000 ila 55.000 TL arasında bir fiyat bekleniyor. Burun estetiği devlet hastanelerinde SGK tarafından karşılanmamaktadır. Sonuç olarak, devlet hastanesinde burun estetiği yaptırmak isteyen herkesin kendi masraflarını ödemesi gerekmektedir.
Devlet hastanelerinde burun estetiği fiyatları 2023 yılında yaklaşık olarak 2.500 TL ile 3.500 TL arasında değişmektedir. Ancak devlet hastanelerinde burun estetiğini SGK karşılamamaktadır. Bu nedenle devlet hastanesinde burun estetiği yaptırmak isteyenlerin tamamını kendilerinin ödemesi gerekmektedir.
Burun vücudumuzun en çok dikkat çeken bölümü olan yüzde yer alması hatta yüzün de tam olarak merkezine konumlanmış olması ile yüz güzelliğini doğrudan etkilemektedir.
İlk Hafta. İlk hafta, burun ameliyatının en hassas dönemidir. Burun içi yaralar, şişlikler ve morluklar bu dönemde daha belirgin olur.. Bu süreçte hastaların genellikle burunlarında tampon ve dikişler bulunur.
Genel olarak 4 saatlik bir ortalamadan bahsedilebilir. Bunun yanı sıra burun estetiği ile beraber burun içinde bir deformite, sekonder cerrahi gibi işlemler uygulanacak ise, operasyon süresi 6-7 saate kadar sürebilmektedir.
Genel olarak; kanama, enfeksiyon ve anestezi etkileri burun ameliyatı operasyonlarında da söz konusudur. Bu konuların yanı sıra: burun tıkanıklığı, kabuklanma, kuruluk, ciltte his azalması, sertlik, renk değişimi, şişlik, ağrı, nedbe oluşumu ve doğal görünüm dışı riskler söz konusudur.
18 yaşına girdikten sonra veya 16 yaşında uzaması tamamen bitmiş olmakta da olabilir. Gelişme devam ettiği halde burun estetiği yaptığında burun büyümesi devam edeceği için bayanlarda 17 yaşını bitirdikten sonra erkeklerde 18 yaşını bitirdikten sonra yapılabilmektedir.
Burun kemiğindeki eğrilik burun tıkanıklığı yaparak nefes almayı zorlaştırabilir, sinüzite yol açabilir, horlama ve uyku apnesi nedeni olabilir.
Alan Matarasso, yaptığı açıklamada, kulağınızın ve burnunuzun 20'li yaşlarınızda tamamen geliştiğini, ergenlikten sonra şekil ve boyutlarında meydana gelen değişikliklerin çoğunun yaşlanma sürecine bağlanabileceğini söyledi.
Kemik, kıkırdak ve deriden oluşur. Dolayısıyla kilo vermenin veya kilo almanın buruna veya burun ameliyatının sonuçlarına doğrudan bir etkisi yoktur. Başka bir deyişle, yağ dokusu bose'u etkilemez. Bununla birlikte, kilo verdiğinizde burun küçülmez veya birkaç kilo verdiğinizde büyüyemez.
6. aydan sonra sonuca en yakın görünümleri elde etmek mümkündür. İlk 6 ay içerisindeki burun görünümü aynı şekilde kalmayacak ve burun yapısı gittikçe yerine oturacaktır.
Burun estetiği yaptırmak için bir neden olan kemerli burun sorunu; adından da anlaşıldığı üzere burun kemiği üzerinde kemer şeklinde bir yapının bulunması ile karakterize olan bir problemdir. Kemerli burun estetiği ameliyatında amaç; burun üzerinde bulunan fazla kemerli yapının alınmasıdır.
Kemerli burun genellikle kişinin stratejik biri olduğunun göstergesidir. Bu durum aynı zamanda girişimci olan, iyi bir zihinsel güdüye ve dayanıklılığa sahip bir kişinin işaretidir.
Ameliyatsız burun kemeri görünümünü düzeltmek için hyarülonik asit ihtiva eden geçici dolgu işlemi ya da kök hücre enjeksiyonu içeren kalıcı dolgu uygulaması yapılabilir. Üstelik bu işlem acısız ve ağrısız olarak gerçekleştiriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri