Burunu daraltmak için keskin aletlerle burun ile yüzün birleşim yerinden burun kemiklerine müdahale edilir. Burun ucundaki şekillendirilimiş kıkırdaklar ekleyerek veya kıkırdaklar dikilerek yapılarak burun ucuna yeni şekli verilir. Burun kanatları eğer zayıf kalmışsa buralara da kıkırdak desteği yapılır.
Burun estetiği sonrasında burundaki yaraların iyileşme sürecinde burunda zamanla çeşitli farklılıklar görülebilir. Oluşabilecek bu farklılıkları en minimuma düşürmek amacıyla nostril retainer önerilir. Burun ucunu destekleyen bu aparatla yara iyileşmesine bağlı burun ucunda düşme riski azaltılır.
Tercih edilen bir cerrahi teknik olan burun cerrahisinde burun deliğinden bir kesi açılır. Burun derisini yukarıya doğru kaydırarak, burundaki yapısal hastalıklar ortadan kaldırılabilir. Sonra dikişler burun deliklerine atılır. Bu şekilde, dışarıdan hafif olsa bile, görünür izler kalmayacaktır.
Cerrahi Tekniklerle Burun Ucu Düşmesi Önlenebilir
Burun ucu düşmesini önlemek için birçok ameliyat tekniği mevcuttur. Burun ucu düşmesi riski fazla olan hastalarda bir miktar daha kalkık ve burun ucu desteği daha fazla olan burunlar yaparak bu durumun çok büyük oranda önüne geçebilmekteyiz.
Burun ucu sertliği ameliyattan sonra ortalama olarak 3-6 ay arasında değişebilse de tamamen geçmesi bazı durumlarda 1 yıla kadar sürebilir.
İlgili 39 soru bulundu
Burun ucu şişliği yaklaşık 2-3 hafta kadar devam edebilir.
Burundaki ödem düzenli aralıklarla buz uygulaması yapmak ve yüksekte yatmakla beraber hızlı bir şekilde atılabilir.
Burun derinizi işaret parmağınız ve baş parmağınızla üstten hafifçe tuttuğunuzda cildin altında bir katman daha hissediyorsanız ve eliniz yağlanıyorsa, bu da cildinizin kalın olduğunu gösterir. Son olarak burun kanatları etli ve yuvarlak görünüyorsa kalın ciltten söz edilebilir.
Hastanın yatış pozisyonuna bağlı olarak burun ucu düşmez. Ameliyattan 3 ay sonra kullanılan gözlüklerden burun ucu düşmez. Burun silmek veya hapşırmak burun ucunu düşürmez.
Eğer ödem ve şişlikler indiği halde burun ucunun aşağıya doğru kaymaya devam ettiği fark edilirse revizyon rinoplasti cerrahisine ihtiyaç duyulabilir. Son olarak şunu da belirtelim ki işinde uzman ve deneyimli bir cerrah tarafından gerçekleştirildiği müddetçe ''burun ucu düşmesi'' oldukça nadir rastlanan bir durumdur.
* Aşırı güneş, hamam, sauna, solarium operasyondan sonraki 3 ay boyunca önerilmez. Dilediğiniz zaman ılık banyo yapmakta sakınca yoktur. * 3 ay boyunca burnunuza sert darbeler almaktan kaçınınız.
Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır. 1. aydan sonra rahatlıkla yan yatabilirsiniz. İyileşmenize göre değişebilmekle beraber, titanyum çerçeve ve organik cam içeren hafif gözlükleri 1 ay, daha ağır gözlükleri ise 3 ay civarında kullanabilirsiniz.
Kırık burun kemiklerine ilk 48 saat içinde müdahale edilirse yani tampon ve alçı konulursa 7-10 gün yeterlidir. Ancak burun estetiği ameliyatlarında olduğu gibi hasta 3 ay tam kaynama tamamlanana kadar dikkat etmeli ek bir travmadan kaçınmalıdır.
Ameliyatın ilk 1 yılındaki asimetrik görünüm:
İlk 10 günde bu asimetri hastayı çok rahatsız edebilir. Ancak aylar geçtikçe burun iyileşir ve ödemleri iner. Sonuç olarak burun delikleri giderek simetrik bir görünüm alır. Ayla geçtikçe hastalar daha mutlu olur.
Burun ameliyatı sonrasında üst dudak hareketsizliğinin geçmesi 2 hafta kadar sürebilir. Bu sürecin ardından eski gülüşünüze de kavuşabilirsiniz.
Estetik Burun Ameliyatı Sonrası Yan Yatmak
Aynı zamanda erken dönemde yan yatılması halinde burunda daha fazla şişlik ve göz kapaklarının altında morluk oluşacaktır. Bu nedenle ilk bir hafta baş yüksekte olacak biçimde sırt üstü yatmak doğru bir yatıl pozisyonu olacaktır.
Burun Estetiği Sonrası Şekil Ne Zaman Oturur? Burun ucu şişliği iyileşme süreci doktorunuzun kullanmış olduğu tekniğe bağlı olup yaklaşık 2-3 hafta kadar devam edebilir.
Burun dudak açısının 120 derecenin üzerinde olduğu zaman “Aşırı yukarıya kalkık” dediğimiz durum söz konusudur. Bu nadir bir durumdur, rinoplasti beklentisi ile gelen kişilerde genellikle bu durumun tersi ile karşılaşırız yani burun ucu düşüklüğü söz konusudur.
Burun İçi Yaraların Geçme Süresi
Genellikle burun ameliyatı sonrasında oluşan burun içi yaraların iyileşme süreci 7 veya 14 gün arasında tamamlanır.
Burun bölgesinde yağ ve ter bezlerinin fazlalığı ve bu bezlerin çok çalışması nedeniyle burun ameliyatı sonrasında şişlik ve ödemin normale göre daha fazla yaşanması beklenir. Bu durumlar göz önünde bulundurulduğunda kalın derili burun estetiğinin normale göre zor olduğu anlaşılmaktadır.
Kişinin yüz tanımı ve görünümü büyük ölçüde değişiklik gösterir. Ancak burun estetiği sonrası gülüş değişmez. Burun estetiğinin gülüşü değiştirmeyeceği ve olumsuz anlamda etkilemeyeceği bilinmelidir.
Burnun tam iyileşmesi ve son şeklini alması ince derili burunlarda 6 ile 12 ay, kalın derili burunlarda 1 ile 2 yıl kadar sürebilir.
Göz kapaklarının alt kısmında burna doğru hafif hareketler ile yapılan masaj basınç uygulamadan hafif bir şekilde burun üzerine doğru kaydırılır. Ancak burun ile temas ederken tahriş etmeyecek şekilde sürtünmemeye özen gösterilir. Sürtünmeyi azaltmak ve daha rahat uygulama için nemlendirici krem kullanılmalıdır.
Bu operasyon sonrası gerçekleşen ödemin, azalmasına ve lenf dolaşımını hızlanmasına yardımcı olması adına burun masajı önemlidir.
Burun müdahalesinden 5 ile 7 gün sonra belirgin ödem kalmaz ve şişlikler büyük oranda inmiş olur. Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri